Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Omdlenie  (Przeczytany 8743 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Omdlenie
    « dnia: Października 22, 2008, 15:23:30 »
    Zauważyłem że podczas walki najczęściej oblęzenia mdleja ludzie moi lub wroga, czyżby ze strachu, od czego zalezy ilość omdleń bo w jednej potyczce zemdlało mi kilku ludzi. Za co ja im płace, francuskie pieski krwi się boją czy co?

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Omdlenie
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2008, 15:58:29 »
    Zauważyłem że podczas walki najczęściej oblęzenia mdleja ludzie moi lub wroga, czyżby ze strachu, od czego zalezy ilość omdleń bo w jednej potyczce zemdlało mi kilku ludzi. Za co ja im płace, francuskie pieski krwi się boją czy co?
    Mdleją? Chyba masz na myśli, że zostają ogłuszeni? Jeżeli tak to zależy to od rodzaju broni jakiej zakosztowali w momencie zejścia(czyt. obuchowej) Do tego dochodzi jeszcze umiejętność "surgery", który pomaga twoim wojakom przeżyć cięcia z innej broni i zostać tylko ogłuszonym. 

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2008, 15:59:35 »
    Jak "mdleją"? Masz na myśli, że sami "tracą przytomność"? Jeśli o to chodzi, to najpewniej spadają z kładki/drabiny/murów. :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2008, 16:41:10 »
    Jak "mdleją"? Masz na myśli, że sami "tracą przytomność"? Jeśli o to chodzi, to najpewniej spadają z kładki/drabiny/murów. :)

Mimo iż spadali nic im sie nie działo ... bynajmniej u mnie hehe , a co Twoi mdleją ?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2008, 16:52:12 »
    No chyba napisał, ze mdleją a to, że u Ciebie nie to oczywiste w tej grze dlatego radzę zmienić na najwyższy poziom trudności. Temat chyba został już wyczerpany więc sumując:
    To, że żołnierze zostają ranni zamiast umierać zależy od tego jaką bronią zostali obaleni np. Koleś, który dostał pałką ma większe szanse niż ten, który skończył ze strzałą w oku. Wpływ na to ma także umiejętność "Surgery" która zwiększa szanse przeżycia żołnierzy. Wojownik może zostać ogłuszony spadając z wysokości, co jest dosyć głupie, ale to tylko M&B. Wojacy nie mogą zemdleć z własnej woli, ale to chyba oczywiste.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2008, 22:28:49 »
    To, że żołnierze zostają ranni zamiast umierać zależy od tego jaką bronią zostali obaleni np. Koleś, który dostał pałką ma większe szanse niż ten, który skończył ze strzałą w oku. Wpływ na to ma także umiejętność "Surgery" która zwiększa szanse przeżycia żołnierzy. Wojownik może zostać ogłuszony spadając z wysokości, co jest dosyć głupie, ale to tylko M&B. Wojacy nie mogą zemdleć z własnej woli, ale to chyba oczywiste.

Wiec po co piszesz to po raz drugi ? Każdy umie czytać i wątpię żeby ktoś potrzebował abyś napisał to po raz drugi.
    'hehe' - żebyś się czepiał

Offline 123tomek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2008, 08:59:58 »
    Czy da sie zmusic swoje wojsko do wymiany broni na obuchowa? Jak wydaje taki rozkaz to w sumie nikt nie walczy (poza herosami) bo nie ma takiej broni.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 27, 2008, 09:06:38 »
    Czy da sie zmusic swoje wojsko do wymiany broni na obuchowa? Jak wydaje taki rozkaz to w sumie nikt nie walczy (poza herosami) bo nie ma takiej broni.

Po wydaniu rozkazu " zmieńbroń na obuchową" wszyscy walczą na pięśći poprostu..Boks :D

Offline Bargian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 27, 2008, 12:41:56 »
    Wlasciwie to odwrotnie, herosi jak maja wszystkie sloty broni zapelnione i nie maja przy sobie broni obuchowej to tylko stoja i sie patrza.
    Wojsko natomiast walczy piesciami, chyba ze ma w zanadzy jakies palki.
    Wiele razy widzialem huskarli wyciagajacych jakies obuchy.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 27, 2008, 14:27:10 »
    Wszystko zależy od tego, czy dana jednostka ma w swoim ekwipunku broń obuchową. Jeśli tak - wyciągnie ją i będzie nią walczyć. Jeśli nie - będzie walczyć pięściami, albo wcale (głównie jeźdźcy).

Ekwipunek zwykłych żołnierzy jest dobierany na zasadzie losowej z pewnej puli przedmiotów, więc może się zdarzyć, że będziesz miał w ekipie np. dwóch huskarlów, z czego jeden będzie miał broń obuchową, a drugi nie.

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 05, 2008, 08:02:18 »
    Nie chodzi o ogłuszenie tylko omdlenie. Miałem już taki przypadek gdy piszę

"Ten i ten stracił przytomność" - uznawany jest jako "odnosi rany" w statystykach po bitwie. A dlaczego mdleją? Chyba wtedy gdy wróg ma przewagę albo coś w tym stylu. Albo nażarli się Kebabów przed bitwą xD

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 05, 2008, 08:23:15 »
    Nie chodzi o ogłuszenie tylko omdlenie. Miałem już taki przypadek gdy piszę

"Ten i ten stracił przytomność" - uznawany jest jako "odnosi rany" w statystykach po bitwie. A dlaczego mdleją? Chyba wtedy gdy wróg ma przewagę albo coś w tym stylu. Albo nażarli się Kebabów przed bitwą xD

Bardzo hmmm ciekawa teza ... ale takie cos jak omdlenie w tej grze nie istnieje ... ogłuszenie tak ...

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 05, 2008, 14:35:09 »
    Rhobar, chyba sobie nie wymyślił? o.0 Miałem tak kilka razy. Pisze np. "Nordycki Huskarl traci przytomność". Nie gram na najwyższym poziomie trudności.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 05, 2008, 15:54:47 »
    NIGDY czegoś takiego nie miałem ... SZOK ! Myślałem że to jakaś przenośnia albo że sobie żartujecie ... sory że spytam ale to tak dla upewnienia . Mówicie poważnie ?

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 05, 2008, 16:03:34 »
    mialem cos takiego 1 raz,ale nie zwrocilem wtedy uwagi