Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322513 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1440 dnia: Sierpnia 13, 2014, 08:04:39 »
    Można kupić obie gry. Nie jest to duży wydatek.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1441 dnia: Sierpnia 14, 2014, 13:50:59 »
    ktoś grał w ETW z Darthmod??? lepiej się gra z nim, czy bez niego?

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #1442 dnia: Sierpnia 14, 2014, 14:28:51 »
    Grałem i powiem tak, bitwy są naprawdę epickie z tym modem. Maksymalna ilość żołnierzy w jednej bitwie po jednej stronie to 10000 (przynajmniej tyle zauważyłem :P). Jednak dyplomacja jest straszna. U mnie jakiś Dagestan miał pod protektoratem większość europejskich mocarstw (takich jak Prusy, Anglia, Francja), chociaż miał tylko 1 region i 1 malutką armię. W dodatku te państwa miały ze sobą wojnę -_-. Każdy sojusz jaki zawierałem kończył się po 1 turze, gdyż państwo, z którym go zawarłem, zrywało wszystkie sojusze po turze :/. Nie wiem czy tylko ja tak mam ale to jest naprawdę senerwujące i nie polecam go.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #1443 dnia: Sierpnia 14, 2014, 15:17:11 »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2014, 17:30:48 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1445 dnia: Sierpnia 14, 2014, 22:22:19 »
    Grałem i powiem tak, bitwy są naprawdę epickie z tym modem. Maksymalna ilość żołnierzy w jednej bitwie po jednej stronie to 10000 (przynajmniej tyle zauważyłem :P). Jednak dyplomacja jest straszna. U mnie jakiś Dagestan miał pod protektoratem większość europejskich mocarstw (takich jak Prusy, Anglia, Francja), chociaż miał tylko 1 region i 1 malutką armię. W dodatku te państwa miały ze sobą wojnę -_-. Każdy sojusz jaki zawierałem kończył się po 1 turze, gdyż państwo, z którym go zawarłem, zrywało wszystkie sojusze po turze :/. Nie wiem czy tylko ja tak mam ale to jest naprawdę senerwujące i nie polecam go.

to w takim razie mam do cb kolego pytanie: lepiej grać z tym modem, czy bez niego? bo oglądam sobie kampanie na yt w wykonaniu lionheartx10 i z tego co on się wypowiada z modem jest dużo lepiej niż bez niego. nie wiem kiedy mi przyjdzie przesyłka z allegro, ale warto się czegoś nauczyć do tego czasu :)

Offline huth

• Piwa: 451

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #1447 dnia: Sierpnia 15, 2014, 00:20:45 »
    Śmieszni są teraz twórcy gier wypuszczą z 50 dlc co większość jeśli nie wszystkie powinny być w podstawowej wersji gry... wszystko żeby było więcej hajsu.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1448 dnia: Sierpnia 15, 2014, 09:48:46 »
    Śmieszni są teraz twórcy gier wypuszczą z 50 dlc co większość jeśli nie wszystkie powinny być w podstawowej wersji gry... wszystko żeby było więcej hajsu.

Nie zgodzę się z tobą. Co jak co ale jednostki kobiece w starożytności nie były normą, o czym mówi 2 wideo do którego podałem link. Więc "Cury Marsa" jest właśnie idealnym przykładem normalnego DLC. Zresztą krzyczące kobiety są za darmo więc to co było w romie 1 jest i w 2. No niestety tylko jedna frakcja ma tą jednostkę.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1449 dnia: Sierpnia 15, 2014, 10:30:26 »
    Nie zgodzę się z tobą. Co jak co ale jednostki kobiece w starożytności nie były normą, o czym mówi 2 wideo do którego podałem link. Więc "Cury Marsa" jest właśnie idealnym przykładem normalnego DLC. Zresztą krzyczące kobiety są za darmo więc to co było w romie 1 jest i w 2. No niestety tylko jedna frakcja ma tą jednostkę.
    Wątpię, by wśród gladiatorów były kobiety...

Ale fakt, że miasta Greckie są w DLC jest kiepskim żartem. Frakcje, na które większość graczy ostrzyła sobie zęby trzeba kupić oddzielnie...

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1450 dnia: Sierpnia 15, 2014, 10:51:15 »
    Istniało coś takiego jak pani gladiator. Co do DLC z miastami Greckimi się w 100% zgodę.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #1451 dnia: Sierpnia 15, 2014, 14:28:13 »
    to w takim razie mam do cb kolego pytanie: lepiej grać z tym modem, czy bez niego? bo oglądam sobie kampanie na yt w wykonaniu lionheartx10 i z tego co on się wypowiada z modem jest dużo lepiej niż bez niego. nie wiem kiedy mi przyjdzie przesyłka z allegro, ale warto się czegoś nauczyć do tego czasu :)

Jeśli nastawiasz się głównie na bitwy i element strategiczny to tak opłaca się i to bardzo. Jednak jeśli bardzo lubisz historyczną poprawność jeśli chodzi o politykę to jest to dość zbugowane..

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1452 dnia: Sierpnia 15, 2014, 16:53:47 »
    Jeśli nastawiasz się głównie na bitwy i element strategiczny to tak opłaca się i to bardzo. Jednak jeśli bardzo lubisz historyczną poprawność jeśli chodzi o politykę to jest to dość zbugowane..
    a jak chce i to i to? :P a co masz na myśli mówiąc "historyczną poprawnośc jeśli chodzi o polityke"?

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #1453 dnia: Sierpnia 15, 2014, 18:01:02 »
    Polityka, czyli sojusze itp. są zbugowane. Zależy co cenisz bardziej.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1454 dnia: Sierpnia 15, 2014, 18:55:23 »
    Haha. Beznadziejni są, wszystkie ciekawe strategie są ostatnio bardzo zabawne.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ