Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322523 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1320 dnia: Czerwca 16, 2013, 09:15:05 »
    Nie było żadnej mowy o skryptach. "Fabularyzowane" w pewnym sensie owszem, ale skrypty? Raczej nie.
    Grywalnych frakcji prawie na pewno będzie więcej, bo gra jeszcze nie wyszła, a już mamy de facto dwa DLC. Wszystko idzie w tym kierunku, by kolejne były właśnie tak udostępniane.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1321 dnia: Czerwca 16, 2013, 11:54:32 »
    ^ Mi się coś wydaje, że coś oskryptowane będzie, jakieś historyczne inwazje, takie rzeczy...

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1322 dnia: Czerwca 16, 2013, 12:08:08 »
    ^ Mi się coś wydaje, że coś oskryptowane będzie, jakieś historyczne inwazje, takie rzeczy...
    Z tego, co pamiętam, to oskryptowanych rzeczy nie będzie. Kiedyś pytano ich o powstania jak np. Spartacusa, to mówili, że Rome tworzy własną historię wraz z pierwszą turą, więc takie rzeczy nie maja racji bytu. Poza tym, w przedziale czasowym Rome II nie miałby kto przeprowadzać takiej inwazji z poza mapy jak są np. w BI czy M2.

Offline huth

« Odpowiedź #1323 dnia: Czerwca 16, 2013, 12:59:16 »
    Aha... czyli te wszystkie takie filmowe prezentacje odnoszą się tylko do jakichś scenariuszy i gotowych bitew...
    Nie wiem jaki jest przedział czasowy dokładnie, ale mi nie chodziło o same inwazje spoza mapy, ale takie nieco oparte na historii inne ataki, chociażby taki Hannibal(czy jakiś odpowiednik)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1324 dnia: Czerwca 16, 2013, 15:08:30 »
    Nie będzie tego. Jedną mozliwością jest to, że zrobią AI, które chętniej będzie atakować konkretne nacje. Ale Hannibala idącego przez Alpy bym nie oczekiwał. Nie wspomnę nawet o tym, że takie skrypty by jedynie pogorszyły rozgrywkę. W każdej kampanii działoby się dokładnie to samo. Kompletny bezsens.
    Jak już mówiłem, w roku 272 p.n.e. pisana jest już nowa historia.

Offline huth

« Odpowiedź #1325 dnia: Czerwca 16, 2013, 16:30:53 »
    Nie wspomnę nawet o tym, że takie skrypty by jedynie pogorszyły rozgrywkę. W każdej kampanii działoby się dokładnie to samo. Kompletny bezsens.
    Jak już mówiłem, w roku 272 p.n.e. pisana jest już nowa historia.
    No to zależy jak by to w grze zrobić, jak bardzo "sztywne" by to było... Ale jakoś na inwazje Mongołów i innych nikt nie narzeka, heh...
    Tak się chwalą tą mimiką, tymi sekwencjami filmowymi, takim podejściem pod postacie historyczne, że trochę byłoby to dla mnie dziwne, gdyby zostawili to tylko do scenariuszy historycznych... Choć to pewnie tylko taki hype...

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1326 dnia: Czerwca 20, 2013, 13:07:08 »
    Total War: Rome II w planie wydawniczym firmy Cenega
    Jak daleko posuniesz się dla dobra Rzymu?

20.06.2013, Warszawa – Cenega, partner dystrybucyjny firmy SEGA® Europe Ltd. w Polsce, z przyjemnością informuje o dodaniu gry Total War™: ROME II do planu wydawniczego firmy. Jedna z najbardziej oczekiwanych gier strategicznych, ukaże się 3 września 2013 roku. Gra zostanie wydana na komputery PC, w polskiej wersji językowej (napisy) z możliwością wyboru oryginalnej, angielskiej wersji językowej...
    To doskonała wiadomość dla wszystkich fanów naszego serwisu, gdyż ze względu na naszą długoletnią współpracę z firmą Cenega będziemy mogli zaoferować Wam Rome II po niższej, niż sklepowa cenie. Więcej informacji już wkrótce!

http://totalwar.org.pl/?p=14275

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1327 dnia: Czerwca 20, 2013, 14:54:12 »
    Cenędza kontratakuje :D

Czyli spolszczenie można sobie już odpuścić, a co do samej premiery, to tylko czekam na obsuwy w Polsce.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1328 dnia: Czerwca 20, 2013, 23:10:06 »
    W życiu nie kupię nowego Rome od Cenegi :/. Jeśli kupię grę to w wersji angielskiej + jakieś pirackie spolszczenie (jeśli nie będzie oficjalnego). Nie potrzeba mi problemów z dodatkami, ewentualnymi modami czy jakimiś kretyńskimi blokadami regionalnymi.
    Nie interesowałem się tematem więc mam pytanie. Czy do gry potrzebny będzie steam? Nie dość, że nie przepadam za steam to grając na laptopie nie zawsze mam dostęp do internetu więc jeśli gra wymagać będzie połączenia, żeby ją włączyć (nie takie kwiatki już bywały...) to ja raczej podziękuję albo na cracku będę musiał śmigać:/.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #1329 dnia: Czerwca 21, 2013, 00:23:35 »
    Żadna gra na Steam nie wymaga żeby cały czas mieć neta, tylko do instalacji, ale odpowiadając an twoje pytanie, tak gra będzie na platformę Steam.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1330 dnia: Czerwca 21, 2013, 01:10:06 »
    Zależy. Mogą być problemy włączeniem samego Steam bez neta. Jeśli jednak wywali w trakcie grania ( na singlu) to nic się nie stanie, prócz tego, że achievementów nie będzie zaliczać.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1331 dnia: Czerwca 21, 2013, 14:14:11 »
    Gra w trybie offline nie zalicza osiągnięć + są problemy ze steam cloud. (W przypadku Skyrim, czy innych tego typu gier.)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1332 dnia: Czerwca 21, 2013, 15:31:54 »
    Ze Steam Cloud często są problemy nawet z ciągłym netem. Nie polecam zapisywania tam gry.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #1333 dnia: Czerwca 21, 2013, 22:34:24 »
    No to działa tylko dobrze w scrackowanych grach... o ironio. (nieważne że dlatego, że po prostu zapisuje na dysku)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1334 dnia: Czerwca 22, 2013, 16:40:12 »
    Ze Steam Cloud często są problemy nawet z ciągłym netem. Nie polecam zapisywania tam gry.

Co najlepsze zapisywałem normalnie Skyrim, a to zapisywało pod chmurę. Wut?