Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322688 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1305 dnia: Czerwca 11, 2013, 23:20:50 »
    było coś już na e3 o romie?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1306 dnia: Czerwca 12, 2013, 02:18:39 »
    Najsłodsza to jest cena edycji kolekcjonerskiej, jedyne 480 złotych...

(click to show/hide)

Tak nawiasem, EK GTA 5 kosztuje "tylko" 559 zł xD
    A tak z ciekawości spytam czy w cenę wliczono płyty z grą xD? Czy jak to ostatnio bywa wcisnęli karteczkę z kodem do pobrania a cenę wywróżyli z dupy pana prezesa? Jakieś papierowe karty, kilka monet(plastik?) i kawałek drewna...  Jakim trzeba być przychlastem, żeby na JEDNĄ grę ponad pół tysiąca wydać O_o?! Nawet zwykła edycja to ok 120zł. A potem wielki płacz, że źli piraci grają za darmo.
    Czy mi się wydaje czy gry z roku na rok są coraz droższe? Kiedyś gry były duuużo tańsze(i lepsze!). Albo takie mam wrażenie bo teraz sam muszę za nie płacić:d.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1307 dnia: Czerwca 12, 2013, 06:50:53 »
    Zgadzam się z podpisanym wyżej - prawie 500 zł to o wiele za drogo za parę drobiazgów. Pewnie kupią to sami fani tej serii, których na to stać. Szczególnie gry ze steam są bardzo drogie. Nie będę kupował Romy 2 w dzień premiery - seria Total War oto początek końca.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #1308 dnia: Czerwca 12, 2013, 09:43:47 »
    Tak dużo jest za kolekcjonerkę, bo:
    -jest zajebista
    -ma markę, hype i ogromne wzięcie
    -"realne" wydania ustępują wirtualnym, a przez to kolekcjonerki stają się jeszcze bardziej ekskluzywne
    -jest kierowana na Zachód do growych freaków żyjących w dobrobycie, a nie do Azji, gdzie leży Polska i ludzie za paliwo płacą ponad 10% swojej wypłaty...

Nawet zwykła edycja to ok 120zł. A potem wielki płacz, że źli piraci grają za darmo.
    Czy mi się wydaje czy gry z roku na rok są coraz droższe? Kiedyś gry były duuużo tańsze(i lepsze!). Albo takie mam wrażenie bo teraz sam muszę za nie płacić:d.
    Kiedyś płaciło się zdecydowanie więcej za gry, kiedy jeszcze były te wielkie pudełkowe wydania... ale jak gry zaczęły zdobywać rynek to cena spadała i rzeczywiście było tak, że premierowe gry nie wychodziły za 100zł... ale... inflacja, kryzys, wzrost cen paliwa, podwyższenie podatków, wzrost cen produktu względem zarobków, itd., no i jest jak jest. Ale i tak gry na PC są tanie, poza tym ciągle gdzieś trafiają się jakieś promocje. Zresztą firmy, które mają wartościowe marki i których gry z części na część są lepsze mogą sobie pozwolić na wyższą cenę, chociażby Starcraft, Skyrim, GTA, no jak można nie kupić kolejnej części :)

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1309 dnia: Czerwca 14, 2013, 10:46:43 »
    Alea iacta est

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #1310 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:02:35 »
    Czy jeżeli zamówię pre ordera na gram.pl to dostanę DLC Greek States? Niby wszędzie je dodają do preorderów, ale nie ma dokładnej informacji na stronie gram.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #1311 dnia: Czerwca 14, 2013, 22:36:30 »
    DLC? Już? Boże, to woła o pomstę do nieba >:(

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #1312 dnia: Czerwca 14, 2013, 23:46:48 »
    A na co liczyłeś? ;o Przecież teraz każda firma stara się zarobić jak najwięcej i jak najszybciej. Tego nie zmieni nikt :x

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #1313 dnia: Czerwca 15, 2013, 02:39:10 »
    A na co liczyłeś? ;o Przecież teraz każda firma stara się zarobić jak najwięcej i jak najszybciej. Tego nie zmieni nikt :x
    To nie oznacza że te obsrane DLC mają mi się podobać - będę z tą plagą walczył wlasnym portfelem już zawsze ^^ precz syfowi, wszystko przez EA i Activision oraz ludzi kupujących taki chłam - rak trawiący tą branżę.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1314 dnia: Czerwca 15, 2013, 06:53:27 »
    To nie oznacza że te obsrane DLC mają mi się podobać - będę z tą plagą walczył wlasnym portfelem już zawsze ^^ precz syfowi, wszystko przez EA i Activision oraz ludzi kupujących taki chłam - rak trawiący tą branżę.
    Nigdy nie kupuję DLC. Jest to po prostu chęć zarobienia dodatkowej kasy. I to jeszcze przed premierą. Chciałbym Was spytać o jedną rzecz - czy była podana informacja ile będzie państw w Rome 2? Mapa świata dokąd będzie sięgała?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #1315 dnia: Czerwca 15, 2013, 11:57:43 »
    Obejżyj sobie gameplay z E3 który wrzucił pat 25, jest tam pokazana mapka.
    Generalnie rozmiarem przypomina mapę z Rome total War'a 1.

Offline huth

« Odpowiedź #1316 dnia: Czerwca 15, 2013, 13:16:28 »
    Mapa jest w sumie ładna, choć tak strasznie uproszczona... Ale podoba mi się patent z takimi dużymi miastami, które się rozrastają i to wszystko pięknie widać, ale mało jest innych detali, w każdym razie ja ich nie zauważyłem. Jest miasto i tyle, bieda straszna. No i np. taki Nil jest strasznie szeroki, wygląda to brzydko i dziwacznie, w porównaniu z tymi cieśninami wokół Synaju.
    Strasznie kiepska woda też, to już w pierwszym romie było lepiej...

A bitwa jest totalnie arcade'owa, jak jakaś gra zręcznościowa :P I wogóle co te oddziały takie małe? Wygląda to jak jakaś potyczka, a nie bitwa, heh. I ci latający legioniści... omg.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1317 dnia: Czerwca 15, 2013, 13:28:45 »
    Chciałbym Was spytać o jedną rzecz - czy była podana informacja ile będzie państw w Rome 2? Mapa świata dokąd będzie sięgała?
    183 regiony, ok 80 państw. Tak, jak w trzech ostatnich odsłonach, nie będzie "buntowników", tylko mapę będą zapełniać malutkie frakcje po jednym regionie.
    Mapa rozciąga się od Hiszpanii po Baktrię oraz od Szkocji po Etiopię.
    (click to show/hide)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1318 dnia: Czerwca 15, 2013, 21:19:43 »
    183 regiony, ok 80 państw. Tak, jak w trzech ostatnich odsłonach, nie będzie "buntowników", tylko mapę będą zapełniać malutkie frakcje po jednym regionie.
    Mapa rozciąga się od Hiszpanii po Baktrię oraz od Szkocji po Etiopię.
    (click to show/hide)
    Dzięki za mapkę. Zauważyłem, że tereny są rozległe, ale państw grywalnych mało. To co mi się nie podobało w Empire. Tych państewek masa, a grywalnych państw tylko kilka. Bardzo chciałem pograć Mogołami. Tu na tej mapce widzę, że rzecz jest podobna. Naprawdę bym się ucieszył, jakby dali wszystkie grywalne nacje.

Offline huth

« Odpowiedź #1319 dnia: Czerwca 16, 2013, 00:44:24 »
    Nie zrobią czegoś takiego, bo chyba te kampanie będą w jakiś sposób fabularyzowane i oskryptowane. Poza tym inne nacje według twórców nie są aż tak znane i wolą się skupić bardziej na tych typowych niż egzotycznych.
    Pewnie resztę będzie się dało odblokować przez mody i tak.
    Poza tym... DLC