Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322519 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1275 dnia: Maja 12, 2013, 11:54:11 »
    Niezła rzecz te tytuły - szkoda że ich zabrakło w medieval 2. Ogólnie wolę podział na prowincje, jak w med 1 niż taka jedna olbrzymia mapa, jak w med 2.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1276 dnia: Maja 12, 2013, 13:54:22 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:01:22 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1277 dnia: Maja 12, 2013, 15:58:55 »
    Skarbnik <- to jest bardzo dziwne, ale teraz wszystko działa... nie wiem, jakieś nowe sterowniki z nvidii czy co, w każdym razie się naprawiło :|

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1278 dnia: Maja 12, 2013, 18:46:02 »
    Skarbnik <- to jest bardzo dziwne, ale teraz wszystko działa... nie wiem, jakieś nowe sterowniki z nvidii czy co, w każdym razie się naprawiło :|
    Świetnie. Medieval 1 będzie trwał po wieki. Mam wrażenie, że ta gra prawidłowo działa po jakimś czasie, ponieważ też czekałem miesiąc po zainstalowaniu i mi podziałała.

Edit:Co do Europy Barbarorum to wszystkie frakcje mi się podobały. Tylko ten system gospodarki mnie wkurzył.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2013, 21:49:35 wysłana przez Skarbnik »
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #1279 dnia: Maja 15, 2013, 08:34:08 »
    Hehe, jak jest trudno, to źle? :P
    System gospodarczo-polityczny w EB jest świetny, chyba w żadnym innym modzie nie ma czegoś takiego(choć ciekawe są też te modyfikacje pod feudalizm w DLV czy submodach jak BGR), no ale też w innych modach chodzi raczej o "arcade'owe" podbicie sporej liczby prowincji czy całej mapy(co jest idiotyczne), a w tym modzie cele są podyktowane w pewnym sensie historią, no ciężko w ogóle zrobić wielkie imperium.

Gram teraz w MTW z modem Caravel(taki mod co nie wprowadza nowych rzeczy, ale modyfikuje, balansuje i ulepsza podstawkę), jest nieźle :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1280 dnia: Maja 15, 2013, 15:09:50 »
    Grał ktoś w dodatek do MTW1 zwany barbarian invasion? Fajne, tylko frakcja wikingów troszkę op - wjeżdża ze swoją elitą i dochodzi do tego że jest walka na dwa fronty - jeden od strony morza, drugi na lądzie.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Maja 15, 2013, 18:26:26 »

Grał ktoś w dodatek do MTW1 zwany barbarian invasion? Fajne, tylko frakcja wikingów troszkę op - wjeżdża ze swoją elitą i dochodzi do tego że jest walka na dwa fronty - jeden od strony morza, drugi na lądzie.

Jeśli działa Ci Medieval 1 total war, to koniecznie ściągnij moda Medieval 1 total war XL.

Hehe, jak jest trudno, to źle? :P

Nie, źle mnie zrozumiałeś. Po prostu wkurzało mnie te ciągłe oszczędzanie kasy. A co do poziomu gry, nie uważam, że trudno to znaczy źle. Po prostu trochę się sfrustrowałem, widząc -10000 złota po drugiej turze.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Maja 15, 2013, 18:37:15 »

Jeśli działa Ci Medieval 1 total war, to koniecznie ściągnij moda Medieval 1 total war XL.

Nie, źle mnie zrozumiałeś. Po prostu wkurzało mnie te ciągłe oszczędzanie kasy. A co do poziomu gry, nie uważam, że trudno to znaczy źle. Po prostu trochę się sfrustrowałem, widząc -10000 złota po drugiej turze.

Ok :) Zainstaluję i dam recenzję tu :D

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1283 dnia: Maja 15, 2013, 18:49:57 »
    Jeżeli ktoś jeszcze nie ma Zmierzchu Samurajów to może spróbować wygrać:
    http://totalwar.org.pl/?p=14213

Do wygrania jest aż 10 kopii gry.

Offline huth

« Odpowiedź #1284 dnia: Maja 15, 2013, 22:40:04 »
    Nie Bloomy, lepszy jest BKB Super Mod! :P
    Oba mody są świetne, ale jeśli bierzesz XL, to razem ze "skin-packiem" Tiberiusa. Aha, no i bez button fixa może być problematycznie ze stabilnością, ponieżej linki
    A tak w ogóle to jest "Viking Invasion"... I tak btw jest też mod, który ulepsza tę kampanię.

Zwykle pierwszą rzeczą, którą się robi na początku kampanii, to albo rozwiązanie drogich jednostek(szczególnie floty) albo wysłanie ich od razu do walki i podbicie czegoś. To jest imho bardzo dobre, od razu jest się wrzuconym na głęboką wodę i trzeba odpowiednio działać. Niektóre nacje mają naprawdę trudne początki i właściwie długo jest dość trudno(np. Baktria), ale inne są znacznie bardziej lajtowe, np. Macedonia, w ogóle się pieniędzmi nie przejmowałem, spokojnie walczyłem na dwa fronty i mogłem sobie pozwolić na dwukadłubowe okręty...

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Czerwca 06, 2013, 13:07:06 »

Rome 2 – nowy system regionów

Wczoraj na TWCenter ukazał się nowy wpis Lusteda, z którego możemy dowiedzieć się, jak będzie wyglądała rozgrywka na mapie kampanii w Total War: Rome 2.
    Tym razem pod lupę wzięte zostały dwa aspekty rozgrywki – nowy system prowincji i regionów oraz armii i generałów. Poniżej tłumaczenie najważniejszych informacji...

Zapraszam do lektury artykułu: http://totalwar.org.pl/?p=14236

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1286 dnia: Czerwca 06, 2013, 22:40:12 »
    Rome 2 – nowy trailer i screeny mapy kampanii!
    Dzisiejszy dzień rozpieścił nas pod względem informacji o wyczekiwanym Total War: Rome 2. Oprócz nowego trailera prezentującego historię Kleopatry w sieci pojawiły się również pierwsze screeny z tegorocznego E3, przedstawiające między innymi nieujawnianą wcześniej mapę kampanii...

Zapraszam do przeczytania artykułu: http://totalwar.org.pl/?p=14242

Offline huth

« Odpowiedź #1287 dnia: Czerwca 06, 2013, 22:52:00 »
    ależ hype jest... Sega dba o markę lepiej niż Activision

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1288 dnia: Czerwca 06, 2013, 23:16:27 »
    Szykuje się naprawdę dobra część. Szkoda tylko, że tą komercją ( DLC przed premierą jeszcze) zniechęcają ...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1289 dnia: Czerwca 07, 2013, 08:33:44 »
    ależ hype jest... Sega dba o markę lepiej niż Activision

Oj jest, chociaż zmiana dotycząca zależności prowincja-region bardzo mi się podoba. Fajnym motywem może być również wzrost znaczenia poszczególnych bitew, bez klepania nieskończonych armii. Problem jest tylko jeden. :) Schemat taki sprawdzi się w przypadku Rzymu, a co z "barbarzyńcami"? U nich w końcu nikt nie prosił senatu o możliwość zawiązania nowego legionu.

P.S. Poza tym bardzo fajnym motywem będzie większa "kustomizacja" takich oddziałów. W końcu do legionu będzie można jakoś się przywiązać i nie będzie kolejnym przypadkowym zbiorem naklepanych w mieście oddziałów.

Wszystko super fajnie, tylko znów te pie... DLC.