Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 323445 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #765 dnia: Października 18, 2011, 17:16:39 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #766 dnia: Października 18, 2011, 17:47:43 »
    Też mi moda znalazłeś...

Obecnie liczą się:
    1) Stainless Steel v.6.4 (obecnie jeden z dwóch najbardziej rozbudowanych i dopracowanych modów osadzonych w realiach historycznych, drugim jest... );
    2) Bellum Crucis (tak, to drugi z świetnych modów dodający masę bajerów, które reprezentować może chociażby możliwość przejmowania innych państw mariażami królewskimi);
    3) Call of Warhammer (jak nazwa wskazuje, fantasy w Młotku);
    4) Third Age Total War (jak nazwa wskazuje, fantasy w uniwersum LoTR).

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #767 dnia: Października 18, 2011, 17:53:14 »
    W niedawnym czasie pożyczyłem od kolegi Rome Total War i jestem nim oczarowany (grą nie kolegą;] ) Gram Julkami i podbiłem już 49 prowincji. Za niedługo szykuje przejęcie władzy w Rzymie, a teraz walczę w Egipcie, co sprawia mi duże trudności i chciałbym naprawić pewien błąd. Otóż, w mieście pisze, że mogę rekrutować np. 80 jednostek milicji miejskiej, a gdy się wyprodukują to mam ich tylko 40. Zasada ta jest dla każdej jednostki- mojej, sprzymierzonej, czy też wroga. Pytam się kolegi, a on mówi że ma normalnie 80, przeinstalowałem grę 2 razy ale nic nie dało. Więc czy trzeba coś w plikach grzebać? Jeżeli tak to poproszę o pomoc.

Mogę też załatwić Medival II albo Shoguna, ale chwilowo IR muszę rozszerzyć na cały świat.

EDIT: Danke sehr.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 18:21:07 wysłana przez Dawidous »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #768 dnia: Października 18, 2011, 17:55:07 »
    W opcjach masz ,,skala jednostek''. Ustaw na ,,duża'', tam będziesz miał 24-54-80-120. Osobiście uważam że lepsze jest ,,bardzo duża'' i 48-108-160-240. :>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #769 dnia: Października 18, 2011, 20:32:06 »
    To że wymienione przez Ciebie mody "liczą się" (na jakiej podstawie tak twierdzisz? robiłeś sondaże czy co?) to nie znaczy że DLV nie jest warte polecenia - bo jak najbardziej jest.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 20:35:18 wysłana przez Mannerheim »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #770 dnia: Października 18, 2011, 21:50:53 »
    Otóż nie jest warte poświęcenia mu czasu... Wystarczy wspomnieć o tym, że mod nie jest już od ponad roku rozwijany i zamarł w 2010 na wersji 6.2 i nie wydaje się by coś miało się ruszyć w tej kwestii. Natomiast zarówno Bellum Crucis jak i Stainless Steel nie dość, że biją DLV pod każdym względem to są na bieżąco aktualizowane i łatane. Identycznie sprawa ma się z Third Age oraz Call of Warhammer - mody wciąż żyjące, a nie straszące zza światów jak DLV. :p

PS. Chociaż żeby oddać sprawiedliwość. Jakiś rok temu również i w DLV grałem, który toczył wyrównane boje ze Stailness Steel w wersji 4.xx, natomiast później SS doczekał się kolejnych wersji, z najnowszą 6.4 na czele, natomiast DLV zatrzymało się w miejscu.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #771 dnia: Listopada 07, 2011, 09:31:31 »
    A gra ktos z was w moda oIM pod Rome?JEst do tego inna wersja niz ruska?Iczy da sie w to grac p[od wzgledem Ai?

Mógłbyś to po polsku napisać? Przecież tego posta nie da się czytać...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2011, 13:01:31 wysłana przez sir Luca »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #772 dnia: Listopada 07, 2011, 14:14:16 »
    Mam pytanie.Jak w MW 2 total war zwiększyć rozmiar bitew,oraz ilości oddziałów (maksymalnie 20 w armii)?

PROBLEM?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #773 dnia: Listopada 07, 2011, 15:00:45 »
    Mam pytanie.Jak w MW 2 total war zwiększyć rozmiar bitew,oraz ilości oddziałów (maksymalnie 20 w armii)?
    Pierwsze w opcjach (dział kamera), a drugie nie da się, mody też nic nie dadzą, modyfikacja tego jest ZABRONIONA.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #774 dnia: Listopada 08, 2011, 17:08:02 »
    Odechciało mi się grać w tę grę -  to co asasyni robią na polu walki przyprawia mnie o mdłości,facepalm. Jak zobaczyłem oddział kopijników Francji ginący w starciu z tą bandą asasynów to umarłem.Ahistoryczność górą!

PROBLEM?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #775 dnia: Listopada 08, 2011, 17:53:20 »
    Grywalność, balans = realizm! Górą!

Jeżeli chciałbyś aby wszystko było realistyczne, zapewniam Cię że również byś nie chciał grać tę grę.

P.S Byś się lepiej sesjami zajął, a nie tu siedzisz :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2011, 18:17:10 wysłana przez wesch96 »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #776 dnia: Listopada 08, 2011, 18:10:43 »
    Tak jak np. pewnego czasu w Bellum Crucis była "zachowana historyczność" i grając w tę grę mogłeś sobie zupełnie podarować piechotę... Jedynie kawaleria (im cięższa tym lepsza) miała rację bytu, a całą resztę roznosiła w pył. Efekt? Reakcja graczy i powrócenie do pewnej umowności, która jest znacznie ważniejsza dla grywalności niż skrajny realizm.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #777 dnia: Listopada 08, 2011, 20:22:41 »
    No dobra ,ale widok bandy asasinów którzy rozbijają elitę Duńską,Szkocką,Mediolańską też nie wygląda realistycznie...

PROBLEM?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Listopada 08, 2011, 20:25:55 »
    Z tego co pamiętam, a w Medievala 2 grałem baaardzo dawno temu i baaardzo krótko, bo przerzuciłem się na mody, które biją podstawkę na głowę i w sumie szkoda na nią nawet czasu... Jednak tak jak zacząłem. Z tego co pamiętam to wcale nie było takiej tragedii (grasz na najnowszym patchu?) i kawaleria tak czy siak divide and conquer.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #779 dnia: Listopada 09, 2011, 14:05:23 »
    Jaki "pacz" jest najnowszy?

PROBLEM?