Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge]Chorągiew Husarska  (Przeczytany 6304 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czapla

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    [The Deluge]Chorągiew Husarska
    « dnia: Lutego 25, 2013, 17:56:16 »

Chorągiew Husarska

Chorągiew Husarska
    powstała 22 lutego 2013 roku około godziny 19.
    Klan powstał dlatego że chcemy żeby było więcej ludzi na serwerach tego moda.

Troche słów na temat husarii

Husaria - polska jazda należąca do autoramentu narodowego, znana z wielu zwycięstw formacja kawaleryjska Rzeczypospolitej, obecna na polach bitew od początków XVI do połowy XVIII wieku. Była wykorzystywana do przełamywania sił nieprzyjaciela poprzez zadawanie rozstrzygających uderzeń w postaci szarż, które w najważniejszym okresie jej istnienia kończyły się zazwyczaj zwycięstwami.

Stopnie w naszym klanie

1.Rekrut - Rek
    2.Strzelec - Strz
    3.Hajduk - Haj
    4.Muszkieter - Musz
    5.Dragon- Drg
    6.Rajtar - Rtr
    7.Pancerny - Pcr
    8.Husarz - Hus

Inżynier - Inż-ranga dodatkowa

1.Kapral - Kpr
    2.Sierżant - Srz
    3.Chorąży -Chor
    4.Podporucznik - Ppor
    5.Porucznik - Por
    6.Kapitan - Kpt
    7.Podpułkownik - Ppłk
    9.Major - Mjr
    10.Pułkownik - Płk

11.Generał - Gen

Posiadamy własną stronę internetową:www.chhthedelugeclan.cba.pl
    Jak i własny serwer TeamSpeak(na razie jest tylko 6 slotów, ponieważ nie wiemy czy to wypali)

Jesteśmy klanem konkurencyjnym i w przyszłości jeżeli będziemy istnieć to jesteśmy otwarci na propozycje sparingów i wspólnych treningów.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: [The Deluge]Chorągiew Husarska
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2013, 18:15:35 »
    Powodzenia, ale ilu macie ludzi?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2013, 18:20:07 »
    Temat ładny tylko głupia inicjatywa- "Żeby było więcej ludzi na serwerach tego moda" :/

Może skład w temacie?
    Już Ci odpowiadam, że na strone mało osób wchodzi tylko po ty aby zobaczyc skład o_O zresztą to świadczy o klanie ;]
    Powodzenia

Offline Czapla

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2013, 18:26:39 »
    Powodzenia, ale ilu macie ludzi?

Generał Skrzydlaty
    Podporucznik Czapla
    Dragon StudiaszEK
    Rekrut Roarinio

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 25, 2013, 18:31:11 »
    Najlepiej dopisac do pierwszego posta
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline TiCz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 25, 2013, 18:33:41 »
    Powodzenia od Regimentu Wielkopolskiego,a skąd wzięliście rangi, bo są strasznie ahistoryczne? ;d

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 25, 2013, 18:35:04 »
    Powodzenia :D
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 25, 2013, 18:48:39 »
    Życzę powodzenia! Pojawcie się na środowym wspólnym graniu ;)

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 25, 2013, 21:25:03 »
    Powodzenia od RGPK! : )

Jednak Skrzydlaty? Może pochwaliłbyś się waszą chwalebną historią?
    Zapewne nie chcesz?
    Więc wyręczę i może powiem kilka słów na marginesie.

ChH to klan powstały z inicjatywy Skrzydlatego oraz Czapli,założyli go jeszcze gdy byli w RGPK i nie rozwiązali go na rozkaz,mimo zapewnień.
    Dlaczego zdecydowali się go stworzyć? Niestety te dwie osoby delikatnie mówiąc nie "pałają dyscypliną",niektórzy na scenie mogą o tym wiedzieć. Tym dwóm osobom szczególnie nie spodobały się zasady panujące w RGPK (oczywiście mogli je przewidzieć,wszystko jest napisane w naszym temacie na tawernie),mimo iż ich nie znali,strasznie trollowali,psuli opinię klanu na oczach innych,OK,po prostu nie stosowali się,nie będę się rozwodzić bo to obszerny temat i wraz ze sztabem już za dużo się nadenerwowaliśmy z powodu ludzi takich,jak oni - w efekcie po 2 dniach "bycia równocześnie w dwóch klanach" jednomyślną decyzją Rady RGPK Czapla oraz Skrzydlaty zostali wydaleni z klanu,czego nie przyjęli z żadnym smutkiem,przeciwnie cieszyli się,odeszli,wyzywając nas oraz wrócili pośpiesznie do dalszej organizacji klanu.

Dalej?

Abstrahując już od ściągnięcia wzoru podania,oraz ogólnego zarysu forum,serwera ts oraz rang.
    Nie wiem,nie chcę przewidywać i stawiać,jak wam pójdzie i jak się będziecie zachowywać,bo tego nie wie nikt.

Chciałem po prostu przybliżyć "z grubsza" historię niektórym,co by się zastanowili przed dołączeniem do klanu - jeżeli szukacie tutaj zabawy,kosztem różnych konsekwencji ze strony innych oraz samego skilla a organizacji - w bardzo małym poziomie,jest to miejsce dla was - jednak osoby poszukujące dyscypliny,ogarnięcia,zorganizowanej gry i kooperacji,niestety jej tu nie znajdzie,a jeśli już - raczej wam się nie spodoba.
    Dlaczego tyle wiem?
    Poznałem Skrzydlatego w moim własnym klanie RH,już wtedy go poznałem - potem jeszcze wiele klanów, m.i przez długi czas w 5pp i wiele osób mogłoby poświadczyć,że jest,jaki jest,a klan,tak jak mi to nie dawno tłumaczył to chęć "posiadania czegoś swojego".

Co miała znaczyć ta wypowiedź?
    Chcesz zniechęcić ludzi do ChH?
    -Nie
    Chcesz obrazić założycieli ChH?
    -Nie

A więc co?
    To nie jest żaden akt prowokacji ani obrażania,przeciwnie,mamy obecnie (przynajmniej na razie,póki Skrzydlaty nie zrozumie źle tej wypowiedzi) dobre stosunki,pomimo odejścia na rzecz ChH w sumie 3 ludzi z RGPK.

Chcę po prostu przybliżyć niektórym zaiste miłe okoliczności powstania ChH,które zapewne założyciele chcieli ukrywać i spodziewam się,że będą temu zaprzeczać.

Wierzcie lub nie,ale nie mamy interesu w tej wypowiedzi,mamy tylko dobre intencje napisania tego,czego ChH się nie odważyło.

Jeszcze raz mimo wszystko jak najlepsze życzenia dla ChH od RGPK!

Pozdrawiam!
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 25, 2013, 21:40:25 »
    Nazwa ściągnięta od najstarszego obecnie klanu na Dzikich Polach, dobrze chociaż że TAG jest inny.
    Życzę powodzenia!

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 25, 2013, 21:52:14 »
    Hm... ja uważam, że to nieładnie z twojej strony Billy. Wasze waśnie są między wami, a nie społecznością Tawerny. Tłumacząc się podczas tego "morderstwa opisu osobowości" tych ludzi powodujesz podziały - to nie buduje dobrego zachowania obu storn. Tak uważam lub myślę, że jest to nietakt.

Z mojej strony wszystkiego dobrego. Bawcie się tak jak wam to najbardziej się podoba (oczywiście w kulturalny sposób).
    Z poważaniem i wyrazami szacunku,
    VEINRUS.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2013, 21:56:01 »
    Może i to nieładnie,ale chciałem wytłumaczyć,co mnie w ich zachowaniu zirytowało i jak oni się w stosunku do nas zachowali.
    Nie chcę już teraz mówić,ile było sytuacji w których pokazywali swoją ogromną ignorancję,mało kto przy tym był.
    Napisałem,to co napisać chciałem i skończmy na tym.
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 25, 2013, 23:47:30 »
    Nazwa ambitna w pytę.
    Dzięki Wam Deluge zyska więcej graczy na servach, konkretnie 4, a nawet mniej, bo i tak już na delugu byliście.
    W ogóle niepoważne i przepraszam za ostrość, ale tym tematem tak jak i całym Waszym klanem obrażacie całą społeczność Deluga.
    To już nawet nie jest śmieszne. No ale, powodzenia. Z chęcią z Wami zagramy jakiegoś spara ;) Wystawię wszystkich swoich Kiemliczów, będą mięli zabawę ;)
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Skrzydlaty

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Audi multa, dic pauca!
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 26, 2013, 16:51:44 »
    BiLLy ja bym sie tak chamsko nie zachowal gdybym mial klan i bys odszedl z joeyem do innego.Studiaszek sam doszedl nie namawiaqlem go po prostu powiedzial ze ma dosc azorka i bedzie szukac klanu i wiec mu to zaproponowalem.Tego wszystkiego by nie bylo gdybys nie byl z lekka pajacem i bys mi nie proponowal dojscia do klanu jak wiedziales ze jestem trollem.W twoim klanie nie jest tak super jak sie wydaje (od team killi za zla czapke lub szable po wyzywanie i grozby banem na ts...-cytuje "to jest regiment gwardii" .Zmusiles nas do odejscia jak i azorek.Kto normalny by robil awanture o wzor do podania,zalosne a z dzialami na forum to jakos wypadlo.Na drugi dzien usunolem klan ale ty mi nie chciales uwiezyc no bo po co wierzyc trollowi.Twoje zachowaine w tej chwili jest chamskie poniewaz chcesz to zniszczyc a tak nam to mowiles ze bedziemy w dobrych stosunkach a sam do tego nie sprowadzasz.Nikogo nie interesuje nasza przeszlosc.

i taki tekstami
    Co miała znaczyć ta wypowiedź?
    Chcesz zniechęcić ludzi do ChH?
    -Nie
    Chcesz obrazić założycieli ChH?
    -Nie

nie powiesz mi ze chcesz nas zniszczyc bo jestes wsieckly ze straciles ludzi.Zalosne

A co do ciebie garond to szkoda gadac najpierw sie przysrales ze przypadkiem zmienilem literke z 3 na 4 w podaniu na stroine 91st na nw.Szkoda gadac

Offline Svengax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 26, 2013, 17:00:37 »
    Skrzydlaty proszę cię  twoje zachowanie jest straszne podbierasz nam ludzi zabierasz nam styl forum styl ts poprostu wszystko