Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dołączanie się do armii  (Przeczytany 3904 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dołączanie się do armii
    « dnia: Października 18, 2008, 19:03:58 »
    Witam, jestem tu nowy i mam pytanko:
    Czy mogę się dołącyć do działań zbrojnych jakiegoś Lorda? Chodzi o to że widzę ze Lordowie z mojej Frakcji kręcą się wokół zamków nieprzyjaciela (sam mam oddział liczący 50osób, więc sam nie wygram oblężenia). Czy mogę się dołączyć tymczasowo do jego armii abyśmy razem zaatakowali Zamek? Gdy podjeżdżam do takiej grupy i wybieram opcje "Dołącz do mnie, mam pewien pomysł" to ten odmawia :/

Offline Rhobar

• Użytkownik
    Odp: Dołączanie się do armii
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 18, 2008, 21:33:47 »
    Musisz zostać marszałkiem i wtedy dopiero za Tobą pójdą . Nawet relacje ustawione na 100 nie pomogą bo tak juz miałem .
    Musisz być tez w którejś frakcji no i to ze muszą Cie wybrać marszałkiem .
    Jest tez druga opcja ;) Król albo marszałek wzywają cie wraz z żołnierzami do podboju i wtedy tylko kroczysz za armiami a gdy jest oblężenie to dołączasz się do bitwy . Dobrze mówię ?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2008, 01:41:33 »
    Możesz dołączyć do innych lordów. Po prostu za nimi podążaj. Jak oblegają jakiś zamek, lub miasto, to spokojnie czekaj wraz z nimi, aż zacznie się szturm na mury (wszyscy nagle ruszą na zamek i w opisie zamku będzie widać, że toczy się bitwa). Wtedy przyłączasz się do ataku.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 19, 2008, 03:18:39 »
    to samo miałem na myśli ... tylko troche inaczej to zinterpretowałem

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 20, 2008, 16:17:01 »
    Czyli sam muszę podążać za Lordami :/ Myślałem że mogę się podłączyć do ich armii żeby automatycznie mnie zabierali ze sobą :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2008, 17:01:17 »
    No to źle myślałeś

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2008, 10:48:07 »
    a te zlosliwostki to po co? ;o chlopak nie wiedzial to sie zapytal...

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 21, 2008, 14:11:05 »
    żadne złośliwostki hehe takie przekomarzanie się z Miziolem hehe mam nadzieje ze nie masz mi tego za złe :D

Offline Noise-B

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2008, 15:42:58 »
    (sam mam oddział liczący 50osób, więc sam nie wygram oblężenia).

Tutaj bym się z kolegą nie zgodził. :) Wszystko zależy od poziomu Twojego i ekipy, jaką aktualnie dyrygujesz. Mając 30 Nordyckich Huskarlów (albo Huskarli, nie wiem jak się odmienia :D) masz możliwość zdobycia zamku, ba zrobią to sami, jeśli tylko zgodzisz się poprowadzić ich do boju, spróbuj, jak tylko usłyszysz zwycięskie okrzyki swoich ludzi będziesz wiedział, że nie straciłeś czasu włożonego w oblężenie. IMO w tej grze najfajniejsza jest niezależność, posiadanie Rebelianckiego Królestwa to jest to, gra jest wtedy cholernie trudna i cholernie przyjemna. :)) Aha, pracując na własną rękę każdy zamek, który zdobędziesz jest Twój! Będąc wasalem rzadko kiedy dostajesz zamek, nawet upominając się u króla dla którego pracujesz.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2008, 15:50:17 »
    (sam mam oddział liczący 50osób, więc sam nie wygram oblężenia).

Aha, pracując na własną rękę każdy zamek, który zdobędziesz jest Twój! Będąc wasalem rzadko kiedy dostajesz zamek, nawet upominając się u króla dla którego pracujesz.

A ja każdy zdobyty zamek dostaje na włąśnosć, ostatnio nawet wioske dostałem niewiadomo dlaczego, tzn król łaskawie poprosił bym ją od niego wzioł

Offline Noise-B

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 22, 2008, 15:55:14 »
    Messer, gratuluję, prawdopodobnie jesteś marszałkiem, albo kandydatem do przejęcia tronu - albo, kto wie - może pociągasz za sznurki i król jest Twoją marionetką... Pozdrawiam :D

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 22, 2008, 16:42:34 »
    Messer, gratuluję, prawdopodobnie jesteś marszałkiem, albo kandydatem do przejęcia tronu - albo, kto wie - może pociągasz za sznurki i król jest Twoją marionetką... Pozdrawiam :D

hehe to chyba nie ta gra xD

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 23, 2008, 19:27:13 »
    Wracając do sedna: dołączenie innych lordów do Ciebie jest możliwe pod warunkiem że masz wysoką renomę i dobre relacje z rzeczonym lordem. Z doświadczenia wiem, że nadają się do bitew natomiast oblężenie z taką ekipą czasem się nie udaje, po za tym niby podążają za tobą ale przy okazji ścigają wrogie karawany, bandytów i co tam na drogę wyskoczy tak że trzeba ich strasznie pilnować.
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 23, 2008, 22:40:15 »
    Wracając do sedna: dołączenie innych lordów do Ciebie jest możliwe pod warunkiem że masz wysoką renomę i dobre relacje z rzeczonym lordem

Że niby do Ciebie do oddziału czy do bitwy?
    Jeśli jest się marszałkiem to osoba z relacjami na -70 po wydaniu rozkazu ( przyjął go za 2 razem) podążył za mną ... a jeśli chodzi o bitwę to gdy jesteś wesalem to i każdy lord jak i król , którzy znajdują sie w poblizu , dołączą sie do bitwy po Twej stronie . Ale to temat juz chyba oklepany i wszystko zostało wyjaśnione .

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 24, 2008, 00:48:12 »
    Do własnego oddziału to możesz dołączyć NPC'ów z karczmy i pretendentów do tronu (nie wiem czy da się więcej niż 1 ale spróbować można :] ), a pytanie było co trzeba zrobić żeby lordowie podążali za tobą np do bitwy. Odp: jeśli jesteście z jednej frakcji, masz dużą renomę i dobre relacje z danym lordem jest duża szansa, że na pytanie: Mam plan, przyłącz się do mnie (czy jakoś tak) odpowie twierdząco. Czy już wszystko jasne?
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.