Może śmieszne lub nie... ale "siedzę w mundurach" dobre 7 lat... i jeszcze takiego дерьма nie widziałem. Jestem dość ciekaw, gdzie „takie coś” można przeczytać lub zobaczyć - mowa o 10ppGG - mundury takowej jednostki. Bo jeżeli:
Podajesz na fb, że to jest rogatywka 10ppgg:
Nie odróżniasz rogatywki z okresu kongresowego!?:
... lub zdjęcia "chako"?:
To co to jest?:
Już nie mówię o tym:
Robisz z tego cyrk "bez kółek". Nie wmawiajmy ludziom, że to jest na bazie historycznych danych... bo to o kant (...).
Używasz Sztandaru 10. pułku piechoty z Łowicza, który jest z 1919 roku, o tym zniekształconym herbie gdańska na francuskiej fladze nie wspomnę - gdzie to tak było.
Rogatywkę, którą dałeś piechocie bezczelnie zabraną od polskich lansjerów-szwoleżerów z 1810 roku... no kurczę - kaleczysz historię.
Błagam zaprzestań tego bajkowego wyobrażania o pułku, który jest nie wiem czym. Ja sam mogę Ci "polecam" Pułk 7. Piechoty XW, który mógłbyś odwzorować. Według mnie jest to drugi co do historii i piękna umundurowania tuż za 4pp.
P.S. Zauważyłem, że do każdego postu dodajesz sygnaturę po co? Na forum jest taka funkcja, która pozwala umieścić sygnaturę pod postem. Bo nie rozumiem, jak będziesz chciał zmienić sygnaturę to potem będziesz zmieniał wszystkie posty? Bo na razie tak zrobiłeś z większością.