W związku z ostatnimi precedensami, apeluję o dopisanie w 8pkt. regulaminu wzmianki o Piraceniu, bo niektórzy mają problem ze zrozumieniem przesłania owego punktu. Mam też pomysł, jak ograniczyć liczbę spamu, jednozdaniowych i "antypolskich" postów. Pomysł nie jest mój, ja tylko podłapałem go na innym forum. Otóż chodzi o to, by ograniczać wypowiedzi ludziom, którzy spamują itp.
Tak to wygląda:
Ktoś napisał posta nie na temat lub nie pisał zgodnie z regułami j. Polskiego 1 raz= upomnienie, 2 raz= to samo, 3 raz= zakaz wypowiedzi przez tydzień (wszystkie posty będą usuwane). Jeżeli po tygodniu sytuacja się powtarza, znów ograniczenie wypowiedzi, tym razem bez upomnień i na czas nieokreślony. Jeżeli znów się to powtórzy, delikwent otrzyma warna. Sposób idealnie się sprawdzał na innym forum. Przewinienia, które podchodzą pod karę: Spam, nie stosowanie się do zasad pisowni, jednozdaniowe wypowiedzi, offtop. Wiem, że to przyspożyłoby wiele pracy administracji, ale ogólny poziom wypowiedzi, więc i forum znacznie by wzrósł.