Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka sugestii  (Przeczytany 6899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Kilka sugestii
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 29, 2008, 16:26:18 »
    A może dodalibyście śmietnik i tam wrzucać notoryczne pytania, stare tematy itp.?

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 01, 2008, 21:18:34 »
    I myślisz, że komuś będzie się chciało czytać masę informacji w poszukiwaniu czegoś typu: jak zejść z konia,po co jest jakiś skill itp? A nie lepiej będzie napisać w regulaminie czy tam w innym rzucającym się miejscu miejscu, żeby proste pytania zadawać w Shoutboxsie? 

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 08, 2008, 16:11:38 »
    Napiszcie co uważacie na temat  nowej odsłony działu pomocy. Myślę, że teraz będzie znacznie łatwiej znaleźć rozwiązanie problemy, tym bardziej, że większość tematów ma zmienioną nazwę na bardziej jasną.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 09, 2008, 14:50:24 »
    Moim zdaniem świetny pomysł. Teraz wszystko jest bardziej przejrzyste i miejmy nadzieję, że oszczędzi administracji chociaż trochę roboty przy głupich tematach typu "Hellllp xD". Niestety nie powstrzyma to wszystkich głupich pytań. Tak czy inaczej pomysł trafiony i musimy podziękować naszej wspaniałej administracji za zrobienie poddziałów. ;]
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 09, 2008, 18:29:19 »
    Zgodzę się z wypowiedzią przedmówcy, teraz jest czytelniej, łatwiej pytającemu trafić do właściwego działu. Zmiana na plus!
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 09, 2008, 20:30:57 »
    Świetny pomysł z tymi subforami. Wg. mnie powinno to zostać.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 12, 2008, 18:11:15 »
    W związku z ostatnimi precedensami, apeluję o dopisanie w 8pkt. regulaminu wzmianki o Piraceniu, bo niektórzy mają problem ze zrozumieniem przesłania owego punktu. Mam też pomysł, jak ograniczyć liczbę spamu, jednozdaniowych i "antypolskich" postów. Pomysł nie jest mój, ja tylko podłapałem go na innym forum. Otóż chodzi o to, by ograniczać wypowiedzi ludziom, którzy spamują itp.
    Tak to wygląda:
    Ktoś napisał posta nie na temat lub nie pisał zgodnie z regułami j. Polskiego 1 raz= upomnienie, 2 raz= to samo, 3 raz= zakaz wypowiedzi przez tydzień (wszystkie posty będą usuwane). Jeżeli po tygodniu sytuacja się powtarza, znów ograniczenie wypowiedzi, tym razem bez upomnień i na czas nieokreślony. Jeżeli znów się to powtórzy, delikwent otrzyma warna. Sposób idealnie się sprawdzał na innym forum. Przewinienia, które podchodzą pod karę: Spam, nie stosowanie się do zasad pisowni, jednozdaniowe wypowiedzi, offtop. Wiem, że to przyspożyłoby wiele pracy administracji, ale ogólny poziom wypowiedzi, więc i forum znacznie by wzrósł.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 13, 2009, 22:22:16 »
    Od dłuższego czasu dostępne jest SMF w wersji 2.0 RC1.
    Upgrade'ował własne forum 3 miesiące temu z wersji 1.1.8 - do tej pory sprawuje się doskonale. Zero bugów wynikających ze zmiany skryptów i konwersji bazy. Znaczna część pluginów jest od dostosowywana do nowej wersji - moje forum korzysta ze świetnego Download System, Media Gallery - umożliwia wrzucanie grafik, audio i video, wygodne zarządzanie, embedowanie w posty itd. Przy kilkunastu tysiącach postów, wielu grupach użytkowników, różnie ustawianych dostępach nie zauważyłem praktycznie żadnych problemów. Jedyny zonk może wyniknąć jeśli ktoś wstawia emota bezpośrednią po linku zewnętrznym - forum broni się przed złośliwym kodem. Ale tu nie buziek, nie ma tez tego zonka ;)

System skór tez jest wygodniejszy i jest masa dostępnych szablonów pod 2.0 RC1. Sam już przerobiłem jedną - zajęło to jeden weekend + implementacja uwag użytkowników.
    Niestety nie wiem czy nie stracilibyśmy Shoutboxa przez upgrade ;/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 13, 2009, 22:31:10 »
    Niestety nie wiem czy nie stracilibyśmy Shoutboxa przez upgrade ;/
    Eee, to odpada ten nowy kod;D

Tak na serio to przecież wszystko jest dobrze, to po co zmieniać coś co dobrze działa:)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 13, 2009, 22:32:34 »
    Ja wiem ze jest wersja 2.0 smf od baardzo dawna :) Nie przeszliśmy na wersje 2.0 do tej pory tylko i wylacznie z powodu sb. Tu mam fajny i ladny, a na smf2 jest tylko jakis gowniany oparty na ajaxie. A emotki sa wylaczone u nas od powstania tego forum, bo drażnią :)
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 04, 2009, 10:08:01 »
    Ja bym proponował wprowadzić sprawdzian z regulaminu w czasie rejestracji tzn. ktoś się rejestruje , zaznacza ,że przeczytał regulamin(wcale tak nie zrobił ) i już skończy coś tam robić to wyskakuje mu test z regulaminu.Zmniejszyło by to liczbę spamerów,dzieci neo itp. Co wy na to ?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 04, 2009, 10:33:30 »
    Ja bym proponował wprowadzić sprawdzian z regulaminu w czasie rejestracji tzn. ktoś się rejestruje , zaznacza ,że przeczytał regulamin(wcale tak nie zrobił ) i już skończy coś tam robić to wyskakuje mu test z regulaminu.Zmniejszyło by to liczbę spamerów,dzieci neo itp. Co wy na to ?

Ja jestem spamerem i dzieckiem Neo, więc się nie czepiaj.....

A tak na serio to nie widzę w tym co powiedziałeś żadnego sensu, egzamin z regulaminu??? może jeszcze z punktacją i procentowym przejściem dalej???
    Ja myślę, że administracja tego forum, dla przypomnienia Ci zieloni...ha i jeden czerwony komuszek:P ( soner ) świetnie sobie radzą i po to istnieje sytem warnów, żeby likwidować w zalążku tzw. dzieci Neo...

Edit: Kradus???? brałeś coś????
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 11:16:07 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 04, 2009, 11:14:47 »
    A jak ktoś nie przejdzie do następnej klasy ? I nie zda "testu" ? Kupisz bombę atomowa i wrzucisz mu do komputera po czym jak wejdzie na to forum to eksploduje ? Żenua...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 02, 2009, 23:25:54 »
    Czy dałoby się zmienić limit PW na godz? No przepraszam, ale 10 to trochę za mało jak na godzinę. Niby ograniczenie spamu itd. ale znacząco też ogranicza konwersację.... np. Teraz, nie mam za bardzo jak odpisać w dość ważnej sprawie....

Edit: @down Co to wnosi do tematu? -.-
    Wcale nie wnosi spamerze jeden! ;p
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 17:59:43 wysłana przez Kuroi »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 02, 2009, 23:31:06 »
    Trzeba było się zachowywać.......
    (click to show/hide)

Wnosi, wnosi, to za karę.
    edit up: Odezwał się :)

Edit: Zgłaszam prośbę o zakazaniu dopisywania pod postem [wyjatek PW i powitania] róznego typu pozdrowień, to w końcu staje się denerwujące.
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 15:18:49 wysłana przez Kalpokor »