Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Górzyste tereny !  (Przeczytany 1450 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Górzyste tereny !
    « dnia: Stycznia 22, 2013, 16:34:02 »
    Witam.
    Znacie jakiś mod który usuwa typowo górzyste tereny? Wchodzę do bitwy a przede mną stoi pionowa ściana.... musze klikać TAB i wybierac bitwe od nowa z nadzieją że wczyta się nowy teren.
    Mam wersję gry 1.134

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Górzyste tereny !
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 22, 2013, 16:36:38 »
    A skąd masz grę, że jest 1.134? A tak, to po prostu unikaj walk na terenie gór, na płaskim terenie nie powinien ci się generować teren górzysty w trakcie bitwy.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:03:23 »
    Jakiegoś moda rok temu chciałem wgrać i był tylko pod 1.134 wersję i na necie patcha znalazłem i od tej pory mam.

Wracajac do tematu : gram konnicą i to mi przeszkadza bo nawet na swadiańskich terenach zdarzają sie dziwne góry :/

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:47:02 »
    Właśnie dlatego Ci to przeszkadza, że ma przeszkadzac. Każdy by chciał miec atut prędkości konia, ale żeby nie trzeba było cierpiec niedogodności dla kawalerii. Nie ma tak łatwo.

Tak w ogóle to nie wiem, w czym Ci to przeszkadza. To są właśnie uroki bitwy, by dobrac teren pod siebie. Skoro używasz głównie konnicy, Twój oddział powinien poruszac się szybko. Daje Ci do więc dobre warunki do wybierania, kiedy i gdzie odbędzie się bitwa.

Jeśli już zdarzy się taki teren w miejscu, gdzie się nie spodziewałeś, nadal obowiązuje ta sama zasada, by dyktowac przeciwnikowi, w którym miejscu pola bitwy ma dojśc do starcia. Trafiasz na pionową ścianę? To ją omiń albo poczekaj na wroga nie wchodząc na nią, najlepiej w takim miejscu by nie zasypał Cię strzałami z góry. Ewentualnie zjazd z koni i jazda pod górę.
    Komputerowy przeciwnik nie jest jakimś złośliwym taktykiem i albo po prostu naciera (wtedy zaczekaj na wygodnym terenie) albo się broni (wtedy masz masę czasu, by znaleźc obejście). Jeszcze nie widziałem, by komputer działał elastycznie, tzn. najpierw aktywnie zajął najlepszą pozycję, a potem tam się bronił.

Spróbuj powyższego, a zobaczysz, że odechce Ci się szukac jakiś przeróbek gry.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:50:27 »
    Ja od siebie dodam, że warto się wycofać i wybrać jedną z 3/4 wygenerowanych scen do bitwy, zdarzają się całkiem przyjazne dla kawalerii(Np. duża nizina na środku sceny).

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:55:26 »
    Wycofanie się nie wpłynie przypadkiem negatywnie na morale?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:56:33 »
    Stracisz kilku ludzi, więc morale muszą spaść.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:56:47 »
    Jeżeli nikt nie zbliży się na odległość ostrzału to nie ma to żadnego efektu, morale może nawet wzrosnąć jeżeli straty w stosunku do wroga są niskie albo w ogóle ich nie ma.