Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kolejny, świetny pomysł  (Przeczytany 5189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Kolejny, świetny pomysł
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 20, 2013, 11:37:09 »
    Ale Radpodegustator jak to powiedział kiedyś jeden mój znajomy, wybiegł by na ulice z tą swoją "bronią" i garnkiem na głowie, krzycząc: "Cud nad Wisłą, skurwysyny!"

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 20, 2013, 11:38:15 »
    Pomysł jest żałosny, ale to zdanie dobiło mnie już totalnie. A więc mamy wojnę z Rosją (co już jest kompletnym idiotyzmem), a rzeczeni Rosjanie zaatakowaliby nasz kraj oddziałami piechoty, tak? Wtedy pukawki o małym kalibrze może dałyby nam parę dni oporu więcej i śmierć milionów więcej ludzi, którzy nie musieliby zginąć. W dzisiejszych czasach wojna to komunikacja, logistyka, technologia, siły specjalne. Wystarczyłoby parę precyzyjnych nalotów, akcji sabotażowych, natarć ciężkiego sprzętu (artylerii, czołgów), użycie broni masowego rażenia. Do reszty się nie odniosą, gdyż są to zbyt pospolite bzdury żeby się do nich odnosić, ale powyższy cytat to perełka.

+1

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 20, 2013, 11:46:31 »
    Rapodegustator, zanim napiszesz jakąkolwiek propozycję zmiany, to po pierwsze nie nazywaj jej świetną, bo to nie ty masz to oceniać, a po drugie to, co tu zaproponowałeś jest dosyć naiwne. Jak dla mnie dyskusja bez sensu, wszystko zostało powiedziane wcześniej: wojna to już nie strzelanie do siebie z klamek, nie mówiąc już o zachowaniu w czasie pokoju.

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 20, 2013, 12:09:06 »
    Przeciez cos takiego zrobiono gdy bron nie jest dostepna ,bo w Norweii tak jest.Chyba ,że sie myle to neich ktos mnie poprawi.
    Jesli mam racje to tak jak wczesniej ktos napisal.Gosc zabil by kilka osob i sam dostal olow w czaszke.
    Poza tym chyba w Norwegii do tamtej pory nawet Policja na patrolach nie posiadala broni palnej.
    To sory kierowałem się , że Rapo ma racje bo mowil , że "W Finlandii albo Norwegii" . Ale w każdym razie myślisz , że ludzie by zaczeli strzelac w obronie własnej ?Brak im "jaj".Może ktoś by się wśród tych paru tysięcy jeden człowiek znalazł.Ale z reszta jakby była taka możliwość , że broń za prawie darmo to sobie pomyśl ile by było gangów!Mało jest penerów w Polsce co juz maja przekreślone życie ? Mało jest strajków ,gdzie musi się właczać Policja?Wyobraźcie sobie jakby zamiast tych pałek czy tam cholera wie czego miało z tysiąc osób bronie !Z czasem policja by zrobiła pewnie jakiś strajk bo by obniżyli jeszcze bardziej pensje i byśmy wąchali kwiatki od spodu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 20, 2013, 12:23:49 »
    Policji NIGDY ale to NIGDY nie zmniejszą pensji, teraz w dobie "kryzysu" dostają podwyżki. Moga strajk co najwyżej zrobić, bo za darmo nadstawiali by dupy.
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 20, 2013, 14:49:34 »
    Jak sie chodzi 3x w tygodniu po 2 h może i nie, ale jak by tam byli skoszarowani to by mieli od groma czasu :P
    (click to show/hide)