Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kolejny, świetny pomysł  (Przeczytany 5183 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Kolejny, świetny pomysł
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 19, 2013, 16:58:35 »
    Nie trza broni, ruscy sami swoją oddadzą za jakieś alko albo narkotyki ;D Tak w Gruzji było.
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 19, 2013, 17:33:19 »
    Dobra, ludzie z bronią nie są tak groźni jak Rapodegustator ze swoimi pomysłami. Głupota jego argumentów równa się skali broni jądrowej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:04:26 »
    Ta Norwedzy już się przekonali o tym świetnym pomyśle podczas tragedii na wyspach Utoya wykonanych przez Breivik'a. Boże do czego ten świat zmierza...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:16:12 »
    Liczba ofiar była tak wysoka ze względu na zakaz posiadania broni. Gdyby Breivik chciał zrobić taką masakrę w Szwajcarii, zastrzeliłby góra kilka osób. Bo zaraz potem reszta cywilów wyjęłaby swoje zabawki i przerobiła go na durszlak.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:17:14 »
    Taak bronie są z dupy, mimo że w Norwegii nie można mieć automatu, to Breivik go miał, dlatego jeszcze bardziej zdelegalizujmy broń. Jak by ktoś miał tam broń, to Breivik by nie zdążył tylu ludzi wyciąć.

@up szybsza :)
    (click to show/hide)

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:30:09 »
    Przed postowaniem na tawernie powinni dawać test na inteligencje.Chcecie dać wszystkim broń za półdarmo?Wybudować strzelnice?Szkolenia?Tu nie Szwajcaria,tu Polska.Broń by kupili a potem przez otwarte granice na zachód.Liczba handlarzy bronią amatorów skoczyłaby w górę.Szkolenia?Ha ha ha ha.Sprzedaż w sklepach monopolowych przy takich "ośrodkach szkoleniowych" podniosłaby Polskę z kryzysu.Spodziewasz się że każdy kto dostanie broń stanie się super patriotą który odda swoje życie za kraj?Nie każdy chciałby to zrobić.Nawet gdyby wpychali mu tą broń do rąk (sam znam osobiście parę takich osób).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2013, 18:43:48 wysłana przez Cherokee »

(click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 19, 2013, 19:03:58 »
    W obronie domu i rodziny może jednak by walczył.
    (click to show/hide)

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 19, 2013, 19:19:47 »
    Prawda, jest taka, że gdyby była wojna, to większość z nas po tym trzymiesięcznym szkoleniu, leżałaby na ziemi z mokrymi od moczu spodniami, modląc się, żeby nie zginąć, to nie Call of Duty.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 19, 2013, 20:31:05 »
    Ta Norwedzy już się przekonali o tym świetnym pomyśle podczas tragedii na wyspach Utoya wykonanych przez Breivik'a. Boże do czego ten świat zmierza...

A tam jest bron dostepna?Bo nie rozumiem przekazu tego komentarza.

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 19, 2013, 21:05:50 »
    Że niby będzie łatwiej coś takiego zrobić jak będzie broń łatwo dostępna, o to temu panu chyba chodzi.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 19, 2013, 21:27:18 »
    Że niby będzie łatwiej coś takiego zrobić jak będzie broń łatwo dostępna, o to temu panu chyba chodzi.

Przeciez cos takiego zrobiono gdy bron nie jest dostepna ,bo w Norweii tak jest.Chyba ,że sie myle to neich ktos mnie poprawi.
    Jesli mam racje to tak jak wczesniej ktos napisal.Gosc zabil by kilka osob i sam dostal olow w czaszke.
    Poza tym chyba w Norwegii do tamtej pory nawet Policja na patrolach nie posiadala broni palnej.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2013, 21:43:13 wysłana przez Sahajdaczny »

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 19, 2013, 23:14:46 »
    Ja jestem za, będziemy mieć "Ucieczkę z Los Angeles" i "Mad Max'a" w jednym ^^ A tak serio to wydaje mi się że nawet gdyby wprowadzili te zezwolenia na broń to tak naprawdę wiele by to nie zmieniło. My nie ameryka, u nas "gangsta" sprowadza się do rysowania kutasów na murach i rzucania petardami na meczach.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 20, 2013, 01:14:16 »
    Ja jestem za, będziemy mieć "Ucieczkę z Los Angeles" i "Mad Max'a" w jednym ^^ A tak serio to wydaje mi się że nawet gdyby wprowadzili te zezwolenia na broń to tak naprawdę wiele by to nie zmieniło. My nie ameryka, u nas "gangsta" sprowadza się do rysowania kutasów na murach i rzucania petardami na meczach.

Jeśli taki osiedlowy gangsta zechce kupić broń to i tak ją kupi i zabawi się w:"Ej mejn,czek dis ałt ju madafaka"

(click to show/hide)

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 20, 2013, 05:08:50 »
    Wyobraźcie sobie. Wystarczyłoby, że 1/4 Polaków miałaby broń. I wtedy jesteśmy bezpiecznym państwem. Nawet jakby wmaszerowała do nas Rosyjska armia to nie mamy takiego zmartwienia. Zwykła armia jest, a po za tym po max tygodniu takie Ruskie odpuściliby sobie, jakby zza każdego rogu w nich strzelali. I tyle by wystarczyło. Zwłaszcza jak mamy jeszcze sojusze. To teraz co jakby nawet 1/2 Polaków miała broń...

Pomysł jest żałosny, ale to zdanie dobiło mnie już totalnie. A więc mamy wojnę z Rosją (co już jest kompletnym idiotyzmem), a rzeczeni Rosjanie zaatakowaliby nasz kraj oddziałami piechoty, tak? Wtedy pukawki o małym kalibrze może dałyby nam parę dni oporu więcej i śmierć milionów więcej ludzi, którzy nie musieliby zginąć. W dzisiejszych czasach wojna to komunikacja, logistyka, technologia, siły specjalne. Wystarczyłoby parę precyzyjnych nalotów, akcji sabotażowych, natarć ciężkiego sprzętu (artylerii, czołgów), użycie broni masowego rażenia. Do reszty się nie odniosą, gdyż są to zbyt pospolite bzdury żeby się do nich odnosić, ale powyższy cytat to perełka.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl