Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NationsCup 2013 - wątek informacyjny  (Przeczytany 62044 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    Odp: NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « Odpowiedź #255 dnia: Kwietnia 07, 2013, 21:28:04 »
    Było 13:3 dla nas wiec całkiem całkiem :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #256 dnia: Kwietnia 07, 2013, 21:29:42 »
    Congratulations i powodzenia z Niemcami :D Dacie im radę, gorzej, że w finale może być ponownie Rosja.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Virus

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    • SRC_Virus
    « Odpowiedź #257 dnia: Kwietnia 07, 2013, 21:33:00 »
    Moim zdaniem spotkamy się z Turcją

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #258 dnia: Kwietnia 07, 2013, 22:43:55 »

Najpierw doprowadźcie do jakiegokolwiek późniejszego spotkania XD

Gratulację!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #259 dnia: Kwietnia 08, 2013, 18:21:24 »
    No cóż, według mnie Turasy Ottomany wygrają, są zdecydowanie lepsi niż Rosja. W każdym razie lepiej grać z duelerami z Niemiecniż z Turcją lub Rosją.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #260 dnia: Kwietnia 14, 2013, 20:59:08 »
    Polacy nic się nie stało! Nic się nie staałoo! :D ;)

No cóż, powodzenia z ruskimi w meczu o 3. miejsce :) Choć szkoda tak przegrać do zera w półfinale ....
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline VenuM

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #261 dnia: Kwietnia 14, 2013, 21:59:33 »
    Do 1 ;)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #262 dnia: Kwietnia 15, 2013, 18:07:44 »
    I niestety pycha zgubiła i Was. 3 miejsce drugi raz z rzędu to pewnego rodzaju niedosyt, zwłaszcza, że wielu graczy pamięta to, że Polska zwyciężyła. Jednak podium na cały świat to bardzo dobry wynik. Nie chcę wtrącać się w pracę Harmana, kapitana reprezentacji, ale chyba błędem było postawienie na emerytowanego już gorNa. Myślę, że lepiej poradziłby sobie Sebek z klanu SRC, który to jednak częściej gra na IG niż wspomniany wcześniej gorN (ogólnie Sebek widać, że ciężko pracował na IG, grał dużo, a jednak został pominięty). Ogólnie obecnie chyba klan SRC prezentuje z tego co widzę po wynikach najwyższą formę z polskich klanów reprezentujących nas na arenie międzynarodowej (daleko za nimi jest KoH i PE) - widać, że wzięli sie ciężko do roboty, po dwóch wysokich przegranych z PE. Jednocześnie, po tych wynikach przestaje sądzić, że gracze z PE tacy jak Araneus, Blackhawk czy kociskoklakier są lepsi od piechura SRC - CarpeDiema. W tym momencie przepraszam Cię CarpeDiem. Co do wyniku z Niemcami -  szkoda, że tak się stało. Nie uniżam gorNowi, bo to naprawde dobry gracz... był. To tak jakby dziś w reprezentacji Argentyny ponownie grał Maradonna. Albo w Brazylii Pele.
    Niemniej gratuluję miejsca na podium, dobra robota ! Jeżeli za rok będzie ponowna odsłona Nations Cupa, myślę, że poprawicie lokatę o 2 pozycję :D

Offline Burak

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #263 dnia: Kwietnia 15, 2013, 18:42:57 »
    XD Na początku nasuwa się inne pytanie - co będzie za rok? :P Jaka będzie gra, kto najlepiej się przystosuje do nowej rozgrywki i czy będzie ona wielce odbiegała od aktualnej. Wtedy zobaczymy, a może dalej na WB będą też organizowane Mistrzostwa Świata jako takie już pożegnalne (albo też ludzie nadal w to będą grali (w co jednak wątpie)).:(
    Na końcowy wynik musimy jeszcze zaczekać - jednak po ostatnim meczu mam pewne zastrzeżenia. Nie chodzi tutaj o kapitana, jak dla mnie Harman się spisał, bo zebrał drużynę w krótkim czasie składającą się chyba z najlepszych graczy. I co do pana wyżej nie zgodzę się, że GorN się przejadł, jak dla mnie akurat starzy wyjadacze są lepsi w dłuższym czasie, więcej meczy o stawkę (ktoś może mieć więcej niż inni godzin, ale to się nie liczy w takim stopniu jak wszelkie mecze o stawkę typu WNL czy wcześniejsze NC). Zobaczcie, kto wczoraj próbował walczyć i utrzymywał się przeważnie najdłużej? Trebron, GorN, Wężyk, Harman (nie liczę Blade bo siedział na tej wieży i gówno robił). Więc wychodzi na to, że najdłużej walczyli gracze z największym doświadczeniem. A że ty piszesz że właśnie on się skończył jest niedorzeczne. Pan na przykład Panoramix (hm, czy pan to jednak nie wiem :)) czy CarpeDiem padali najszybciej, więc świeża krew w reprezentacji nie zachowała zimnej krwi. Niemcy mieli lepszą piechotę, co wykorzystali znacząco (pomogła jeszcze 1 mapka), więc piechota składająca się z nowych graczy zostawała wyrżnięta, a na końcu Niemcy dobijali sobie 2vs1 czy 3vs1 lepszych graczy. I kto tu wymiękł :D?
    Do poprzedniego roku miałem zastrzeżenia, że odpadliśmy z gorszymi Ukraińcami. Tym razem z Niemcami. Mam tylko jeden powód by czuć to za upokorzenie. Jeśli wynik z zeszłego roku z meczu z Ukrainą można było uznać za wypadek przy pracy to nie 15-1 z naszymi sąsiadami, bo to uznaje jako wielki cios. Więc żal mam jeden do was - o styl w jaki przegraliście z nimi, chluby to nam na pewno nie przynosi... :(
    Nie żeby ktoś mnie potraktował jako atak na reprezentacje i dostawał komentarze typu "Zrób to lepiej". PO prostu odzywa się we mnie kibic reprezentacji Polski w obojętnie czym, a większość nas wie, że w przypadku jakiś meczy każdy staje się nagle ekspertem. :)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #264 dnia: Kwietnia 15, 2013, 19:31:58 »
    A zrobił byś to lepiej?

Oczywiście żartuję. Było nieźle, przez turniej szliśmy niemal jak burza. Jednak reprezentacja skompletowana w ekspresowo szybkim tempie (i tu wielka zasługa Harmana i Ivego) nie sprostała trenującym razem od roku Niemcom. Możecie to uznać za wymówki, ale raczej nie możecie zaprzeczyć że to delikatnie uszczerbnęło nasze szanse. Presja niemców, w których grały same gwiazdy ( no cóż... w każdym razie głównie byli to znani gracze) oraz półfinałów wywarła jednak swoje na graczach. Jednak na szczęście reprezentacja się nie załamała. Chłopaki przyjeli porażkę z honorem, na team speak`u słuchać było lecące ze wszystkich rąk żarciki (ten o GorNie na geograli chyba przebił wszystkie). Jednym słowem - bez wyrzutów itp. W prawdzie była propozycja by zrzucić wszystko na ping, ale tak jest zawsze. Troszkę szkoda że momentami wybierano ludzic którzy więcje fragowali, a nie tych którzy są lepsi drużynowo, ale tak też jest zawsze.

Tak czy siak dobra robota, gratuluję.
    Przegraliście bo mnie nie było hahahaha

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #265 dnia: Kwietnia 15, 2013, 19:40:48 »
    Wczoraj tam grałem a inni mają niezbanowane konta na tawernie więc pewnie zaraz moderator da tu bana ale niech zostawi post - chce tylko skomentować wczorajszą porażkę i odrobine wyjaśnić jak to przebiegało.

Przede wszystkim na wygraną Niemców złożył się beznadziejny pierwszy resp na którym nie byłem ale 4:0 chyba świadczy jak się potoczył. Po dwóch wygranych rundach na każdym spawnie Niemcy mieli potężną przewagę w ekwipunku, oczywiście ekwipunek ma w większości dość śladowy wpływ ALE wygrana 4:0 właśnie pierwszego spawna kiedy grali atakując port dała im ogromnego buffa "mentalnego". Sam wchodziłem na tego drugiego spawna z dość pesymistycznym podejściem, w dość podobny sposób dostaliśmy wpierdziel podczas pierwszego sparingu z Turcją.

Myślę, że lepiej poradziłby sobie Sebek z klanu SRC, który to jednak częściej gra na IG niż wspomniany wcześniej gorN
    Tu się nie liczy tylko random, taki mecz o stawkę jest czymś zupełnie innym i tutaj właśnie widać różnice w doświadczeniu graczy. Spytałem się Panoramixa czemu tak kiepsko grał a on wprost powiedział - "byłem obsrany", gram z gornem od ponad 2 lat i jestem pewien że dał z siebie wszystko co najwyżej rejdżując jak to na niego przystało :D Nie chcę obwiniać Blade ale sądząc po jego głosie na TS też pewnie miał spocone łapki, Harman mówi że jego pozycja na łodzi chroniła nas od niemieckich kusz zakładających nam kąty chociaż według mnie można to bylo lepiej przemyśleć. Kusze tak czy siak zabijały kogoś od nas przed samym starciem piechoty. Sorry do wszystkich newbie ale ta "nowa krew" jest widzialnie rok/dwa lata wstecz za świetnymi piechurami z WV i REF którzy ścierali przeciwnika samym skillem. Co do samego cytatu - Sebek pewnie poradziłby sobie wczoraj lepiej niż Panoramix

Teraz kolejna sprawa - przytłaczająca przewaga przeciwnika w clashu: nasza piechota wykrwawiała się w starciu co gorsza konno nie mogłem im pomóc, ani tu fragować ani potrącać bo nikt nie związał w walce pikiniera także sam skupiłem się na zabijaniu kuszników którzy nie obsadzili dachów i przeszkadzaniem Vivarowi który po prostu jeździł i potrącał naszych. Co gorsza nikt z piką go nie postraszył bo prawdopodobnie zmienił ją na miecz... jak dla mnie to był kompletny brak zgrania z naszej strony i jedyne propsy oddaję gorNowi, zobaczcie sobie na streamie jak kręcił się między szkopami przy okazji zbierając ładnego fraga na ich pikmenie, szkoda jednak że reszta naszej piechoty już padła a w oddali walczył tylko wężyk. Gdybyśmy mieli jeszcze Okochę i szymczaka wynik mógłby być inny, z chęcią zobaczyłbym też Kulę na łuku.

Nikogo w tym poście nie obwiniam ani do nikogo nie żywię urazy - zwyczajnie stwierdzam fakty

wywarła jednak swoje na graczach
    Właśnie na tej nowej krwi, ja szczerze mówiąc się nie bałem bo większość z nich mam na pierdnięcie :P

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #266 dnia: Kwietnia 15, 2013, 20:38:23 »
    Dobrze było, drużyna była zebrana na szybko.

A co do sebka lepszego od Gorna:
    AHAHAHAHAHA AHAHAHA... przepraszam... Ha Ha Ha HAHAHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #267 dnia: Kwietnia 16, 2013, 13:30:31 »
    Mogło być lepiej !

(click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #268 dnia: Kwietnia 16, 2013, 16:24:49 »
    Przyszedł gorN i podsumował :)
    Ja się tym nie interesowałem więc nie będę oceniał :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #269 dnia: Kwietnia 16, 2013, 19:12:13 »
    (click to show/hide)
    Aha, czyli wniosek nasuwa się sam - powinni zagrać gracze obyci, albo tacy, którzy nie traktują tego jak gre o życie (co można wywnioskować z wypowiedzi Trebrona, który gra bo chce, a nie chce wygrać). Czyli cofam poprzednie słowa - Panoramix, CarpeDiem czy wspomniany przeze mnie Sebek to świeżaki gry w WB o jakąś większą stawkę i błędem było postawić na nich co pokazał wynik. Zgodze się z Barcikiem, brakło Okochy, Szymczaka, myślę, że też Blackhawk mógłby wnieść coś swojego, jako, że gra na wysokim poziomie można rzec od wielu lat (i ma to obycie bo miał kiedyś epizod w WV). No cóż, szkoda, że brakło weteranów, jak chociażby Teblar na łuk, a nie Blade, albo chociaż Prince z PE, jeśli potrafi poradzić sobie z presją podczas meczu o naprawdę dużą stawkę. Trudno, ale i tak gratuluję wyniku.