Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NationsCup 2013 - wątek informacyjny  (Przeczytany 61877 razy)

Opis tematu:

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 16, 2013, 15:40:30 »
    Jedynym dobrym graczem z powyższej listy jest smerfo...
    Darujcie już sobie te wasze talenty... Stwórzcie Team z tych waszych talentów i zagrajcie. Wasze pomysły co do testów czy czegoś podobnego to żenada, bo co to za test? Jeden może być dobry na tym teście a przyjdzie co do czego na meczu i będzie słaby jak cholera. Chwalicie Warhammera bo ma dobre staty na IG... Ja sobie raz na miesiąc wejdę na WB i też mam tam najlepsze statystyki. Darujcie sobie i pozwólcie na tworzenie składu ludziom, którzy się do tego nadają. Teraz nie liczy się fragowanie na jakimś serverze typu IG, tylko granie CW, a tutaj ŻeliWO bije wszystkich w Polsce na głowę.

Dobra to może ja się wypowiem. Sądzę, że na piechocie mojej doborowej klasie, dotrzymał bym pola każdemu z podanego składu. Czy bym wygrał z każdym bez wyjątku, nie wiem, ale z większością sądzę, że tak. Jeśli chcecie się przekonać zapraszam. Sam KrzyżaK, człowiek od "was" powiedział, że mam dobrego manuala i jestem zajebiste 2h.

Panie ElMaciorro mocny jestem w piechocie, na koniu sobie radzę jak forma przyjdzie jednak strzelec ze mnie lichy.

A na CW byś dostał po tyłku i nawet byś nie wiedział kiedy... Może i masz manuala ale co z tego? Potrafisz dobrze grać w grupie i uważać na łuczników podczas walki w zwarciu z kilkoma dobrymi graczami? Raczej nie... Twojego manuala 1v1 to ty możesz pokazać na randomowych serverach. Szkoda, że nie grałem na meczu ŻeliWO v KoH. Tam zapewne wszystkich jechałeś gdy tylko kogoś spotkałeś.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 16, 2013, 15:49:54 »
    Dobra to może ja się wypowiem. Sądzę, że na piechocie mojej doborowej klasie, dotrzymał bym pola każdemu z podanego składu. Czy bym wygrał z każdym bez wyjątku, nie wiem, ale z większością sądzę, że tak. Jeśli chcecie się przekonać zapraszam. Sam KrzyżaK, człowiek od "was" powiedział, że mam dobrego manuala i jestem zajebiste 2h.

Panie ElMaciorro mocny jestem w piechocie, na koniu sobie radzę jak forma przyjdzie jednak strzelec ze mnie lichy.

Staty prawdę ci powiedzą;) Patrzę sobie właśnie na twój wynik z meczu z WV.

1:5 (najgorszy na mapie)
    2:4
    6:3
    2:4

Ogólne statystki wyglądają tak: 11:16. Nie jest to porażający wynik. Teraz podpatrzmy na takiego Nigger Boya (pierwszy z brzegu gość którego pamiętam jako piechura):

5:2
    4:2
    3:2
    Ostatni spawn - nie uczestniczył (rotacja).

Tu staty wyglądają tak: 12:6

Sprawa jest prosta. Genialni gracze raczej nie wyrabiają statów 11:16. Sorry panie Warhammer, ale nawet jeżeli jesteś genialnym duelerem, to nie znaczy że poradzisz sobie na bitwie. Phyrex czy Tobi też byli mocni w duelach. Pierwszy w meczu z nami (dwa lata temu na mistrzostwach świata, kiedy jeszcze grał) nie istniał, był wyłączany z gry pierwszym lepszym ciosem w plecy. Drugi również nie daje sobie rady na bitwach. Brak ci ogrania meczowego, sparingi z dzieciakami z Polskiej sceny to nie to samo co poważne mecze o najwyższą stawkę. Wyobraź sobie następującą sytuację: zostały 2 minuty do końca, remis po pierwszej mapie, najbliższa runda może wszystko ustalić, zostałeś sam na dwóch graczy. Na 99% mimo wysokiego skilla o którym piszesz po prostu byś się obsrał. Gdyby za ciebie postawić zwykłego piechura z tamtej listy - na 50% położyłby obydwu przeciwników. Sprawa jest prosta: możesz być najlepszym duelowcem, ale w kwestii ogrania, taktyki i doświadczenia jesteś 2 lata w tył. Techniki którymi teraz pokonujesz noobki na duelach są po części stworzone przez tych, o których piszesz że pokonałbyś ich bez problemów.

A to że Krzyżak napisał że jesteś zajebisty, nie znaczy że jesteś wystarczająco dobry na reprezentację.

Musicie zrozumieć że reprezentacja to nie to samo co jakieś tam klaniki. A Mistrzostwa Świata  to nie jakieś tam sparingi z Mroczną Armią Nieumarłych Rycerzy czy czymś w tym stylu.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blackitt

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 16, 2013, 15:51:35 »
    1.Od dwóch lat na polskiej scenie nie powstał chociaż jeden klan który wystawił by 8 osobową drużynę równą umiejętnościami, elastyczną, mogącą z nami konkurować z klanami pokroju AE IG RNGD czy WV. Nie ma o czym gadać, nie jesteście w stanie stworzyć drużyny która stawiałaby wyzwanie.
    2. Jeśli jacyś ogarnięci zawodnicy chcieli grać na wysokim poziomie w WB to już dawno albo dołączyli do któregoś z klanów Trinity lub do zagranicznych klanów pokroju IG, otwartych na polskich zawodników, dużo polskich graczy rzuciło Native na rzecz cRPG.
    3. Niestety przykro mi to stwierdzić ale reprezentacje złożone z mocnych ale niezgranych graczy nie mają szans wyjścia z grupy, dla przykładu można wybrać reprezentację, Szwecji, Włoch czy Anglii.
    4. Nam też nie jest to na rękę że nie mamy w czym wybierać, z całym szacunkiem ale część z was po prostu się nie nadaje. Poziom umiejętności w WB po trzech latach uległ wyrównaniu, już nie jest najważniejszy liczą się mocne nerwy, spryt i przede wszystkim doświadczenie.
    5. Czas leci a wy tracicie go na jałowe dyskusje. Zmontujcie ekipę to pogadamy.
    6. Jeśli są tu jednak tacy napaleńcy którzy zrobią wszystko żeby się dostać składu, jeden już taki był, to zapraszam 18.01 odbędzie się mecz treningowy z reprezentacją Finlandii, godzina jeszcze nie jest dograna. Takich meczy na które dopuścimy ludzi z zewnątrz będzie kilka i będę o nich informował. Nie gwarantuję że wszyscy zagrają, ale szansa jest szczególnie z takimi przeciwnikami, pierwszeństwo będą mieli jedna Ci którzy są na liście. Lista zostanie poszerzona, natomiast dzień przed końcem zapisów wybierzemy ostateczną wersję.
    Proponuję wszystkim chętnym dobrze się zastanowić zanim się pojawią, nie chcemy tracić czasu.

Aktualizacja listy:
    1. Trebron
    2. Krzyżak
    3. LoR
    4. GokU
    5. UFO
    6. goszapl
    7. Sleeper
    8. Blade
    9. SzadAkrobata
    10. Jarzo
    11. CarpeDiem
    12. Error
    13. Jax
    14. dzioOb
    15. Kula
    16. ShavWRS
    17. Blast
    18. Bastek
    19. Dr.MundoPL
    20. Peter
    21. Kowal
    22. Harman
    23. Volibear
    24. Okocha
    25. Mania
    26. Libertine
    27. CristoDeVicious
    28. Wężyk
    29. Blackitt
    30. Gorn
    31. Szymczak1503
    32. Niggerboy
    33. Araneus
    34. Warhammer
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2013, 16:01:41 wysłana przez Blackitt »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 16, 2013, 15:57:57 »
    kto jestvolibear, dr.mundopl, jax, szadarkobata, goszapl? ;D

Sorry, ale jak nie znasz jaxa czy szadakakrobaty, to ty chyba nie grasz zbyt długo w tą grę...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 16, 2013, 15:59:00 »
    To jest po prostu szok, co tutaj widzę... Was chyba boli to, że jesteście słabsi od składu Blackitta, który pewnie nie grał w WB 2 miesiące (w większości), a wy dnie i noce próbujecie coś osiągnąć. Luca dobrze wam napisał, że może pokonacie kilka osób spośród nich na duelu, ale w bitwie zostaniecie zmiażdżeni. Ktoś, kto grał mnóstwo meczy na poważnym poziomie jest niewyobrażalnie lepszy. Wie gdzie się ustawić, kogo, gdzie i kiedy dziabnąć. Wy tego nie wiecie i dla tego nie ma was w reprezentacji. Ale na pewno Blackitt zgodzi się w ramach małego treningu zagrać meczyk z tymi napaleńcami na miejsce w reprezentacji ;) Próbujcie własnych sił, chociaż pewnie i ja, z roczną przerwą od WB, bym sobie na was poużywał :)

A komentarze typu "Nie wiem kto to jest Libertine" świadczą tylko o waszym braku wiedzy nt. polskiej sceny.

Pozdrawiam

Offline ElMaciorro

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 16, 2013, 16:02:34 »
    WV tylko troluje proszę o rozdanie rozstrzeżeń

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 16, 2013, 16:15:57 »
    Luca właśnie celowo nie podałem konkretnych osób. Nie chcą sprowadzać na takie osoby hejtu ze strony WV, chociaż pewnie i tak będą snuć domysły. Skoro Blackitt zezwoli na przybycie osób trzecich na mecz z Finlandią to po prostu niech takowe osoby zostaną sprawdzone jak radzą sobie na bitwie.

@Argaleb, jeśli chodzi o Warhammer'a i sytuację którą podałeś jako przykład to niestety się mylisz. Nie raz miał taką sytuację gdzie został sam na dwóch, od brzegu jadą właśnie na meczu z ŻeliWO - pewnie lagi mieli, ale idąc dalej nie był to pierwszy raz takiej sytuacji, wcześniej dość często zostawał sam, na dwóch, trzech. W większości wygrywał, i to nie z klanami Mroczni Rycerze etc. Chyba, że takie klany jak WOLFBRO itd. stawiasz mniej więcej na ich poziomie. Rozumiem, że osoby z mniejszych klanów muszą być hejtowane, ale może nim zaczniecie oceniać, sprawdźcie czasem wszystkie argumenty. Tak samo pokazanie kto miał jakie staty, ocenianie kogoś po statystykach to największa głupota o jakiej słyszałem, niejedno krotnie powtarzałem "Staty się nie liczą, grać zespołowo." (coś a la to), przecież ważne jest to jak dana osoba spisuje się w drużynie. Czy np. konny które po kolei będzie przewracał wrogów i dzięki niemu jeden z piechurów zabije każdego owego przewróconego, czy jest ten piechur lepszy? Nie. Tak samo można ocenić łucznika która strzeli każdego po raz czy dwa, a każdy mu przysłowiowego fraga "ukradnie". Po statach się nie ocenia, zawodnika można oceniać tylko i wyłącznie jak się z nim gra, albo jak się obserwuje jego grę "na żywo".

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 16, 2013, 16:45:06 »
    Warhammer jest na liście... Niech przyjdzie na mecz z Finlandią, pokaże swojego skilla w trakcie meczu z przeciętnym przeciwnikiem. Na meczu zapewne będzie Blackitt i on oceni...
    Fajnie Aharo, ale powiedz mi z kim graliście te mecze... Zapewne nie z AE, RNGD. To, że takowa sytuacja miała miejsce na meczu z ŻeliWO, gdzie każdy grał dla zabawy, nie znaczy o nim tak dobrze jakby zrobił to na meczu WNL z dobrym klanem, który gra o każdą rundę.

P.S
    Czemu na liście nie ma legendy warbanda Shakyora?

Offline Krzyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 16, 2013, 16:57:37 »
    Usiadłem sobie na chwilę i przeczytałem to biadolenie graczy o nieznajomych nickach.
    Tak sobie myślę że byłby z tego niezły teatrzyk o nazwie "Mówić jak do słupa":
    - Dziob i Blackitt nie wzieli mnie do reprezentacji!
    - Zbierz drużynę i wyzwij ich na mecz.
    - Ale Dziob i Blackitt nie wzieli mnie do reprezentacji!
    - Przestań płakać i zacznij się starać aby cię wzięli.
    - Ale Dziob i Blackitt nie wzieli mnie do reprezentacji! I nie zrobili eliminacji!
    - W takim razie pokaż że jesteś lepszy i pokonaj ich w meczu.
    - Ale oni nie zrobili eliminacji!
    I tak dalej, i tak dalej.

Także myślę że tłumaczenie czegokolwiek takim betonowym głowom mija się z celem.
    Dziękuję i miłego dnia życzę :x

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:01:27 »
    Blast, to nie jest temat od tego, a jeśli chcesz wiedzieć z kim graliśmy mecze sprawdź na liście w WNL, aż tak źle nie wypadliśmy. (albo wbij na TS, czy napisz na steam, na PW tutaj.) :)

Wróćmy do tematu może ;x

Jak na razie wybrano poniższych kapitanów:
    Finland: Sota Mursu
    Germany: The Bard
    Ukraine: Lares
    Middle Europe: profail

Po pierwsze dziwi mnie, że będzie reprezentacja środkowej europy, dość to dziwne. Co wy o tym sądzicie? :)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:07:11 »
    Nawet graczy pod tagiem Liechtenstein widziałem na IG :o i do tego gadali po polsku :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:09:37 »
    Dziękuję, że w końcu otrzymam szansę na pokazanie się. A Panie Argalebie, ogólnie ŻeliWO miał mocniejszy team, a gdy ma się ogarnięty team o wiele łatwiej jest fragować(sam sobie fraguj i walcz z trzema piechociarzami naraz gdy łucznik tylko czeka aż się odkryjesz).
    Masz tu moje staty z IG powiedzmy: http://zapodaj.net/4f587192d4cd5.jpg.html
    Wyrównany wynik, wyrównana walka na doborowej mapie dla piechoty i są i lepsze staty...

Offline Roni

• Użytkownik
    • Piwa: 5
      • Towarzysze
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:14:02 »
    Szkoda , że nie było doborowych przeciwników :O .

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:16:11 »
    Szkoda , że nie było doborowych przeciwników :O .

Kto to mówi? :)

Shoxi - słaby racja, Razer - słaby racja, Bendetto - jeszcze słabszy racja. Proszę Cię, jeśli się nie interesujesz sceną to się nie wypowiadaj bo w tym momencie jest to tylko marna prowokacja.

Lichenstein Jurdas to z pewnością Blacha z ekipą xD

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:18:56 »
    Dziękuję, że w końcu otrzymam szansę na pokazanie się. A Panie Argalebie, ogólnie ŻeliWO miał mocniejszy team, a gdy ma się ogarnięty team o wiele łatwiej jest fragować(sam sobie fraguj i walcz z trzema piechociarzami naraz gdy łucznik tylko czeka aż się odkryjesz).
    Masz tu moje staty z IG powiedzmy: http://zapodaj.net/4f587192d4cd5.jpg.html
    Wyrównany wynik, wyrównana walka na doborowej mapie dla piechoty i są i lepsze staty...

LoL... Nie pogrążaj się... Szkoda, że nikt z repry się nigdy ss-ami na tawernie z randomowego servera nie chwalił ;C Po 3-4 miesiącach nie grania potrafię takie statystyki zrobić... Przed chwilą widziałem Argaleba który nabił podobne statystyki 2 razy z rzędu lub nawet więcej :) Od dziś każdy kto miał chociaż raz statystyki na IG 11-1 powinien być w reprezentacji !

Na meczach NCupa będziesz grał z większością przeciwników jakich opisałeś wyżej... Więc musisz sobie dawać radę w takich sytuacjach :)