Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NationsCup 2013 - wątek informacyjny  (Przeczytany 61794 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « dnia: Stycznia 12, 2013, 00:28:50 »
    Zapewne sporo z Was słyszało o turnieju zwanym Nations Cup. Na TaleWorlds już powoli zbierają się jakieś informacje na temat edycji 2013. Co o tym sądzicie? Myślicie, że Polska reprezentacja (jak takowa będzie) sprosta zadaniu i uda jej się tym razem zdobyć mistrzostwo?

Pozdrawiam, Aharo.

P.S. Liczę, że można z Wami normalnie porozmawiać na temat turnieju, bez obelg, bez prowokacji etc.
    W miarę możliwości będę tutaj informował o wszystkich postępach dotyczących samego turnieju.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 11:21:42 wysłana przez Aharo »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: NationsCup 2013 - reprezentacja biało-czerwonych
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2013, 00:52:55 »
    Znowu powtarza się sytuacja sprzed roku i dwóch. Zostawcie reprezentację najlepszym graczom, nie bierzcie się za nią. Uwierz mi Aharo, ani ty wystarczająco mocny nie jesteś, ani nie jesteś też jakimś wybitnym dowódcą i organizatorem. Reprezentację zostawcie ludziom kompetentnym. Nie żartuję.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 12, 2013, 01:07:26 »
    Ja tylko publikuję wątek, nie piszę nigdzie że zabieram się za robienie tego, czy też organizowanie. Nigdzie nie pisze też, że jestem jakiś dobry, z chęcią też ustąpię innym miejsca w pierwszym składzie. Samą organizacją zapewne zajmą się inni, ja tylko pomagam.

A reprezentacja powinna zostać wybrana z wszystkich graczy Warbanda i każdy powinien otrzymać szansę na wykazanie się. Bez sensu jest robienie co rok tego samego i nie pokazanie niczego nowego. W kółko tylko "oni są najlepsi, niech oni grają." Takie gadanie do niczego nie prowadzi. Zresztą chyba nie ma żadnych praw na temat tego kto prowadzić ma polską reprezentację, no nie? Ponoć wolny kraj.

@Edit: Ech, ach, ech. Blas, ja nie piszę że ja chcę grać, nie piszę że jestem oburzony faktem, iż ja nie grałem. Nie rusza mnie to, nie muszę grać, ale jest wielu graczy którzy mogli grać bo grają lepiej, ale się nie pojawili w składzie w zeszłym roku. i chcę podkreślić, że to ja nie tworzę tego składu. Wątpię by znalazło się tam sporo osób z KoHu, testy przejdzie każda osoba która się zgłosi i każda z tych osób otrzyma szansę na zagranie. Ekipę koleżków to robicie Wy, bo ostatnio jak zrobiono rekrutację to chyba tylko z dwie trzy osoby zagrały na jakimkolwiek meczu. Proszę już nie ściemniejcie, a jak naprawdę nie chcecie na to patrzeć, to nic nie piszcie. Nikt Was nie zmusza do tego byście jakoś ingerowali w sprawę tej naszej akcji. Róbcie swój skład i dalej grajcie w LOL-a, z pewnością poprowadzi Was to zwycięstwa i tego właśnie życzę Wam najbardziej.

Podkreślę jeszcze raz, nie ja to prowadzę, i zapewne nawet nie zagram bo są ode mnie lepsi jak to Blast napisał.

Serdecznie pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 01:22:13 wysłana przez Aharo »

Offline Overgrowth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 12, 2013, 01:10:12 »
    Ten skład chętnych który podajesz sprawia że chce mi się śmiać. DzioOb już przejął wszystko na Taleworlds - dajcie sobie spokój w robieniu teamu na porażkę i niech zajmą się tym ogarnięci ludzie.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 12, 2013, 01:12:14 »
    O jakiej ty grupie koleżków mówisz? Najlepsi gracze zostali wybrani do reprezentacji. A to, że ciebie i twoich kolegów nie wzięto bo byłeś słabszy od wybranych reprezentantów nie znaczy, że wybierali tylko kolegów... Wybrano najlepszych graczy z Polski. Czy to wina WV, że tam znajdują się najlepsi gracze?
    Właśnie w tej chwili tworzysz skład "koleżków" i zapewne większość graczy będzie z KoH-u...
    Rok temu byli gracze z takich klanów jak : IG, WV, ŻP, PE, REF.
    To nie był tylko jeden klan.

Ten skład chętnych który podajesz sprawia że chce mi się śmiać. DzioOb już przejął wszystko na Taleworlds - dajcie sobie spokój w robieniu teamu na porażkę i niech zajmą się tym ogarnięci ludzie.

Overgrowth ma rację... Dajcie sobie spokój. Jeśli tak ci nie pasuje Aharo to jak wybierają skład to poćwicz nad skillem, a wtedy będziesz wybrany :)

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 12, 2013, 02:57:34 »
    Ja uważam że to świetny pomysł, wolna konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodziła a nie widziałem żeby ktokolwiek z tych WVłów i Rzelipaponów w ogóle grał w Warbanda, "rzekomo" są nieźli a przegrali z ukraińcami, a wiadomo dobry ukrainiec to taki co na kolanach czyści buty Pana(Polaka), nie nadają się do gry a tym bardziej do wygrywania, a chłopaki z kochu świetnie sobie radzą, kolega mi mówił że mają na koncie już kilka znaczących zwycięstw, z IG czy RNGD. Generalnie jest to zgrana paczka, która na meczach prezentuje się świetnie. Natomiast dowodzenie Goka podobno nie ma sobie równych, i jest on zarówno dojrzałym jak i niesamowicie charyzmatycznym człowiekiem.

Pozdrawiam. Wesołego Hanuken.
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline Overgrowth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 12, 2013, 02:59:03 »
    Małe podsumowanko Twoich zawodników

Venum - mógłby dostać szansę do repry
    Smerfo - rzadziak
    Quatal - kiedyś coś tam umiał, ale nie - nie nadaje się
    Goku - zbyt duże mniemanie o sobie, ale na szansę zasłużył jeśli taki Okocha by sobie nie radził
    Blackhawk - kiedyś był dobry, teraz jest gorszy ale powinien dostać szansę na rozpatrzenie
    Araneus - to ma być konny? Nie znam gościa poza tym, że kilka razy nick pojawił się jako mój frag - zawsze próbował coś skrobać lancą, niestety, zwykle po ścianach i drzewach
    Aharo (wiedźmin dla ubogich) - nie XD
    Exetes - kto to?
    Warhammer - kto to?
    Juri - dobry gracz z Hitmenów jeśli się nie mylę, ale nie na reprę

Tutaj trzeba wybrać porządny skład i ewentualnie dopieścić a nie bawić się w śmieszne kwalifikacje, tak jak to było kiedyś - wielka bitwa która nic nie wniosła, wiadomo na co kogo stać i ci słabsi po prostu zbyt odstają.

Natomiast dowodzenie Goka podobno nie ma sobie równych, i jest on zarówno dojrzałym jak i niesamowicie charyzmatycznym człowiekiem.
    Siema, Goku

Offline Strygwyr

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2013, 07:30:51 »
    Co do goka- wziecie go do repry to jak puszka pandory, zawsze cos odjebie i pozniej reprezentacja bedzie miala problem.

Offline Sogetsu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 12, 2013, 09:43:15 »
    <ciach>
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 13:27:39 wysłana przez sir Luca »

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 12, 2013, 09:53:47 »
    Goku pytałeś mnie na steam czy ktoś z PE chce być w reprze. Powiedziałem, że pewnie BH, Araneus i Venum by chcieli ale tylko Venum potwierdził. Więc na jakiej podstawie wpisałeś, że Araneus i BH są w reprezentacji? Miałeś ich spytać, zrobiłeś to? Napisałem, że PEWNIE będą chcieli a to nie znaczy, że możesz ich wpisywać. Tak samo Quatal , pytałeś go? W ogóle skład miał być trochę inny...

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Zelazny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 12, 2013, 10:04:16 »
    Ja mam pomysł stary skład zrobi swój team Goku swój i zobaczymy kto jest lepszy :D Retardy przejmują repre!!!

Offline CzyzaK

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 12, 2013, 10:54:01 »
    Jak ktoś mi wczoraj ładnie napisał, jeśli Goku ma reprezentować TeamPoland, to ja chyba staram się o inne obywatelstwo... ( słowa najsławniejszego pirata pływającego na morzach, siejącego postrach wśród wszystkich żeglarzy, zdobywcy damskich serc kapitana Czarnej Perły - Jacka Sparrowa )

EDIT: Zapomniałem tylko dodać, że każdy kraj może wystawić więcej niż jedną drużynę.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 13:34:49 wysłana przez CzyzaK »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:10:49 »
    Chyba coś się komuś pomyliło. Żaden turniej na razie nie startuje, jest tylko założony temat na TW czy ludzie są chętni do grania czegoś takiego. Zróbcie sobie drużynę jak chcecie, wybierzcie dowódce i grajcie.. możecie już się przygotowywać, a jak już wystartuje turniej to po prostu się zapiszcie i ewentualnie wyzwijcie na pojedynek konkurencyjnych kapitanów, aby nie było syfu. Wtedy wygra po prostu najlepsza skillowa drużyna, i to kapitan danej drużyny zdecyduje jaki będzie kształt repry. A więc zamiast dawać sobie monopol na robienie czegokolwiek to po prostu może poćwiczcie najpierw.

Ten wątek może służyć co najwyżej jako informacja o turnieju, którego nie ma. Chociaż może to dobry zaczątek tego aby pomyśleć o eliminacjach na kapitana repry za pośrednictwem tawerny, czyli po prostu każdy kto chcę być kapitanem zbiera team i zrobi się eliminacje i wygra po prostu najlepszy i to on zdecyduje co będzie dalej. Oczywiście ktoś powie, że przecież powinno się dobierać najlepszych skillowo zawodników.. według mnie kapitan powinien i zebrać team i dowodzić, i obie rzeczy nie mogą się wykluczać co z tego, że umie dowodzić teoretycznie jak nie ma posłuchu i nie umie zebrać ludzi i odwrotnie.. a jak ktoś już wygra to sam zdecyduje na własną odpowiedzialność czy dobrać obiecujących ludzi z innych teamów.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 12, 2013, 12:41:31 »
    Kapitanem jest DzioOb. Był nim rok, był i dwa lata temu. Goku jest retardem, nie nadaje się do żadnej drużyny, ani tym bardziej reprezentacji. Co roku pojawia się jakaś - konkurencja dla kadry WV. Ale wszyscy przy nich odpadają, moglibyście przynajmniej tym razem odpuścić.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    Odp: NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:59:49 »
    <brak>
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2013, 19:31:58 wysłana przez Rispat La Point »