Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Apokalipsa zombie.  (Przeczytany 9221 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Apokalipsa zombie.
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 13, 2013, 13:18:54 »
    Na szczęście mój ojciec jest policjantem, a ja jako pasjonat historycznego uzbrojenia mam u siebie trochę złomu. Miecze, wakizashi japońskie, shurikeny itd. :)

Zakładając, że nastałaby takowa apokalipsa, gdybym był w budynku, a nie na zewnątrz:

1) Najpierw biorę broń, potem żywność do jakiejś torby/plecaka. Rozglądam się w poszukiwaniu ocalałych. Wszystkich biorę jak leci. Przede wszystkim szukam swojej rodziny. Mam nadzieję, że nie zostali przemienieni. Bo jeśli zostali... to muszę im zapewnić wieczne odpoczywanie ;(

2) Niedaleko mojego domu jest posterunek policji. A ja hm... znam kody do zamków z bronią i amunicją nie chwaląc się. Bierzemy wszystko. Uzbrajam swoją drużynę.

3) W zależności od tego ilu jest zombiaków i ilu ocalałych: albo się barykadujemy, albo spierdalamy. Najlepiej zwinąć się autem (6 osób się zmieści max), a jeśli drużyna jest większa, to ciężarówkę jakąś buchnąć. Niedaleko mojego bloku prowadzone są akurat roboty drogowe :)

4) no a potem do jakiejś większej miejscowości spierdalać. Np. Żagań (całkiem niedaleko ode mnie, a tam stacjonuje nawet porządny garnizon wojskowy), informować armię i heja. Niech wojskowi posprzątają resztę :)

5)* jeśli po drodze zabiłbym jakiegoś zombiaka i byłaby taka możliwość, dobrze by było wziąć ciało ze sobą i oddać lekarzom do badań ;) a nuż, szczepionkę na zombiactwo znajdą.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 13, 2013, 16:21:09 »
    Na szczęście mój ojciec jest policjantem, a ja jako pasjonat historycznego uzbrojenia mam u siebie trochę złomu. Miecze, wakizashi japońskie, shurikeny itd. :)

Zakładając, że nastałaby takowa apokalipsa, gdybym był w budynku, a nie na zewnątrz:

1) Najpierw biorę broń, potem żywność do jakiejś torby/plecaka. Rozglądam się w poszukiwaniu ocalałych. Wszystkich biorę jak leci. Przede wszystkim szukam swojej rodziny. Mam nadzieję, że nie zostali przemienieni. Bo jeśli zostali... to muszę im zapewnić wieczne odpoczywanie ;( Spokojnie, początek apokalipsy to nie od razu inwazja zombie, przecież one muszą się skądś wziąć nie :P? Pierwsza faza to panika lub znając życie ignorowanie niebezpieczeństwa.

2) Niedaleko mojego domu jest posterunek policji. A ja hm... znam kody do zamków z bronią i amunicją nie chwaląc się. Bierzemy wszystko. Uzbrajam swoją drużynę. I członkowie tej drużyny odpalają Ci w czerep i dają noge. Nie bierze sie każdego jak leci, lepiej szukać znajomych. Podstawa przetrwania.

3) W zależności od tego ilu jest zombiaków i ilu ocalałych: albo się barykadujemy, albo spierdalamy. Najlepiej zwinąć się autem (6 osób się zmieści max), a jeśli drużyna jest większa, to ciężarówkę jakąś buchnąć. Niedaleko mojego bloku prowadzone są akurat roboty drogowe :)Najlepiej zaje8&ć jakiegoś busa

4) no a potem do jakiejś większej miejscowości spierdalać. Np. Żagań (całkiem niedaleko ode mnie, a tam stacjonuje nawet porządny garnizon wojskowy), informować armię i heja. Niech wojskowi posprzątają resztę :)Wojskowi też ludzie, gdy cywilizacja upadnie, będą martwić się sami za siebie. Ale to dopiero w 3 fazie, na początku możesz się tam udać:P

5)* jeśli po drodze zabiłbym jakiegoś zombiaka i byłaby taka możliwość, dobrze by było wziąć ciało ze sobą i oddać lekarzom do badań ;) a nuż, szczepionkę na zombiactwo znajdą. Jeśli lekarze jeszcze będą, i nie będziesz uciekał przy muzyce Benny Hilla przed armią zombie z trupem na plecach:P Do badań sie "żywego" łapie.
    (click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 13, 2013, 17:48:18 »
     Adnotacja ,,(3),,. Nie, najlepiej zapieprzyć monster tracka, z taką przybudówką z tyłu na resztę ludzi/sprzętu :D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 13, 2013, 19:00:50 »
    Nie lepiej kombajna, a w kabinie zamontować miniguna?
    (click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 13, 2013, 22:23:54 »
     Ohohoho kombajn! O fuck, jaka miellonka, czemu jeszcze tego w filmach nie wykorzystali, to epickie by było.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 14, 2013, 19:55:03 »
    W realu kombajn na taką ilość zombie by po pierwsze nie wyrobił z mieleniem (mniam mniam) a po drugie przewróciłby się :D
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 14, 2013, 20:12:08 »
    To czołg z lemieszem! Ale serio, jak czytam Wasze założenia, to większość albo pieprznie na starcie, albo w krótkim czasie :P Polece do sklepu osiedlowego wezme to to  tamto, potem do apteki to to i tamto potem dam noge samochodem na wieś. Zbiore byle kogo i dam im broń.

Sklep osiedlowy, zakładając że jest mały, to pół osiedla sie tam zwali i będzie walka o wszystko, apteki to samo. Samochodem uciekanie?? W czasie ewakuacji miast drogi będą zaje****ne samochodami. Byle kogo bierzeta i dajecie im broń? Wiecie to jak być postrzelonym w plecy/ zostawionym w czasie nieudanego wypadu po miche?
    (click to show/hide)

Offline ElMaciorro

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 14, 2013, 23:02:30 »
    Ja bym popełnił samobójstwo bo po co żyć w takim przerytym świecie.

Offline Aumberian Team

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 14, 2013, 23:21:38 »
    Ja bym popełnił samobójstwo bo po co żyć w takim przerytym świecie.
    Nadzieja że CDC coś wynajdzie trzymała by Mnie przy życiu, na Polskie służby epidemiologiczne nie ma co liczyć.
    Uczęszczam do T4, miałem poprawkę z J.Polskiego, a jednak poprawiam "lepiej wyedukowanych".

Offline khelthazar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 09, 2013, 22:12:29 »
    Dobry temat :)

Zawsze uważałem, że dobrym miejscem będzie więzienie. Trochę jak w Walking Dead.

Ogrodzone wysokim murem osiedla też dadzą radę. Wyczyścić z zombiaków i hulaj dusza :)