Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadania "specjalne"  (Przeczytany 17720 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    Zadania "specjalne"
    « dnia: Stycznia 05, 2013, 15:09:27 »
    Zacznę od początku: zajrzałem sobie do pliku tekstowego "quests" w Mount&Blade/modules/TLD3.1 i znalazłem tam kilka zadań, których do tej pory nie miałem w grze i nikt nie chce mi ich dać, mianowicie:
    - wypędzenie czarnoksiężnika z Dol Guldur
    - odnalezienie zaginionej włóczni (?) krasnolodów
    - pokonanie grup orków, które wycinają drzewa w Fangornie.
    Czy są jakieś warunki, aby dostać te zadania, np. ranga w danym kraju (pierwsze zadanie pewnie można otrzymać tylko od Galadrieli) albo granie odpowiednią rasą?

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Zadania "specjalne"
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2013, 19:21:52 »
    jedyne co kojażę że jak się kiedyś krasnalem zgubiłem w morii to trafiłem na księgę ale nic z nią zrobić nie mogłem tylko sprzedać :) A potem wlazłem jeszcze raz do Morii, znalazłem tą samą księgę :D

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2013, 16:03:23 »
    No, ja też znalazłem tą książkę i gram Rohanem. Mi się wydaję, że to tylko taka ciekawostka w tej grze i nie jest z tym związane żadne zadanie. Najlepsze jest to, że gdy gramy orkiem, ta książka jest oznaczona jako "drzwi do zamku" i po próbie jej wzięcia pojawia się jakiś błąd.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 15, 2013, 16:03:52 »
    Heh, mówicie o "Księdze Mazarbula" (Books of Mazarbul o ile dobrze pamiętam).

W wersji 3.11 nie miała żadnego zastosowania poza sprzedaniem (każda rasa mogła ją zdobyć), ale o ile dobrze pamiętam, w wersji 3.22 (najnowszej) ma ona zastosowanie w zadaniu, które można dostać od dowolnego przywódcy frakcji dobra (dokładnie już nie pamiętam, bo tymczasowo dałem sobie spokój z TLD na rzecz innych modów :P)

Aaa, i po jej znalezieniu znajdziecie się w lochach Morii i trzeba będzie się wydostać :3

A czy ktoś z was w ogóle próbował znaleźć tą kolczugę z Mithrilu? Wg tekstu z książki Mazarbula można ją gdzieś znaleźć, tylko nie wiem, gdzie, bo ja do wyjścia zawsze biegłem :3
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 16, 2013, 17:32:28 »
    Ja przeszukałem całe lochy po wzięciu tej książki i nic tam nie ma - chyba, że ta kolczuga jest w jakiejś przepaści, albo twórcy moda przypadkiem umieścili ją gdzieś w ścianie.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 17, 2013, 00:11:22 »
    Ee, przypomina mi się zadanie po stronie dobra od Fangorna

Po usłyszeniu plotek jedziemy do lasu na wyznaczone miejsce, gadamy z Fangornem, rozwalamy spawnującą się grupę Uruk-Hai, po czym wracamy do Fangorna. Dostajemy w nagrodę miskę z wodą Entów. Po napiciu się zwiększa nam siłę +1 i jakiś inny współczynnik jeszcze.

Można użyć tylko raz, a potem sprzedać miskę, albo zatrzymać na pamiątkę :3
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 17, 2013, 20:26:18 »
    Po usłyszeniu plotek
    Plotek? Od kogo i gdzie?
    ja zawsze po wlezieniu do fangorna cokolwiek bym nie zrobił op jakimś czasie znikali mi ludzie z oddziału

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:21:52 »
    Ja zrobiłem tak: Najpierw pojechałem do jakiegoś miasta Rohanu, i pytałem przypadkowych mieszkańców o plotki (taka opcja jest też w Native) zwykle odpowiadali jakieś dziwne literki (coś tu niedokończone), ale po wielokrotnych próbach pojawiły mi się dwie nowe lokacje: jedna na bagnach, nie wiem co tam się robi, a druga w Fangornie. Tam stały cztery Enty, jak zagadałem do jednego to kazał mi wyciąć grupę orków, a jak to zrobiłem to dostałem Ent Water i mogłem się swobodnie poruszać po Fangornie.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:23:44 »
    Ok dzięki. Mam jakiegoś sejwa z 300 dniem chyba :) Może zadziała, sprawdzę :D

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 18, 2013, 16:04:15 »
    Ok dzięki. Mam jakiegoś sejwa z 300 dniem chyba :) Może zadziała, sprawdzę :D
    Więc, działa :) szkoda że nie da się zwerbować entów no ale cóż. i lokacji zasłyszanych z polotek jest więcej, bagna, mroczna puszcza i jeszcze coś co się nie chce wyświetlić :) wygląda na masę niedorobionych questów. I głupia rzecz, wrogiego hosta można uwięzić tylko wtedy kiedy mamy takie zlecenie od dowódcy frakcji...

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 18, 2013, 16:10:40 »
    Mnie zainteresowało zadanie o wypędzeniu czarnoksiężnika, wspomniane w pierwszym poście. Wie ktoś coś o nim?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 20, 2013, 08:57:00 »
    Czyli ogólnie trzeba pytać o plotki. No cóż, sprawdzę i zobaczę czy działa, tylko szkoda, że gdy kiedyś o nie pytałem dostałem odpowiedź w stylu "str_rohan_rumors_1", podobnie zresztą jak w rozmowie przy werbowaniu NPC: ja - "str NPC signup2"; NPC - "str NPC payment"... ale to już temat na inną dyskusję.
    Zapewne z tym czarnoksiężnikiem jest podobnie - trzeba pewnie pytać o plotki w Lorien lub Mrocznej Puszczy.

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2013, 10:44:48 »
    No właśnie mi chodziło o to, że po spytaniu o plotki oni mówią np. str rumor begin albo coś takiego. A jeśli chodzi o czarnoksiężnika, to u mnie by było już za późno, bo Dol Guldur zniszczone, a nowej gry mi się nie chce zaczynać :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2013, 20:41:57 »
    Czarnoksiężniku z Angmaru - powinieneś uaktualnić sobie wersję moda do 3.22 -.-

W tej wersji ja nie mam ŻADNYCH bugów, wszystko czyściutko i ładniutko chodzi. Brak powodów do narzekania :)

No i oczywiście najlepiej grać na angielskiej wersji gry, bez spolszczenia amatorskiego lub oficjalnego *
    Ulubiony cytat?

HK-47!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 22, 2013, 11:15:30 »
    Szkoda mi tracić save'y - ja mam wersję 3.1 i oprócz tych str_cośtam, nie mam żadnych błędów (no dobra, oprócz tego, że mój ogier z marchii ryczy jak warg na początku bitwy). A to, co odpowiada tym "stringom" można przeczytać w pliku strings.txt

Ja pytałem wszędzie o plotki i odkryłem nie tylko fangorn, ale także coś w Mrocznej Puszczy, na Martwych bagnach i Amon Hen. Niestety tylko w fangornie było zadanie, a reszta to tylko pusta lokacja - chyba, że coś przeoczyłem.