Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadania "specjalne"  (Przeczytany 17700 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Zadania "specjalne"
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 22, 2013, 20:44:59 »
    W Mrocznej Puszczy są nowe monstra do zabicia (niestety od wersji 3.22)

tak więc... przykro mi Czarnoksiężniku z Angmaru :)

a co do innych, pustych lokacji to chyba mają być uzupełnione w następnych patchach (o ile dobrze zrozumiałem post na moddb.com)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 06, 2013, 11:07:26 »
    A wie ktoś o tej Zaginionej włoczni krasnoludów?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 07, 2013, 18:21:57 »
    Mam wersję 3.22, byłem w Mirkwood Forest i nadal jest tam pusto (może jeszcze nie ten poziom). Natomiast chodząc po mrocznej zaatakowały mnie pająki. Trafił mnie taki jeden z nachylonej lancy, drugi mnie dobił, a po ogłuszeniu mnie, szeptały "victory" głosem goblinów. I nie kłamię z tą nachyloną lancą :)

Znalazłem też nowe zadanie, które można dostać u dowolnego przywódcy danej frakcji, polegające na dostarczeniu darów do któregoś z sojuszników. Niestety nie ma za nie żadnej nagrody, influence, rank points i polepszenia stosunków, więc nie wiem jaki jest sens brania go.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2013, 18:54:56 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 07, 2013, 19:36:50 »
    Pająki zaatakowały cię lancami?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 08, 2013, 12:01:40 »
    Owszem, tylko były niewidzialne i zadawały mało obrażeń (kilkanaście hp z nachylonej to jednak mało). W tej grze dużo rzeczy jest niewidzialnych, np. warg to niewidzialny jeździec, który pojawia się po zabiciu tego właściwego.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 08, 2013, 14:45:46 »
    A ty możesz mieć jakieś bugi skoro masz pojawiających się niewidzialnych jeżdzców.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 10, 2013, 08:06:38 »
    to nie są żadne bugi tak poprostu zrobili twórcy żeby te wargi ludzi rozjeżdżały:p
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 18, 2013, 19:10:41 »
    Jak zabija się warga (konia) to wtedy jeździec niewidzialny ginie automatycznie i nie dostaje się expa, a za zabicie "niewidzialnego jeźdźca" (warga) dostaje się chyba niecałe 100 exp (nie pamiętam, bo dawno zabiłem ostatni raz :/ )

No i ciężko zabić niewidzialnego konwencjonalnym (zwykłym) sposobem {czyt. używając broni jedno-dwuręcznej}, mi się udało tylko z własnej nachylonej lancy (Rohan, na najszybszym rumaku)

Ah, w wersji 3.22 niedaleko Gundabadu (głównej siedziby) nad rzeką są watahy dzikich psów (nie wargi, tylko zwykłe wielkie psy), atakujące w stadach po 6-7 (nie podchodzić do gundabadu samemu :/ ). Są cholernie zwrotne i szybkie, dlatego piechota z pikami polecana lub łucznicy elficcy (a najlepiej połączyć jeden oddział z drugim)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 26, 2013, 13:24:48 »
    Gdy napadają nas wilki lub pająki, można mieć przy sobie tylko towarzyszy (NPC).

A tak poza tym te zasadzki są niedorobione, po pierwsze, gdy wychodzimy zwycięsko z zasadzki nie działa umiejętność pierwsza pomoc, po drugie nie można wydawać rozkazów, po trzecie taki wilk zadaje mi obrażenia, nawet jeśli stoi 2 metry obok (nie przede mną, tylko obok).

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 27, 2013, 20:34:27 »
    Co do specjalnych misji, dostałem zadanie, żeby wypędzić Czarnoksiężnika z Dol Gundur. Gram elfami (Lothlorien), to zadanie dostałem od Galadriel. Po zaakceptowaniu pojawia się nowa lokacja, "Ancient Ruins", niedaleko Dol Gundur. Po dotarciu musimy poczekać do wieczora, a następnie wyruszamy na "łowy". Podczas tej misji będziemy sami. Musimy przejść przez 2 plansze, na każdej będą wrogowie. Musimy ich pokonać. Na 3 planszy po zabiciu wrogów pojawi się napis "The Sorcerer is scaried. Kill him!" Po zabiciu go, pojawia się napis "The battle is won". Wychodzimy, wracamy do osoby która dała nam tego questa i odbieramy nagrodę, i to nie małą: 60 rank points, 8 influence points, 1500 kasy i 3000 doświadczenia. A, i dostałem nowy tytuł (trait, do zobaczenia w raportach): "Elf Friend"

A oto profit płynący z posiadania tego tytułu: "You have become highly esteemed by the Elves and they now regard you as a trusted ally. The cost to recruit elves has been reduced and you may now attempt to give orders to elven armies."

I po polsku: "Stałeś wysoko cenionych przez elfów i teraz traktują cię jak zaufanego sojusznika.Koszt rekrutacji elfów został zmniejszony, a teraz możesz próbować dawać rozkazy armii elfów."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 28, 2013, 14:19:09 »
    Niekoniecznie musimy być sami w tej misji od Galadrieli, można wybrać maksymalnie 10 towarzyszy (dowolnych, nie tylko NPC). U mnie plansze były trzy, w pierwszej i ostatniej walczyło się z towarzyszami, w drugiej samemu. Najbardziej zdziwiło mnie, skąd się wziął Laketown Bowman na pierwszej planszy - pewnie miał być złożony w ofierze Sauronowi, ale nie wyszło i został przeciwnikiem.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 28, 2013, 17:41:22 »
    A żeby była ta misja z Czarnoksiężnikiem to trzeba mieć wersje 3.22? Bo ja mam 3.1 i taka mi się niepokazuje u Galadrieli , ale ma dopiero 2 range w Lothlorien.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 01, 2013, 12:38:07 »
    Trzeba mieć wersję 3.22 i 15 poziom.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 15, 2014, 08:50:29 »
    Przepraszam, że temat odkopuje.
    Czy tą misje o wypędzeniu Czarnoksiężnika (z Angmaru :P ) można dostać od dowolnego z przywódców frakcji i lordów też?  I z tą włucznią też trzeba mieć 3.22 wersje moda i jakiś wyższy LvL? I też od dowolnych przywódców frakcji i ich lordów?
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 19, 2014, 19:02:51 »
    Gram Krasnoludami ok 200 dni, jak dostać to zadanie z zaginioną włócznią?
    Czy to jest kwestia wypytywania o plotki w Ereborze, podobnie jak pisaliście na 1 stronie?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck