Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][3pp] 3. Pułk Piechoty  (Przeczytany 11486 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    [Napoleonic Wars][3pp] 3. Pułk Piechoty
    « dnia: Grudnia 17, 2012, 17:39:49 »

O pułku:
    3. Pułk Piechoty został utworzony w maju 2012 i cieszył się jak na owe czasy dobrą aktywnością żołnierzy. Na początku swojej działalności otrzymywał spore szanse powodzenia na scenie Napoleonic Wars. Z łatwością radził sobie w walce z zagranicznymi przeciwnikami. Poźniej nastąpiły zmiany. Pułk dołączył do współpracy z 12. Pułkiem Piechoty i 1. Pułkiem Szwoleżerów tworząć Księstwo Warszawskie (KW). Następnym ruchem, który miał odmienić polską scene Napoleonic Wars było połączenie 3 polskich pułków (12pp,3pp,6pp) w jeden aktywny i duży regiment, który może wystawić nie lada sporą grupe dobrych graczy. Głównych inicjatorem połączenia pułków był Pułkownik 3 Pułku Piechoty - Hubal. Niestety poprzez brak aktywności naczelnego wodza (problemy zdrowotne) aktywność oraz morale żołnierzy spadały co po jakimś czasie spowodowałorozbicie 15. Pułku Piechoty, który z reszty swoich ludzi utworzył 14. Pułk Kirasjerów pod wodzą pułkownika Patrykusa. Po powrocie Hubala i zaskoczeniu sytuacja na polskiej scenie rozpoczął odtwarzanie dawnej siły - 3. Pułku Piechoty. Najpierw sam osobiście współpracował ze świeżym 1. Pułkiem Legii Poznańskiej, gdzie dowódcą był Baldwin. Utworzony został ostatecznie trzeci pułk piechoty którym dowodził Hubal. W związku z niemożnością prowadzenia pułku przez Hubala dowódcą pułku został Czoło, który we współpracy z 14pk doprowadził do wzmocnienia sojuszu oraz dzięki kilku oficerom doprowadził 3pp do liczenia się na scenie Napoleonic Wars. Hubal następnie w wyniku pewnych komplikacji ustąpił z V korpusu co doprowadziło do wzmocnienia sojuszu. Prowadzone były rozmowy z Legią Nadwiślańską, która jednak nie zgodziła się na współpracę lecz zbanowała oficerów Vk na swoim teamspeaku.

Kadra oficerska:
    • Pułkownik Czoło
    • Major Simskil
    • Porucznik Jakub

teasmpeak: 91.239.66.41:1337
    steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198007131622/
    Znajdź nas na facebooku!: http://www.facebook.com/3PulkPiechoty

« Ostatnia zmiana: Marca 08, 2013, 17:37:47 wysłana przez Rome »

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    Odp: [Napoleonic Wars][3pp]3. Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 17, 2012, 18:04:21 »
    W imieniu 14. Pułku Kirasjerów życzę Wam powodzenia. Wiem, że macie potencjał na stanie się jednym z najlepszych pułków piechoty na scenie NW, nie mówiąc już o takiej sobie konkurencji w kraju.

EDIT:  Luca, proszę cię byś nie spamował w tym temacie. Takie sprawy załatwiaj przez PW.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 18:18:43 wysłana przez Patrykus »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odp: [Napoleonic Wars][3pp]3. Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 17, 2012, 18:15:29 »
    Rozumiem Patrykus, że tym tekstem uznajesz nasze wspólne piątkowe rozmowy za niebyłe? Szkoda, wydawałeś mi się zawsze rozsądnym człowiekiem...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2012, 14:55:11 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 17, 2012, 18:24:39 »
    Widzę próbę obwinienia, myślę, że najwyższy czas skończyć z tą sztucznością. Każdy wie, ze nie pałamy do siebie miłością. Mówię to jako Garond, bynajmniej nie w imieniu 14pk.
    Jedyne co mnie boli to to ze wgl Was 15pp składał się z 12pp,3pp oraz 1pp. ...    6pp a nie 1pp.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 17, 2012, 18:42:33 »
    A ja się pytam czemu zakładacie kolejny wątek:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11242.0

Nie pisząc nic o chęci założenie takowego na nowo do moderatora?

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 17, 2012, 18:52:01 »
    Hubal nie jest już naszym pułkownikiem i stosunki między nami nie są najlepsze. Proszę o usunięcie poprzedniego tematu,
    Pozdrawiam i przepraszam za kłopot,
    Czoło

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 17, 2012, 19:05:44 »
    Zabawne, Hubal to była jedna z osób która chciała by armia coś osiągnęła. Z tego co widzę chciał osiągnąć porozumienie na całej polskiej scenie, ale niektórzy woleli zniszczyć taką ideę.
    Powiem krótko "armia" długo nie wytrzyma, nie mniej jednak powodzenia życzę.

Pozdrawiam.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 17, 2012, 19:15:59 »
    Zabawne, Hubal to była jedna z osób która chciała by armia coś osiągnęła. Z tego co widzę chciał osiągnąć porozumienie na całej polskiej scenie, ale niektórzy woleli zniszczyć taką ideę.
    Powiem krótko "armia" długo nie wytrzyma, nie mniej jednak powodzenia życzę.

Pozdrawiam.
    To co dotyczy armii zostaw nam, a dyskusje tego typu załatwiaj na pw. Były moderator powinien przynajmniej się trzymać regulaminu.
    Też życzę powodzenia, i tak jak Patrykus pisał, mam nadzieję, że taki spam jak powyżej więcej nie wystąpi.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 17, 2012, 19:33:44 »
    V Korpus jak na swoją liczebność rozwija się bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o porozumienie na polskiej scenie to cały wysiłek Hubala można porównać do "syzyfowych prac". Nie da się połączyć polskich pułków ze względu na konflikty pomiędzy nimi. Taki twór nie wytrzymał by miesiąca. Co do Hubala: po sprzeciwie mojej osoby oraz Czoła na temat łączenie się, próbował za wszelką cenę zniszczyć porozumienie pomiędzy czternastką oraz trójką. Na szczęście mu się to nie udało.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 17, 2012, 20:37:54 »
    Chyba po to zakłada się temat no nie? By dyskutować na temat armii klanu czy tego co to tam wątek założyło. Nie widzę bym gdzieś łamał regulamin po prostu wyrażam swoje zdanie na temat tych poczynań. Także ponownie życzę powodzenia.

Chyba są ;x

Nie spamuj tak Aharus :*

Powodzenia chłopaki :)

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:04:27 »
    Moim zdaniem Aharo ma racje, Hubal zostal zniszczony za chec zjednoczenia Polskich pulkow. Oczywiscie, przyznam ze srodki Hubala nie byly najlepsze ale jako osoba ktora stworzyla Vk i 3pp (dodatkowo przez jakis czas placil nawet za TS ze swojej kieszeni) nie powinna zostac tak potraktowana (wszyscy mowia ze "my go nie wyrzucilsmy, on sam odszedl" ale prawda jest taka ze go do tego go zmusiliscie)
    PS  Bedzie mi brak jego czcionki na tawernie :D
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:59:00 »
    Hubal by osiągnąć swój cel był w stanie rozwiązać armię i rozbić nasz 3-miesięczny związek, na co ani trójka anie czternastka nie mogła i nie chciała dopuścić. Poza tym jest osobą która uważa, że powinien mieć w armii władze absolutną, 3pp to jego własność, tak samo jak cała armia. Mam nadzieję że to będzie koniec tej dyskusji.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 17, 2012, 22:02:22 »
    Jeśli Hubal uważał, że w armii powinien być lider, tak znaczy osoba mająca ostatnie zdanie to myśli dobrze. Według mnie jest to jedno z lepszych rozwiązań dla większych społeczności. Jeśli grupa zostanie rozbita na kilka ośrodków władzy to będą się działy rzeczy takie jak się na polskiej scenie dzieją, prostym przykładem jest Wasza armia. Myślę, że próba zakończenia dyskusji ze strony 14pk jest dobrym pomysłem i z radością się do niego przychylam pisząc prawdopodobnie moje ostatnie zdania na jakiś czas w tym temacie.

Po raz trzeci życzę powodzenia, owocnych bitew, wielu sukcesów w armii Napoleońskiej jak i poza nią.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 17, 2012, 22:07:12 »
    Powinna być osoba w klanie, która ma decydujące zdanie. Zbyt wiele osób ma możliwość wypowiedzenia się i dania swojego zdania - przez to tylko wynika coraz więcej kłótni i ludzie z dołu drabinki klanowej tylko na to patrzą i spadają im morale. Postąpił jak postąpił, pracował dużo, dawał pieniądze na teamspeak jednak chciał też mieć coś w zamian. Odszedł, to odszedł, nie będę się na ten temat wypowiadał, jakie jest me zdanie. Jak już macie pretensje do Hubala, to wyjaśnijcie sobie wszystko na steam, skype, ts, naszej klasie czy poprzez prywatną wiadomość albo niech sam zainteresowany się tutaj wypowie i skończy wasze pogaduszki. Nie oceniajcie ludzi, bo kiedyś wy możecie być w podobnej sytuacji i zobaczycie ile to kosztuje.
    Pozdrawiam, Prusak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 17, 2012, 22:09:01 »
    Jeśli Hubal uważał, że w armii powinien być lider, tak znaczy osoba mająca ostatnie zdanie to myśli dobrze. Według mnie jest to jedno z lepszych rozwiązań dla większych społeczności. Jeśli grupa zostanie rozbita na kilka ośrodków władzy to będą się działy rzeczy takie jak się na polskiej scenie dzieją, prostym przykładem jest Wasza armia. Myślę, że próba zakończenia dyskusji ze strony 14pk jest dobrym pomysłem i z radością się do niego przychylam pisząc prawdopodobnie moje ostatnie zdania na jakiś czas w tym temacie.

Po raz trzeci życzę powodzenia, owocnych bitew, wielu sukcesów w armii Napoleońskiej jak i poza nią.

A ja uwazam ze zakonczenie dyskusji to znaczy ze skonczyly sie argumenty. Hubal rzadzil jako lider i tak powinno byc. Nie moze byc tak ze glos kazdego liczy sie co glos pulkownika bo nagle ktos wpadnie na pomysl typu "Ej chodzmy strollowac 84e bedzie fun"

Dodatkowo, z jakiegos powodu nie macie dobrej opinii wsrod polskich klanow...ciekawe dlaczego? (mowie do 14pk)

"My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"