Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jakie ćwiczenia i dieta ? Prosze o pomoc  (Przeczytany 9439 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Jakie ćwiczenia i dieta ? Prosze o pomoc
    « dnia: Grudnia 09, 2012, 14:33:25 »
    Dzień Dobry. Do sylwestra muszę zrzucić kilka kg, nie jestem jakiś wybitnie gruby tylko mam tłuszczu sporo. Od kilku dni robię pompki i brzuszki, ale więcej jak 30 i 50 nie zrobię bo brzuch mnie strasznie boli ( słabe mięśnie ? ).  Mam kołyskę do brzuszków, ale nie potrafię jej wykorzystać bo wadzi mi ta górna część. Jeżeli macie jakieś ćwiczenia, żebym mógł robić na zmianę to proszę podzielcie się ze mną. Jakimiś może nie do końca  dietami też nie pogardzę, właściwie chodzi o to co sobie kupić gdybym był głodny po głównych posiłkach, które i tak będę ograniczał. Proszę o pomoc.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Jakie ćwiczenia i dieta ? Prosze o pomoc
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2012, 15:08:56 »
    Do sylwestra? To niedużo czasu :)
    Są wyspecjalizowane fora od takich rzeczy, choć też mogę coś od siebie dorzucić.
    Żeby schudnąć, trzeba się porządnie napocić i ogólnie zaangażować jak najwięcej mięśni i trzymać w miarę wysokie tętno, przez dłuższy czas. Akurat pora roku nie jest zbyt ciekawa, bo od razu pierwsze przychodzi do głowy bieganie, ale też gdybyś bardzo forsował od razu, to nie wiadomo jak kolana, itd... Więc basen, ale teraz chyba są oblegane i płatne albo skakanka - tu znów trzeba się nauczyć "skakać" i trzymać tempo.
    Dieta w tak krótkim czasie chyba niewiele da... po prostu jedz tak, żeby się nie najeść i być trochę głodnym(to taka redukcja "na oko") i raczej mało tłuszczu.
    No i zawsze możesz jechać jakiś "trening domatora", coś tam zejdzie z tego na pewno. Albo rowerki i bieżnie na siłowniach.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2012, 15:56:51 »
    Bieżnie, bieganie, rower, basen i siłownie odpadają bo mieszkam na wsi. nawet nie ma gdzie pobiegać bo zasypane jest wszystko. Nie mam w domu nawet hantelka żeby coś porobić. Wspominałeś, ze trzeba się napocić i trzymać tętno, mam rozumieć przez to, że trzeba ćwiczyć kiedy wszystkie mięśnie są rozgrzane i nie przerywać ? Za bardzo nawet nie mam jakich ćwiczeń wykonywać u siebie, rurke do podciągania mam na dworze ale nie będe się ubierać żeby sie podnieść 9-10 razy bo to mój szczyt możliwości. Gdybyś znał jakieś proste ćwiczenia to chętnie je wykorzystam.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:11:01 »
    mam rozumieć przez to, że trzeba ćwiczyć kiedy wszystkie mięśnie są rozgrzane i nie przerywać
    no tak, dlatego bieganie i basen są dobre, bo przez dłuższy czas się męczy i można samemu dobrać tempo, w przypadku skakanki jest trudniej(nie możesz jej wykombinować jakoś?), trzeba trzymać pozycję i nie można za wolno tego robić, ale jest to naprawdę dobre ćwiczenie.
    Wiesz, w necie znajdziesz na pewno jakieś ćwiczenia do robienia w domu bez sprzętu, jakieś aeroby itp., na pewno się schudnie jak będziesz robił jakiś trening na różne partie ciała po kilka serii z godzinę czy więcej, ile tam dasz radę.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:31:05 »
    Właśnie oswoiłem się z tą kołyską i zrobiłem 100 brzuszków dwoma seriami po 50. Skakankę jutro sam sobie zrobię. Dzięki za pomoc, poszukam coś jeszcze na necie

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:34:04 »
    Z tego co mi wiadomo, to brzuszki są raczej na mięśnie brzucha niż na spalanie tłuszczu. Żeby schudnąć można robić cokolwiek, byleby używać jak największej ilości mięśni przez ponad 20 minut. Trzeba się po prostu porządnie zmęczyć. No i mniej jeść.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:41:04 »
    Ja w moim małym pokoju to prócz takich ćwiczeń nie mam co więcej robić w tej chwili.
    Póki co znalazłem coś takiego , do tego jeszcze inne ćwiczenia na różne mięśnie i wszystkie sa rozgrzane, od barków po uda. Będzie dobrze ?

@edit, kolega mi mówi, ze jak nie spale tłuszczu to to nic mi nie da, ma racje ? Chociaż i tak będe to robił, lepsze to niż śmiganie kapucyna przed komputerem.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:45:40 »
    To się nazywa A6W (http://www.6weidera.com/index.php). Akurat jestem w trakcie (ostatni dzień 4 tygodnia) i jeśli chcesz schudnąć a nie wyrobić mięśnie brzucha to odradzam. Jeśli ktoś ma oponkę to zaleca się do takiego A6W dołączyć jeszcze jakieś ćwiczenia właśnie na spalenie tłuszczu.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:50:35 »
    To już chyba to lepiej robić niż siedzieć cały dzień, bo nic innego i tak nie mam gdzie zrobić.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2012, 17:26:54 »
    Pompki i brzuszki odpuść, bo robią się od nich mięśnie. Na schudnięcie najlepsze są aeroby. http://www.treningaerobowy.pl/ - Po prawej stronie masz dużo opcji, niektóre z rozłożonymi planami. Ja tam polecam bieganie, wspaniale się wyrabia kondycja, samopoczucie. Po każdym biegu masz banana na ryju ze względu na wydzielane hormony szczęścia, ogółem cudny sport, nie musisz nic kupować, nawet buty można za parę dych porządne dostać. Jak duży jest tam u ciebie śnieg? W zimę jest trochę mniej biegania, a więcej walczenia z nim, przez co wyrabiają się mięśnie na nogach i na wiosnę biegasz, jakbyś latał, chyba że ten śnieg masz do pasa, to wtedy już trudno.

Najlepsza dieta? Nie wpie*alaj, tylko jedz. 5 razy dziennie małe posiłki, przeżuwasz, odpuszczasz sobie słodycze i nic więcej.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2012, 17:37:55 »
    A święta idą i trudno będzie się obejść bez małego obżarstwa... .
    Co tu doradzić. Jeść mało i zdrowo, popracować (na wsi jest sporo roboty, oj ja to dobrze wiem :] ). A efektów nie doczekasz się w nowym roku, tylko trochę później. Jeśli będziesz żyć "w miarę zdrowo" -przepis na to powyżej- to wiosną, latem będą efekty widoczne. Fakt, znam osobę, która w 3 m. schudła 17-20 kg. Po prostu ... bardzo, bardzo mało jadła - kilka kabanosów na dzień + warzywa.   
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:10:31 »
    Generalnie do schudnięcia najlepsze są różnego rodzaju sporty. Bieganie, piłka nożna, rower. Problemem jest to że jest zima. Na zimę idzie "masa", ja przez Listopad schudłem 3 kg, ale u mnie to była właśnie dieta (mało jadłem) + piłka. A że ważę niezbyt dużo, to efekty są widoczne. Więc nie wiem, wydaje mi się że pozostaje ci odpuszczenie sobie słodyczy i tłustych pokarmów.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2012, 00:51:29 wysłana przez HUtH »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:44:04 »
    Dziękuję serdecznie wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Znalazłem w domu stepper, czy on mi coś da ? Bo głównie chcę zrzucić z brzucha chociaż uda też mam grube. Póki co bieganie odpada. Zobacze ten aerobik jeszcze.

Gdybym pił 1,5 litra wody dziennie to tez by pomogło ? Bardzo zależy mi żeby 1 stycznia jak najlepiej wyglądać.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 09, 2012, 19:34:05 »
    Często myli się głód z pragnieniem. Woda sprawia, że nie będzie ci się chciało jeść. Jak w nocy czujesz się jak wilk to dużo wypij, nieźle to maskuje. Najlepiej mineralną pij, ale to nie jest jakaś zasada, po prostu zdrowiej.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 09, 2012, 19:42:10 »
    Rozumiem, a co do tego stepper może sie ktoś wypowiedzieć ?