Czy byłaby możliwość w przyszłości gdy ten mod osiągnie dużą popularność tworzenia bitew jak w NW np. na zasadzie że mamy klany, przydzielamy ich do frakcji zaczynając narodowościowo ( Klan z Erathii do Erathii itd.) które biorą swoje jednostki (Np. klan kapłanów) a resztę przydzielamy tak, aby było po tyle samo graczy po obu stronach. No i dochodzi kwestia dowodzenia, ktoś musiałby być przywódcą frakcji jednej i drugiej ;)
Nie wiem czy dokładnie to masz na myśli, ale zamierzamy w przyszłości organizować różnego rodzaju eventy, w które oczywiście zaangażujemy chętne klany, aczkolwiek na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie powiedzieć jak to będzie dokładnie wyglądało. Póki co mamy same luźne i dość ogólne koncepcje :)
A to nowość, zostawić Was na 2 miesiące to zaczniecie szaleć :P
Nie jest to żadna nowość, deklarowaliśmy się jako mod zarówno pod SP i MP już od dawna :)
Zróbcie te giganty i tytanów.. W trójce przecież są ledwie o połowę wyższe od normalnej jednostki... A poza tym skoro nie ma być tych gigantów to czemu dajecie anioły? Przecież anioły i archanioły są potężniejsze od tytanów...Moglibyście wykorzystać te same skrypty tylko trochę pozmieniać, dorobić wyposażenie...
Jest kilka powodów z którego nie zamierzamy robić gigantów i tytanów... Nie są one ledwie o połowę wyższę, na bitwach w H3 zostały tak przedstawione z powodu systemu walki (jednostki mogą zajmować maksymalnie jedno, lub dwa pola i nie mogą być za wysokie, aby nie zasłaniały innych). Na jednej z pokazówek kampanii oraz na tym
obrazku jest pokazany ich prawdziwy rozmiar. Tak więc co za tym idzie: Wymagałyby nowych animacji, na polu bitwy można by zwariować gdyby takie giganty biegały i machały gigantycznymi mieczami - wyglądałoby to po prostu głupio, o oblężeniach już nie wspominając. A anioły są całkiem normalnych rozmiarów i nie sprawiają tyle problemów, więc nie widzę przeszkód aby ich miało nie być. Poza tym zadbamy, żeby nie były na tyle potężne by zafundować Erathii przewagę na bitwie :)
w sumie racja. Bracada znajdzie się w modzie jako frakcja? Bo był o niej film. Ciesze się ,że akcja będzie toczyć się na Vori . Pomysł , aby te mroźniaki posiadały własne wojska jest dobry. Fabularnie to na Vori żyły mroźne giganty, zobaczymy takie? No nie wiem, oprócz ich jakaś walkiria i stwory z mitologii nordyckiej. Albo np. yeti powiedzmy lub mag mrozu czy mamut.
Nie zamierzamy zagłębiać się za bardzo w fan-fiction, chcemy się jak najbardziej trzymać oryginału. O gigantach już mówiłem, a wydaje mi się, że owe mroźne giganty sporo od tych z Bracady się nie różniły :)
Tak więc niestety valkirie i mamuty odpadają. Mroźne elfy pełnią jedynie rolę fabularną i nie potrzebują tego typu jednostek, oraz tak jak już mówiłem, te jednostki nie trzymają się świata MM.
Listę frakcji można zobaczyć w FAQ, a filmik Filcefixa pokazujący
fortecę był nakręcony zanim przystąpił on do naszego teamu.
W poprzednich postach pisaliście że nie da rady zrobić latających smoków, a czy udało by wam się zrobić chodzące i zionące ogniem?
Mogli byście poza tym dać nowe screeny lub filmik z gry?
Wszystko czego nie można podpiąć pod animacje i szkielet człowieka lub konia odpada. Smoki więc niestety odpadają, mają zupełnie inne proporcje niż konie, a z resztą parskając lub uderzajac kopytem/łapą w ziemię jak koń wyglądały by niefajnie :)
Mantikory natomiast może kiedyś zrobimy, lecz póki co i tak mamy mnóstwo roboty z całą resztą stworzonek, a jako że Nighon nie będzie u nas frakcją, to zajmiemy się tym po becie :)
Co do screenów lub filmiku... Dajcie nam trochę czasu ;>
W karczmach będzie można kupić wynająć takich łuczników jak tych z Might and Magic VII?
Oczywiście, wiele jednostek z M&M będzie u nas pełniło rolę najemników :)
Pozdrawiam.