Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze Pomysły  (Przeczytany 22492 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    Wasze Pomysły
    « dnia: Grudnia 09, 2012, 01:15:53 »
    Jeżeli macie jakikolwiek pomysł, jak moglibyśmy urozmaicić naszą modyfikacj, podzielcie się nim z nami w tym temacie :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Wasze Pomysły
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2012, 11:03:38 »
    Czy będzie wprowadzone rabowanie różnych lokacji? Coś w stylu kryjówek bandytów:

- Na mapie pojawia się załóżmy jakaś krypta.

Masz dwie opcje:

- Wejść z grupą żołnierzy (walka z nieumarłymi, działanie podobne do walki w kryjówce bandytów w Nativie)
    - Wejść samotnie (samotna walka z wykokszonymi nieumarłymi, możliwość zdobycia drogocennego artefaktu)

Inne lokacje analogicznie.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2012, 15:32:28 »
    Owszem, będzie. Na mapie będzie co zwiedzać i nie rzadko traficie na jakąś kryptę, kryjówkę czy legowisko, po wejściu do którego będziecie mieli wybór czy chcecie ową lokację splądrować, czy nie :)
    Aczkolwiek jeżeli gracz zdecyduje się plądrować ją w pojedynkę, dostaniemy prawdopodobnie dodatkowe doświadczenie, a nie artefakt. Aby zdobyć artefakty trzeba będzie się nieco bardziej wysilić.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2012, 19:20:26 »
    w jednym modzie widziałem coś takiego jak folder dodatkowa zawartości czy coś w tym stylu może gracze mogli by dodawać własne czary potwory itd (jeśli by im się chciało to robić i z Heroes 3 można by było zrobić Heroes 5 )

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2012, 20:09:45 »
    Oczywiście, jak przygotujesz modele jednostek z Heroes 5(chociaż nie wiem jak można je przekładać na te z części trzeciej, przecież one są ochydne) i podeślesz je mi to może znajdę chwile czasu i przygotuję paczkę do podmiany.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2012, 20:44:05 »
    Nie ma to jak zachęcać fanów do podrzucania skromnych pomysłów Mat :)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2012, 07:49:58 »
    Może przydało by się zmienić niebo (zapomniałem tej moderskiej nazwy). Nie wiem ile to zajmuję, ale lekkie nawet zmienienie nieba nadało by odpowiedni klimat (Widać to na przykładzie Deluga). Ale to tylko kosmetyczna propozycja, innych nie mam bo sami sobie dobrze radzicie ^^

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2012, 15:17:52 »
    Wysunę moją skromną propozycję - może moglibyście zaimplementować ten modzik (rozczłonkowywanie) http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=192161.0 który byłby instalowany opcjonalnie wraz z całym modem?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:19:04 »
    Wysunę moją skromną propozycję - może moglibyście zaimplementować ten modzik (rozczłonkowywanie) http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=192161.0 który byłby instalowany opcjonalnie wraz z całym modem?
    Mod zaiste ciekawy, aczkolwiek nie jestem przekonany czy pasuje on do naszego klimatu. Może mam chore poczucie humoru, ale te odskakujące głowy wyglądają dla mnie po prostu... śmiesznie :)

Może przydało by się zmienić niebo (zapomniałem tej moderskiej nazwy). Nie wiem ile to zajmuję, ale lekkie nawet zmienienie nieba nadało by odpowiedni klimat (Widać to na przykładzie Deluga). Ale to tylko kosmetyczna propozycja, innych nie mam bo sami sobie dobrze radzicie ^^
    Nie stanowi to jakiegoś większego problemu, a skoro mówisz że zmieni klimat to postaramy się coś z tym zrobić ;)

w jednym modzie widziałem coś takiego jak folder dodatkowa zawartości czy coś w tym stylu może gracze mogli by dodawać własne czary potwory itd (jeśli by im się chciało to robić i z Heroes 3 można by było zrobić Heroes 5 )
    Przyznaję się bez bicia, nie mam pojęcia o Ci chodzi. Masz na myśli żebyśmy porzucili na chwilę pracę nad modem i stworzyli bazę pod przerabianie Heroesa 3, czy dali Wam możliwość dodawania i przerabiania naszego moda za pomocą jakiegoś folderu na Heroes 5? Mam przeczucie, że Mat lepiej zrozumiał co masz na myśli, więc mimo jego ironicznego i nieco szorstkiego tonu jego wypowiedź ma moje poparcie.

Pozdrawiam.

Offline Agreal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:48:30 »
    W jakimś modzie parę miesięcy temu ,widziałem skrypt który umożliwiał ,w czasie bitwy ,po ogłuszeniu głównego bohatera ,objęcie kontroli nad jedną ze swoich jednostek. Czy moglibyście coś takiego zaimplementować? Nie raz jakaś zbłąkana strzała mnie trafi na początku bitwy ,a przez resztę czasu się nudzę :(

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:57:37 »
    chodziło mi raczej by dać nam możliwości przerabiania moda trochę przesadziłem z tom przeróbką na herosów 5

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:59:40 »

Fajny mod , może i nie pasuje za bardzo do herosów , ale mógłby być opcjonalnie do zainstalowania !

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 11, 2012, 20:17:03 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:32:55 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 12, 2012, 19:46:49 »
    Osobiście mam dużo pomysłów, tyle ,że nie tak dużo czasu. Więc tym się zajmę w weekend. Pytanko na dziś: Czy moglibyście wykorzystać dźwięki ataku jednostek z Heroes III do waszych jednostek? I takie dźwięki oraz animację ze zdobycia zamku czy wygranej lub przegranej bitwy?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 12, 2012, 21:47:07 »
    Pytanko na dziś: Czy moglibyście wykorzystać dźwięki ataku jednostek z Heroes III do waszych jednostek? I takie dźwięki oraz animację ze zdobycia zamku czy wygranej lub przegranej bitwy?
    Cóż jest z tym pewien problem, ponieważ w H3 każda jednostka miała tylko jeden dźwięk przypisany do danej czynności i jak go pomieszamy z tymi z Warbanda to to będzie strasznie wyrwane z jakiegokolwiek kontekstu, co więcej nie możemy całkowicie ich zastąpić tymi z H3, bo to będzie po prostu brzmiało głupio kiedy dajmy na to 20 osobowy oddział będzie wydawał dokładnie te same "stęknięcia i warknięcia" za każdym razem kiedy oberwą, lub zaatakują. Co do tych animacji to byłoby z tym trochę roboty, która niepotrzebnie odwróciłaby naszą uwagę od rzeczy istotnych, choć faktycznie byłyby klimatyczne.

To ja może powysyłam parę ciekawych modów z itemami, może któreś się przydadzą (wy już to oceńcie ;D).
    [...]
    Ja wziąłem tylko mogące was zainteresować itemki z pierwszych.
    Polecam przejrzeć cały dział, może znajdziecie coś dla siebie. :)
    Przejrzałem pobieżnie podane przez Ciebie linki i muszę stwierdzić, że faktycznie zawierają naprawdę ciekawe materiały. Choć nie wszystkie pasują nam klimatycznie, to jednak reprezentują zdecydowanie wysoki poziom. A mod raczej nie straci na klimacie gdy przykładowo dorzucimy kilka dodatkowych modeli koni dla urozmaicenia. Jak znajdę chwilkę to jeszcze sprawdzę dokładniej te modele. Tak czy siak, dzięki za pomoc. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)