Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania i wątpliwości  (Przeczytany 52268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania i wątpliwości
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 21, 2013, 06:28:24 »
    Ja i tak bym wolał singla pierwszego :(

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 21, 2013, 22:10:56 »
    Ja i tak bym wolał singla pierwszego :(
    Nie ma co się przejmować :), nasz "prajmery target" to w dalszym ciągu tryb single player. Doszliśmy jednak do wniosku, że MP możemy wydać znacznie szybciej, a ponadto pozwoli nam on na pełne przetestowanie wielu ciekawych, a zarazem nowatorskich rozwiązań na silniku M&B (bo w tajemnicy dodam, że system czarów to nie jedyna niespodzianka, ale o tym sza...), coby single obył się bez wielokrotnych poprawek, patchów itp. W ten sposób po prostu zoptymalizujemy naszą pracę nad projektem, dając Wam tym samym czas na oswojenie się z rozgrywką. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 22, 2013, 17:01:53 »
    A poza tym.... co z tego jeśli bannerlord wyszedłby przed modem ? Ja nie zamierzam wydawać stówy na grę, poczekam aż trochę stanieje,  a w pełni dopracowany Chronicles na pewno pochłonie wiele dni mojej gry.  Dlatego myślę, że opóźnienie trochę premiery moda nie jest złe, jeśli mamy dostać dopracowany modzik.

A co do bety w multi... myślę, że nie jest to złym pomysłem, bo jak ktoś pisał pozwoli to na korektę błędów. Jedynie martwię się, że multi będzie miało małą popularność... 

-----

Powodzenia. Żaden mod nie przykuł tak mojej uwagi jak wasz COMAM :)
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 25, 2013, 22:09:19 »
    Ja bym tam wolał ,by najpierw był na singlu. Najbardziej to mnie zależy na fabule i klimacie modu.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 26, 2013, 15:19:35 »
    O to chyba im chodzi, wydadzą najpierw multi, my będziemy cieszyć się jak głupi :P, a oni w tym czasie dopracują resztę moda.

Offline Avallach

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 26, 2013, 23:07:34 »
    Plusy tego że dadzą najpierw multi są takie, że będą mogli oni dowiedzieć się od nas jak odbierane są ich nowe itemki, teksturki ich skrypty i nowa mechanika czyli jedne z najważniejszych i co muszą jeszcze poprawić

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 27, 2013, 15:41:14 »
    Czy szturmując Cytadelę będą bagna, które spowalniałyby ruchy jednostek, tak jak przy przechodzeniu przez wodę?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 12, 2013, 17:57:35 »
    Co tak długo nic nie widać screenów ?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 12, 2013, 18:12:53 »
    Co tak długo nic nie widać screenów ?

Przypominam że dev to nie roboty :D Mają własne życia, którymi muszą się zająć. :)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 12, 2013, 18:51:34 »
    Jasne, jasne ale od paru miechów nic praktycznie nie widać ani słychać.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 12, 2013, 20:17:15 »
    Słychać i widać, tylko trzeba mieć oczy, uszy i coś między kościami skroniowymi.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 12, 2013, 21:57:05 »
    Też jestem ciekaw jak prace się posuwają. 

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 16, 2013, 09:13:11 »
    Cóż, szczerze się przyznam, że kończą nam się wymówki, co oznacza, że trzeba będzie się ugiąć pod żądaniami ludu i wypuścić jakieś materiały w eter. :) Pragnę was zapewnić, że prace nad modem dalej trwają, obecnie projektujemy nowe tryby rozgrywki w multiplayer (będzie parę miłych, klimatycznych niespodzianek), a co za tym idzie modele wyposażenia, które będzie dostępne w multi (wszyściutko nowiusieńkie, świeżusieńkie, zero native'a), mapy (tutaj też parę fajnych niespodzianek dla fanów H3, także miejcie oczy otwarte) oraz skrypty, skrypty i jeszcze raz skrypty. Mr. Bio miał w planach wrzucić parę screenów w bardzo nieodległej przyszłości, więc będzie na co popatrzeć. Wybaczcie nam ten chwilowy zastój w przekazie informacji, jednak dopadł nas posesyjny okres zbierania wpisów, stania w kolejkach do dziekanatu i użerania się z usosem, więc jak sami widzicie nie mieliśmy do tego za bardzo głowy. Z drugiej strony pragnę również podziękować wszystkim, którzy cierpliwie trwają w oczekiwaniu na moda, wasze wsparcie wiele dla nas znaczy :)

Pozdrawiam!
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 16, 2013, 21:31:42 »
    no nareszcie już się bałem że mod to trup i nic z tego mojego czekania

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 17, 2013, 10:17:28 »
    Zróbcie w spokoju SP bo MP nie jest warte świeczki. No chyba, że jakiś wam rewolucyjny tryb wyjdzie co ściągnie graczy.

Daj graczom możliwość no-life'ienia, a cię pokochają.
    Uber-najlepiej byłoby, gdybyście mieli w teamie jakiegoś chadza, który zrobiłby coś ala "strategus" dla tego moda. Wtedy potrzebna byłaby wystarczająco duża społeczność na start i mod odniósłby duży sukces. Inną ciekawą możliwością jest system z modu "Mercenaries", gdzie wszystkie frakcje miały swoje jednostki + tzw. najemnika, czyli postać stworzoną i rozwijaną przez gracza. Wystarczyłoby dać ograniczenia, np. dana rasa najemnika dla danej frakcji, i już zainteresowanie gotowe.
    A jeśli coś takiego nie jest w planach, to nie wiem. Byleby mod nie skończył jak Festung.