Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania i wątpliwości  (Przeczytany 52265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    Pytania i wątpliwości
    « dnia: Grudnia 09, 2012, 01:12:35 »
    Ten wątek służy do zadawania pytań odnośnie modyfikacji, na które pokornie będziemy odpowiadać. Tak więc nie krępujcie się szukać odpowiedzi na wasze wątpliwości i spisujcie je tutaj!

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Pytania i wątpliwości
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2012, 09:18:13 »
    Będą jakieś Easter Eggi w modzie? Szukam szukajką i nie znajduję odpowiedzi ^^
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2012, 13:03:10 »
    Jeśli nie będzie smoków, behemotów to czy w grze znajdzie się miejsce dla archaniołów?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2012, 15:28:27 »
    Będą jakieś Easter Eggi w modzie? Szukam szukajką i nie znajduję odpowiedzi ^^
    Oczywiście, jeden jest już nawet na filmiku, w postaci odniesienia do nieśmiertelnej komedii Monthy Pythona :)
    Poza tym mamy kilka ciekawych i zabawnych pomysłów jak 'dyskretnie mrugnąć do was okiem' podczas gry :)

Jeśli nie będzie smoków, behemotów to czy w grze znajdzie się miejsce dla archaniołów?
    Tak, dla archaniołów znajdzie się miejsce, jako że są one całkiem humanoidalne i nie będą wymagały nowych animacji, przy czym zwykle jest mnóstwo roboty. Jednak nie martwcie się o balans, nie będzie ich zbyt wiele, a nająć takiego do armii będzie wystarczajaco trudno :)

Czemu na filmiku nie widziałem zjaw? Z tego co jest napisane w FAQ, że są gotowe i jest napisane, że Mat je zrobił i wszystkich zachwyciły. Druga sprawa to propo texturt liszy (liczy). Nic do nich nie mam, są perfekcyjne :p ale czy nie powinny mieć więcej czerwieni? Jak w Heroesach? Czy są gotowe już wiedźmy (odpowiednik magów w Tatalii)? Na filmiku ich nie widać. Jeśli nie ma mogły by być wzorowane na dowódcach z WoG'a. Jeżeli są gotowe to pytania nie było. I ostateczne pytanie. Tatalia to obecnie chyba najuboższa strona konfliktu (jaszczury, gnolle i gorgony). Jak wiadomo w Tatalii mieszkają ludzie. Czy nie pojawi się w szeregach Cytadelli żaden przedstawiciel ludzkiej rasy?
    Zjawy wymagają jeszcze drobnego szlifu, a na filmiku ich po prostu nie było. Nie kryje się za tym żadna przyczyna, poza taką, że pokazanie wam wszystkiego zabiłoby zabawę podczas grania w moda i odkrywania efektów naszej pracy :)
    Lisze w Heroesach nie były czerwone... Ten czerwony akcent w zbrojach niektórych liszów z filmiku jest po prostu moją fanaberią :) Niedługo dostarczymy wam partię świeżych screenów, więc będziecie się mogli lepiej przyjrzeć.
    Wiedźmy jeszcze nie są gotowe, a na WoGu się wzorować raczej nie będziemy, gdyż nie jest on oficjalnym dodatkiem do H3, a jedynie fanowskim projektem, w którym z resztą był szaman, który był gnollem, a nie wiedźma-jaszczur :)
    Nie nazwałbym jej najuboższą, jak widać na filmiku gorgony będą stanowiły chyba najmocniejszą broń na piechotę, której jest mnóstwo we wszystkich frakcjach. W jej szeregach nie planujemy ludzi, aczkolwiek z pewnością będziecie mogli ich zobaczyć na stanowisku bohaterów, dokładnie tak jak w Heroesie :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2012, 17:04:27 »
    To jak będą archanioły, to będą one mogły wskrzeszać nasze jednostki (ewentualnie wroga jak będą po jego stronie)? Na filmiku widziałem jak któryś z Was wskrzesza paru kościotrupów. Mogłyby działać na takiej samej zasadzie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2012, 22:54:04 »
    Animacji ciągnięcia jednej nogi za sobą raczej nie ma sie co spodziewać, bo animacje sie robi dla broni, trzeba by było dać trupom jakąś broń której nikt inny nie ma.
    (click to show/hide)

Offline Sopel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2012, 23:07:15 »
    Oczywiście, jeden jest już nawet na filmiku, w postaci odniesienia do nieśmiertelnej komedii Monthy Pythona :)
    Poza tym mamy kilka ciekawych i zabawnych pomysłów jak 'dyskretnie mrugnąć do was okiem' podczas gry :)

Czyżby czarny rycerz ze świętego gralla!?:D

-odciąłem Ci rękę!
    -to tylko powierzchowna rana

:D

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2012, 19:15:38 »
    Tak z ciekawości: Nasza postać będzie już na początku nieco podpakowana ( a potem wzmacniamy ją dalej, tak, że tylko inni bohaterowie lub aniołowie mają z nami szanse), czy raczej będzie to wyglądało normalnie, jak w Native?

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2012, 22:26:39 »
    A jak z tymi czarcimi biczami? Będą takie sztywne, czy coś z nimi zrobicie? Albo w cale ich nie będzie ;]

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2012, 23:33:20 »
    To jak będą archanioły, to będą one mogły wskrzeszać nasze jednostki (ewentualnie wroga jak będą po jego stronie)? Na filmiku widziałem jak któryś z Was wskrzesza paru kościotrupów. Mogłyby działać na takiej samej zasadzie.
    Owszem, archanioły będą dysponowały taką umiejętnością. Tak samo będziecie mogli się spodziewać po magach czegoś więcej niż tylko strzelania z kijka - boty będą w pełni wykorzystywały system czarów.
    Boty będą tak samo głupie jak w podstawowej wersji Warbanda , czy planujecie wlać im trochę oleju do głowy ? Na filmie zobaczyłem że ożywieńce poruszają się z prędkością szkieletów , macie zamiar to zmienić ?
    Niestety nie zamierzamy ingerować w sam system AI botów, oczywiście poza nauczeniem ich czarowania oraz może kilkoma małymi sztuczkami, zależnie od potrzeby :)
    Owszem, zamierzamy zmienić szybkość zombiaków, a i nie zawahamy się dać im nowej animacji chodzenia, nie stanowi to wielkiego problemu.
    Czyżby czarny rycerz ze świętego gralla!?:D
    -odciąłem Ci rękę!
    -to tylko powierzchowna rana
    :]

Tak z ciekawości: Nasza postać będzie już na początku nieco podpakowana ( a potem wzmacniamy ją dalej, tak, że tylko inni bohaterowie lub aniołowie mają z nami szanse), czy raczej będzie to wyglądało normalnie, jak w Native?
    Historię waszego protagonisty zaczniecie od zera, co za tym idzie będzie musiał się trochę podszkolić aby sprostać wyzwaniom jakie na niego czekają. To da wam możliwość stworzenia postaci o takich atrybutach jakie uznacie za stosowne :)

A jak z tymi czarcimi biczami? Będą takie sztywne, czy coś z nimi zrobicie? Albo w cale ich nie będzie ;]
    I tu mamy problem, ten sam, który napotkaliśmy przy robieniu gnolli. Będziemy musieli wymyślić jakąś zgrabną alternatywę dla bicza, w postaci jakiejś równie diabelskiej broni.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:53:06 »
    może jakiś diabelski miecz coś w tym stylu albo broń z innych herosów (ewentualnie) lub jakieś szpony

Offline maknow1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 11, 2012, 17:27:36 »
    Moim zdaniem młot byłby odpowiedni dla czartów, nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że jakiś młot, buława lub nadziak bardziej by do nich pasował. ;]

Pozdro
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 11, 2012, 19:03:55 »
    Jak dla mnie mogłyby być takie widełki, jakie diabły mają w H4, można by to zrobić na zasadzie szpady z OiM.
    (click to show/hide)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 11, 2012, 19:46:02 »
    Ja proponuję czarny, ognisty, płonący miecz dla czartów :]

Przyznam się bowiem szczerze, że przygodę z Herosami zacząłem od piątki i tam właśnie urzekły mnie czarty i czarci lordowie ze swoimi płonącymi mieczami.

Potem dopiero wróciłem do trójki. Dwójki i jedynki nigdy w życiu na oczy nie widziałem, a czwórkę uznałem za totalne gówno.

Przy czym dalej uznaję, że trójka to najzajebistrza część Herosów <3
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 13, 2012, 21:27:23 »
    Ja proponuję czarny, ognisty, płonący miecz dla czartów :]

Przyznam się bowiem szczerze, że przygodę z Herosami zacząłem od piątki i tam właśnie urzekły mnie czarty i czarci lordowie ze swoimi płonącymi mieczami.

Potem dopiero wróciłem do trójki. Dwójki i jedynki nigdy w życiu na oczy nie widziałem, a czwórkę uznałem za totalne gówno.

Przy czym dalej uznaję, że trójka to najzajebistrza część Herosów <3

Jak można uważać coś za gówno, jeżeli w owe "coś" się nie grało? Phi.