Będą jakieś Easter Eggi w modzie? Szukam szukajką i nie znajduję odpowiedzi ^^
Oczywiście, jeden jest już nawet na filmiku, w postaci odniesienia do nieśmiertelnej komedii Monthy Pythona :)
Poza tym mamy kilka ciekawych i zabawnych pomysłów jak 'dyskretnie mrugnąć do was okiem' podczas gry :)
Jeśli nie będzie smoków, behemotów to czy w grze znajdzie się miejsce dla archaniołów?
Tak, dla archaniołów znajdzie się miejsce, jako że są one całkiem humanoidalne i nie będą wymagały nowych animacji, przy czym zwykle jest mnóstwo roboty. Jednak nie martwcie się o balans, nie będzie ich zbyt wiele, a nająć takiego do armii będzie wystarczajaco trudno :)
Czemu na filmiku nie widziałem zjaw? Z tego co jest napisane w FAQ, że są gotowe i jest napisane, że Mat je zrobił i wszystkich zachwyciły. Druga sprawa to propo texturt liszy (liczy). Nic do nich nie mam, są perfekcyjne :p ale czy nie powinny mieć więcej czerwieni? Jak w Heroesach? Czy są gotowe już wiedźmy (odpowiednik magów w Tatalii)? Na filmiku ich nie widać. Jeśli nie ma mogły by być wzorowane na dowódcach z WoG'a. Jeżeli są gotowe to pytania nie było. I ostateczne pytanie. Tatalia to obecnie chyba najuboższa strona konfliktu (jaszczury, gnolle i gorgony). Jak wiadomo w Tatalii mieszkają ludzie. Czy nie pojawi się w szeregach Cytadelli żaden przedstawiciel ludzkiej rasy?
Zjawy wymagają jeszcze drobnego szlifu, a na filmiku ich po prostu nie było. Nie kryje się za tym żadna przyczyna, poza taką, że pokazanie wam wszystkiego zabiłoby zabawę podczas grania w moda i odkrywania efektów naszej pracy :)
Lisze w Heroesach nie były czerwone... Ten czerwony akcent w zbrojach niektórych liszów z filmiku jest po prostu moją fanaberią :) Niedługo dostarczymy wam partię świeżych screenów, więc będziecie się mogli lepiej przyjrzeć.
Wiedźmy jeszcze nie są gotowe, a na WoGu się wzorować raczej nie będziemy, gdyż nie jest on oficjalnym dodatkiem do H3, a jedynie fanowskim projektem, w którym z resztą był szaman, który był gnollem, a nie wiedźma-jaszczur :)
Nie nazwałbym jej najuboższą, jak widać na filmiku gorgony będą stanowiły chyba najmocniejszą broń na piechotę, której jest mnóstwo we wszystkich frakcjach. W jej szeregach nie planujemy ludzi, aczkolwiek z pewnością będziecie mogli ich zobaczyć na stanowisku bohaterów, dokładnie tak jak w Heroesie :)