Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Where East meets West" - Aktualizacja 05.05.2010  (Przeczytany 92126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: "Where East meets West" - Ostatecznie
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 10, 2008, 14:54:19 »
    Czy zamierzacie wydać moda jeszcze w tym roku?

To zależy od rożnych czynników, ale myślę ze w tym roku wyjdzie jeszcze beta

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 25, 2008, 22:09:01 »
    Odświeżam temat i wrzucam kilka screenów:

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 26, 2008, 09:39:34 »
    Na trzecim obrazku niepasuje psi pysk do kirysu folgowego... tak jak bys ubral kota w futro lisa

Offline Bobo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 26, 2008, 11:25:34 »
    Dzięki Gedus za screeny, dzięki temu wiemy że prace posuwają się do przodu.
    Prawdę mówiąc jak widać to dopiero mój start na tym forum, ale obserwuję je już od jakiegoś czasu - zwłaszcza ten temat ( który ostatecznie stał się przyczynkiem do zameldowania się tutaj na stałe :) )
    Idea moda bardzo przypadła mi do gustu, zwłaszcza że cenię w grach realizm, lub przynajmniej nawiązania do realnych czasów, postaci i zmagań, niezależnie właściwie czy odwzorowane są z historyczną dokładnością w 100 %, czy też tylko w 80.
    Bo zresztą to tylko gra a nie wehikuł czasu :)
    W każdym razie gratki dla ciebie za pomysł i chęci a na efekty twojej pracy czekam z niecierpliwością.
    Co zaś wszystkich krytyków się tyczy - ludzie przecież zawsze można nanosić poprawki do kolejnych wersji moda, po tym jak już wspólnie zaczniemy się nim bawić, więc miast zniechęcać Gedusa już w fazie projektowania, spróbujmy pomóc.

Właśnie co się pomocy tyczy - niestety nie jestem obeznany w modowaniu, ale jeśli potrzeba zebrać jakieś informacje służę pomocą, gdyż historia, szczególnie zaś Zakonu Krzyżackiego stanowi takie moje prywatne, małe hobby.
    Gedus, jeśli trzeba zebrać jakieś informacje, masz w czymś wątpliwości itp. chętnie spróbowałbym pomóc w szukaniu stosownych informacji ( w szukaniu, co podkreślę gdyż nie jestem jakimś tam wielkim znawcą tematu, tylko co najwyżej jego
    miłośnikiem ).
    Póki co mogę dodać taki oto link http://www.akromer.republika.pl/flagi_dlugosz1.html , który jeśli już go nie znasz powinien okazać się bardzo pomocny przy tworzeniu heraldyki do moda.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 26, 2008, 12:23:26 »
    Wg. mnie powinniście przedstawić własną "powieść", a wzorować się tylko na XIII-XIV w. :)
    jak na razie wygląda całkiem nieźle :) tekstury też nie najgorsze ;)

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 26, 2008, 12:30:19 »
    Bobo dziękuje za miłe słowa :) Ta stronka bardzo się przyda ze względu na to że mam podobne materiały ale złej jakości.
    Aktualnie poprawiam mapę i na bieżąco dodaje jakieś itemki :P Jeżeli utrzymam to tempo to w najbliższym czasie wyjdzie grywalna alpha.
    Na trzecim obrazku niepasuje psi pysk do kirysu folgowego... tak jak bys ubral kota w futro lisa
    Chodzi o model, teksturę czy o coś innego? :D

Wg. mnie powinniście przedstawić własną "powieść", a wzorować się tylko na XIII-XIV w. :)
    jak na razie wygląda całkiem nieźle :) tekstury też nie najgorsze ;)

Powieść tzn. Fabuła? :D Narazie nie myślę o tym

« Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 12:32:05 wysłana przez Gedus »

Offline Bobo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 26, 2008, 13:07:18 »
    Bardzo cieszę się, mogąc być pomocnym.
    Dodam jeszcze taki oto link z tarczami teutonów, które proponowałem już innym modderom do medievala2 i kingdomsa http://theminiaturespage.com/news/819107/
    W/g mnie są po prostu piękne a widziałem je już na żywo - tzn. w zmodowanej wersji medievala i mogę dodać, że robią wrażenie.

A teraz kilka pomysłów które chodzą mi po głowie od jakiegoś czasu - mianowicie brakuje mi jakiegoś powiadomienia dźwiękowego gdy zbliżysz się do zamku. Pojawia się wtedy info tekstowe, że strażnicy rozpoznają twój sztandar i otwierają bramę, ale myślę że fajnie byłoby wpasować w tym momencie dźwięk rogu czy coś podobnego jeśli to możliwe.
    Druga kwestia, to budowa usprawnień np. dla wsi - po zbudowaniu młyna , strażnicy itp. po prostu nie widać ich po wjechaniu do centrum wsi, zaś same obiekty w sensie graficznym są dostępne w grze, gdyż w obcych wsiach widać często np. młyny.
    Nie wiem czy to bug wersji 1003, bo we wcześniejsze nie grałem, a na modowaniu się nie znam jak już pisałem, ale wydaje mi się że twórcy oryginału zapomnieli dodać jakieś pliczki do odpowiedniego katalogu. Taka drobnostka, ale może jej rozwiązanie jest w zasięgu ręki?

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 26, 2008, 13:23:09 »

Może i nie pasuje w 100% ,ale jest prawdopodobne ,nie kazdy rycerz szedł z biegiem mody ,raczej zwracał uwage na inne aspekty.
    Poza tym ,modele i textury są wspaniałe ,widać ręke artysty(wazelina ;P).
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 26, 2008, 13:26:22 »
    Druga kwestia, to budowa usprawnień np. dla wsi - po zbudowaniu młyna , strażnicy itp. po prostu nie widać ich po wjechaniu do centrum wsi, zaś same obiekty w sensie graficznym są dostępne w grze, gdyż w obcych wsiach widać często np. młyny.
    Nie wiem czy to bug wersji 1003, bo we wcześniejsze nie grałem, a na modowaniu się nie znam jak już pisałem, ale wydaje mi się że twórcy oryginału zapomnieli dodać jakieś pliczki do odpowiedniego katalogu. Taka drobnostka, ale może jej rozwiązanie jest w zasięgu ręki?

Z tego co wiem jest to możliwe więc spróbuję to zrobić po wydaniu bety. Na razie nie będę nic z tym robił bo jeżeli chodzi o bardziej zaawansowane skrypty to po prostu czarna magia dla mnie :P.
     Bardzo przypadł mi do gustu skrypt od Kolby który modyfikuje morale armii podczas bitwy więc nasi bądź wrodzy żołnierze mogą rzucić się do ucieczki, dodam również że żołnierze trzymają szyk podczas szarży więc można grać bardziej "strategicznie" :D

Co do tego dźwięku podczas zbliżania się do zamku to pomysł bardzo mi się podoba..

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 26, 2008, 16:34:47 »
    Możecie powiedzieć, że zwariowałem, że się nie znam,że dla mnie  nie ma znaczenia czas wydania bety. Chodzi o to, że odradzam wydanie bety. Są mało grywalne, nie wnoszą wielu rzeczy, na pewno znajduje się w nich masa bugów dlatego mogą tylko odstraszyć potencjalnego odbiorce. Ja najprawdopodobniej nie ściągnę żadnej bety. Sama gra w takie przed-mody to tylko z ciekawości ujrzenia na własne oczy modeli czy kilku nowych lini dialogowych. Oczywiście mogę się mylić, Twoja beta może być zupełnie inna...Może mieć gotowe lokacje, modele itp, ale sam oceń czy nadaje się to do opublikowania. Wiem, że bety mają często  charakter testowy, ale można zatrudnić beta-testerów. Więc jeśli chcesz zachować się naprawdę profesjonalnie zrób gotowego moda i wtedy nam go pokaż.

Dobra poznaliście moje zdanie, pewnie teraz połowa z Was mówi: "o nie jaki kretyn, chce przedłużyć czekanie na tego moda". Nie!- nie chce przedłużyć czekania na moda, chodzi raczej o jego jakość i pierwsze wrażenia z nim zwiazane. Czy będzie Ci smakował obiad jeśli przed nim zjesz batona(najlepiej mrocznego:P)?

Już kiedyś z Tobą ( Gedus) rozmawiałem na temat ewentualnej pomocy przy robieniu moda. Jeśli będziesz potrzebował pomocy to mogę robić lokacje. Co prawda " pracuje" jeszcze przy Ogniem i Mieczem, ale praca z lokacjami została odłożona na później.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 16:44:42 wysłana przez Oktawian »

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 26, 2008, 16:48:28 »
    Możecie powiedzieć, że zwariowałem, że się nie znam,że dla mnie  nie ma znaczenia to kiedy zostanie wydana beta. Chodzi o to, że odradzam wydanie bety. Są mało grywalne, nie wnoszą wielu rzeczy, na pewno znajduje się w nich masa bugów dlatego mogą tylko odstraszyć potencjalnego odbiorce. Ja najprawdopodobniej nie ściągnę żadnej bety. Sama gra w takie przed-mody to tylko z ciekawości ujrzenia na własne oczy modeli czy kilku nowych lini dialogowych. Oczywiście mogę się mylić, Twoja beta może być zupełnie inna...Może mieć gotowe lokacje, modele itp, ale sam oceń czy nadaje się to do opublikowania. Wiem, że bety mają często  charakter testowy, ale można zatrudnić beta-testerów. Więc jeśli chcesz zachować się naprawdę profesjonalnie zrób gotowego moda i wtedy nam go pokaż.

No i przez twojego posta się waham, już sam nie wiem :D.. Co do beta-testera to jest nim pasterz861 ;)
    No i tym miłym akcentem zakończę posta :P

Screen:

Już kiedyś z Tobą ( Gedus) rozmawiałem na temat ewentualnej pomocy przy robieniu moda. Jeśli będziesz potrzebował pomocy to mogę robić lokacje. Co prawda " pracuje" jeszcze przy Ogniem i Mieczem, ale praca z lokacjami została odłożona na później.

To dam ci znać jakby co :)
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 16:50:08 wysłana przez Gedus »

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 26, 2008, 17:04:50 »
    Chodzi mi o model i teksture napiersnika.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #27 dnia: Października 26, 2008, 17:55:02 »
    Pasterz,beta-testerem? Będzie zaszczycony ,wywyższony i będzie miał kolejny powód do dumy na dynamicznie rozwijającej się arenie M&B.
    ...przekaże mu te wspaniałe wieści...

Oczywiście ,z wielką przyjemnością zostanę testerem.Nawiązując jeszcze do postu Oktawiana.Zgadzam się z tobą.Lepiej zatrudnić beta-testerów(proponuje 4 ,którzy zajmą się wyłapywaniem bugów w swoich sektorach(modele,textury,skrypty,dialogi itp.)).
    Jak zapewne wszystkim wiedomo(albo nie) ,kiedy jeszcze pracowałem nad modem GDoL ,wiele razy odradzałem Borkowskiemu wydawanie wersji ,które zazwyczaj różniły się od siebie numeracją. Niestety nie posłuchał ,moda ściągało max 50 osób ,ponieważ mod stał się niewiarygodny dla graczy(w złym znaczeniu tego słowa).
    Proponuje nie powielać tego błędu.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #28 dnia: Października 26, 2008, 18:06:38 »
    Więc widzisz Gedusie, nie tylko ja mam takie zdanie. Cała ta zabawa w wydawanie bet jest bezcelowa, naprawdę może odstraszyć potencjalnych graczy. Z resztą, masz jakieś konkretne powody wydania bety?

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 26, 2008, 20:52:40 »
    Więc widzisz Gedusie, nie tylko ja mam takie zdanie. Cała ta zabawa w wydawanie bet jest bezcelowa, naprawdę może odstraszyć potencjalnych graczy. Z resztą, masz jakieś konkretne powody wydania bety?
    No dobrze, niech wam będzie, namówiliście mnie :P