Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycje i pytania  (Przeczytany 24984 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Propozycje i pytania
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 06, 2012, 21:11:37 »
    Spory zostawcie na spotkanie, tam podyskutujemy. Co do obcokrajowców, moje zdanie jest takie że nie ma sensu tworzyć zasadę, której nie jest się w stanie wyegzekwować. No ale jak już mówiłem, spotkają się przedstawiciele to wspólnie spróbujemy rozwiązać problem.

Co do tematów na spotkaniu.. to mam swoją listę + to o czym będą chcieli porozmawiać/spytać przedstawiciele.

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 06, 2012, 21:23:51 »
    Nie rozumiem czemu się czepiacie ciągle tych SaRRacenów. O ile dobrze pamiętam to tam jest tylko jeden obcokrajowiec czyli Sikici, chyba że coś mnie pominęło.

EDIT:
    Ok, mój błąd.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Korniszonex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 06, 2012, 21:30:18 »
    Nie rozumiem czemu się czepiacie ciągle tych SaRRacenów. O ile dobrze pamiętam to tam jest tylko jeden obcokrajowiec czyli Sikici, chyba że coś mnie pominęło.
    to dużo cię ominęło

Offline Senny

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 06, 2012, 21:33:34 »
    Może w klanie jest tylko jedną osoba z poza kraju ale w składzie na puchar polski jest u nich wielu graczy z poza Polski. No ale skoro inaczej grać nie potrafią ... W końcu jest to dozwolone narazie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 06, 2012, 23:13:37 »
    Ok, wszystko fajnie, tylko powiedzcie mi jak sobie wyobrażacie fizycznie wykonanie tej zasady? Konkretne sposoby proszę.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Strygwyr

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 07, 2012, 11:40:58 »
    To samo nowy team, nie widze tam zadnego polaka oprocz kamillo, i według mnie taka farsa jak to psuje klimat tego turnieju.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2012, 11:53:22 wysłana przez Strygwyr »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 07, 2012, 12:00:59 »
    Widzę że czytanie ze zrozumieniem jest dla niektórych problemem. Drużyny zgłaszając się zaakceptowały ten fakt, a dalsze konsultacje w tej sprawie będą na Radzie Pucharu. I to ostatni post na ten temat. Proszę o zaprzestanie offtopu, od teraz będę kasował takie posty. Trzymajmy się tematu, a wszelkie wątpliwości w tej kwestii proszę na PW.

Offline Senny

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 07, 2012, 15:14:06 »
    Nie jest trudno sprawdzić , czy dana osoba jest z polski czy nie jest.Wystarczy uzgodnić na jakim TS ma się spotkać drużyna i posłuchać. Język polski jest jednym z trudniejszych języków i mało kto zna ten język w stopniu wystarczającym do komunikacji. A temat został stworzony aby dyskutować, no chyba że jest to temat tabu dla niektórych. Cały czas rozmawiamy o rzeczach związanych z pucharem, co więcej o zasadach, nie powinno być to złe w moim odczuciu i nie powinno prowadzić do kasowania postów.

Edit
    Chodziło mi o to ,że przed meczem lub w trakcie jeden z sędziów sprawdzałby to. Normalne jest że w grach multiplayer gracze korzystają z TS lub innych tego typu programów, co więcej, prawie wszyscy z tego korzystają. Gdzieś trzeba powiedzieć ludziom coś podczas meczu, a na pisaniu schodzi się dłużej.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2012, 17:15:10 wysłana przez Senny »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 07, 2012, 15:19:49 »
    Nie jest trudno sprawdzić , czy dana osoba jest z polski czy nie jest.Wystarczy uzgodnić na jakim TS ma się spotkać drużyna i posłuchać. Język polski jest jednym z trudniejszych języków i mało kto zna ten język w stopniu wystarczającym do komunikacji. A temat został stworzony aby dyskutować, no chyba że jest to temat tabu dla niektórych. Cały czas rozmawiamy o rzeczach związanych z pucharem, co więcej o zasadach, nie powinno być to złe w moim odczuciu i nie powinno prowadzić do kasowania postów.

Dyskusja to dyskusja, narzekanie i spamowanie kont z kilkoma postami to inna sprawa. Tutaj podałeś konkretną propozycję a więc mogę się do tego odnieść.

Niemożliwym jest  wymagać od wszystkich ludzi aby weszli na jeden TS, i nie da się fizycznie i czasowo po prostu sprawdzić każdego z osobna. Do tego nie rozumiem po co robić jakąś segregacje ludzi  po tym czy ktoś umie mówić po polsku czy nie, to strasznie źle mi się kojarzy. Co więcej gro ludzi po prostu nie ma mikrofonów albo nie korzysta z TS. Do tego jak mam niby sprawdzić każdego człowieka z osobna który dojdzie/odejdzie w trakcie turnieju? Bardziej realny pomysł proszę.

Co więcej sytuacja, w której mamy 4 sędziów na jednego zawodnika (a tego wymagałby ten system) jest chyba lekką przesadą...

@DOWN

Posty offtopujące skasowane tak jak obiecałem. Wątpliwości na PW. Kwestia zagranicznych drużyn rozwiąże się na Radzie Pucharu Polski.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2012, 18:05:14 wysłana przez ^IvE »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:09:18 »
    IvE nie rozumiem jak mam teraz uaktualnić liste czlonków klanu skoro naabyłem ich po zapisaniu
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:14:11 »
    IvE nie rozumiem jak mam teraz uaktualnić liste czlonków klanu skoro naabyłem ich po zapisaniu

Zedytować posta nie możesz? Jak coś to ślij mi na PW.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:29:05 »
    Zedytowałem ale na liście klanow ciągle stary skład jest
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:39:46 »
    Zedytowałem ale na liście klanow ciągle stary skład jest

Tak, bo lista klanów zostanie zupdatowana na nowo dopiero gdy zostanie ogłoszony termin pierwszej kolejki rozgrywek. Spokojnie, wszystko będzie dodane.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 11, 2012, 15:59:58 »
    Co ze streamem pierwszych meczy?

Proponowałbym, aby streamowano mecz HITMEN vs. GW. To spotkanie może być dość ciekawe, ba najciekawsze z pierwszej kolejki ;x

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 11, 2012, 16:02:35 »
    Streamowanie zależy od terminów meczy i dostępności "operatorów". Zobaczymy jak klany się poumawiają i jeśli ktoś będzie w tym czasie mógł to na pewno mecz pojawi się w sieci na żywo.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"