Lataj po miastach na krymie lub w pobliżu, chodzi o MIASTA (nie zamki) Chanatu Krymskiego i na rynku wybieraj opcję 'porównaj ceny... bla bla bla' czy coś takiego kiedy już natrafisz na jakieś dobre przebicie np: Na belach aksamitu możesz zarobić 700 lub więcej jeśli sprzedasz je w jakimś zamku przy bałtyku (tam będziesz miał napisane do jakiej miejscowości) To pogadaj z włodarzem miasta i wyślij tabor najlepiej jak największy.
Można na tym zarobić nawet 100 000 talarów za jedną wyprawę. Jeśli jednak włodarz miasta niebyłby zaopatrzony w towar który chcesz wysłać (najczęściej przyprawy i bele aksamitu) to wystarczy że sprzedasz przynajmniej 3 sztuki owego towaru handlarzowi towarów z miasta z którego chcesz wysłać tabor. Wtedy powinna się pojawić opcja z tym towarem u włodarza miasta. Tylko najpierw trzeba się zaopatrzeć w 3 sztuki bel aksamitu lub przypraw i mieć przynajmniej 6 000 na start. Ja na samym początku gry zarobiłem 2 000 000 (tak 2 miliony BEZ KODÓW) i dopiero zacząłem bawić się w Rzeczpospolitą. Za taką kase będziesz mógł w obozach najemników kupić jeźdźcom, strzelcom lub piechocie zajefajny ekwipunek i nawet na najtrudniejszym poziomie gry rozku**asz wszystko co sie rusza.
Jak już uzbierasz trochę talarów np 1 000 000 możesz je wpłacić na 14% do któregoś z miast, by to zrobić wybierasz opcję "przejść do centrum miasta" a następnie 'sejmik' (w niektórych miastach może nie być sejmika, ponieważ nie został wybudowany. :)