Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski - Informacje, zapisy już niedługo  (Przeczytany 10624 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Puchar Polski - Informacje, zapisy już niedługo
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 20, 2012, 19:29:31 »
    No wiesz fajnie by było gdyby było chociaż 16 :D To taka "normalna" liczba by była. 

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 20, 2012, 19:54:35 »
    Zapomniałem o PK, hitmeni(jeżeli będą chcieli, bo z nimi to nigdy nie wiadomo) biorąc pod uwagę rozgrywki WNLa to dobry pomysł, jednak, aby aktywować scenę, i o ile organizatorzy będą chcieli to ciągnąć liczę na ligę :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 20, 2012, 20:20:55 »
    Korzystając z okazji, chciałbym ogłosić rekrutacje na sędziów. Sędzia musi znać zasady, oraz ma obowiązek je egzekwować. Wszystkich zainteresowanych byciem sędziom zapraszam do pisania mi na PW. W wiadomości mają być zawarte:

1. Nick
    2. Wiek
    3. Klany w których grasz lub grałeś/lub informacja o tym że jesteś osobą bez klanu

Nie oszukujmy się, ale główny priorytet będą miały osoby bez klanowe. Warto naprawdę się zgłosić i nam pomóc ;)

Offline Mateut

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 20, 2012, 20:24:51 »
    scena umiera? Polska chyba... inne żyją, dochądzą ciągle nowi gracze, nie narzekajcie.

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 20, 2012, 20:47:04 »
    Dobrze, że jest możliwość stworzenia tej drużyny, to jedyne co może pociągnąć ten turniej, bo nawet jak ktoś napisał klanów jest 5, to sądzę, że czołowe miejsca mogę z góry ustawić :) Także powodzenia z organizacją życzę.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 20, 2012, 20:50:31 »
    Okej, to już wiemy wszystko o kondycji polskiej sceny, to teraz przydały by się uwagi do zasad ;)

Offline Strygwyr

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 20, 2012, 21:15:45 »
    Ive, to nie tak ze krytykuje. No ale te klany ktore sie rozpadly lub przestaly grac, ciezko bedzie im zebrac chociaz 8 osob, popieram ta inicjatywe i sam moze sproobje zebrac Dream team.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 20, 2012, 21:42:11 »
    Trochę dziwi mnie zasada ze zmianami, oczywiście rzadko kiedy ktoś robi wiele zmian na mapie, ale co to w sumie ma dać lub co ma wymusić? Powiedzmy, że gracz MUSI opuścić mecz, bo ma np. spotkanie, goście przyjadą, ma kiepski dzień i lami, słowem cokolwiek to co wtedy.
    Przypuśćmy:
    Gra 8 vs 8
    4 graczy z jednej ekipy ma x event i musi opuścić mecz, to wtedy może wejść tylko 3 graczy i muszą dokończyć mapę w 7.
    Dobrze zrozumiałem?
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 20, 2012, 22:01:03 »
    Trochę dziwi mnie zasada ze zmianami, oczywiście rzadko kiedy ktoś robi wiele zmian na mapie, ale co to w sumie ma dać lub co ma wymusić? Powiedzmy, że gracz MUSI opuścić mecz, bo ma np. spotkanie, goście przyjadą, ma kiepski dzień i lami, słowem cokolwiek to co wtedy.
    Przypuśćmy:
    Gra 8 vs 8
    4 graczy z jednej ekipy ma x event i musi opuścić mecz, to wtedy może wejść tylko 3 graczy i muszą dokończyć mapę w 7.
    Dobrze zrozumiałem?

Tak dobrze rozumiesz, zasada i tak jest dosyć liberalna w porównaniu do np. TW. Wątpię żeby taka sytuacja zaistniała, ale ta zasada jest wprowadzona aby ograniczyć zmiany, które utrudniają mimo wszystko przebieg meczu bo paraliżują rozgrywkę (często mogą zdarzyć się restarty mapy przez takie zmiany), a do tego mogą one prowadzić do jakiegoś kręcenia i prób łamania zasad.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2012, 22:15:13 wysłana przez ^IvE »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 20, 2012, 23:28:12 »
    scena umiera? Polska chyba... inne żyją, dochądzą ciągle nowi gracze, nie narzekajcie.

Nie. Scena umarła już dobre pół roku temu. Inicjatywa IvE jest zacna, ale niestety zorganizowana zdecydowanie za późno. Dzisiejszy puchar to właściwie pucharek pocieszenia - dla klanów które zawsze były w cieniu innych. Oczywiście życzę powodzenia Barbarian, ale wątpię by dało się coś ugrać biorąc pod uwagę kondycję sceny i graczy którzy na niej pozostali. Mocną stroną jest ekipa organizatorów, fajnie że wzięło się za to kilku weteranów, ale obawiam się że turniej będzie niewypałem nie ze względów organizacyjnych, a po prostu przez kwestię drużyn które będą brały udział.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 21, 2012, 07:24:05 »
    Nie. Scena umarła już dobre pół roku temu. Inicjatywa IvE jest zacna, ale niestety zorganizowana zdecydowanie za późno. Dzisiejszy puchar to właściwie pucharek pocieszenia - dla klanów które zawsze były w cieniu innych. Oczywiście życzę powodzenia Barbarian, ale wątpię by dało się coś ugrać biorąc pod uwagę kondycję sceny i graczy którzy na niej pozostali. Mocną stroną jest ekipa organizatorów, fajnie że wzięło się za to kilku weteranów, ale obawiam się że turniej będzie niewypałem nie ze względów organizacyjnych, a po prostu przez kwestię drużyn które będą brały udział.

Jak już wiemy jakim to turniej będzie niewypałem to może przejdźmy dalej, swoją drogą mógłbyś Argaleb złożyć drużynę z twoich kolegów i możecie startować, kto wie czy REF nie wystawi składu a więc może być ciekawie.

Co do turnieju, zapraszam do zadawania pytań.

Mam również prośbę jeśli ktoś chcę wesprzeć puchar, może udostępnić nam serwer gry. W tej chwili posiadamy tylko 2 serwery, co może nie być wystarczające, niestety taki serwer musiałby nam być oddany całkowicie i nikt nie mógł by mieć do niego dostępu oprócz nas, na okres około 2 miesięcy, tak niestety działa ten system. Jeśli są chętni na takie wsparcie turnieju to pisać do mnie na PW (Podać nazwę serwera i liczbę slotów), jeśli nie możecie się zgodzić na te warunki, to jest też opcja wsparcia nas i udostępnienia serwera do spisywania ID przed rozpoczęciem turnieju, na czym to będzie polegać ? Na wasz serwer zostanie wgrany mały plik, który umożliwi graczom sprawdzenie swojego ID, które potem użyją przy rejestracji do turnieju, i nie wymaga to większej ingerencji w serwer. To też jest potrzebne, ponieważ tylko polskie klany Nativia są głównie obeznane ze sprawami jak wpisać ID i co to jest, a kilka grup, które nie koniecznie mają związek z Nativem pytało się już mnie o to. A więc zapraszam do wspierania nas, skończmy narzekać i zróbmy coś ciekawego ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2012, 23:39:36 wysłana przez sir Luca »

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 21, 2012, 15:00:03 »
    Czy będę mógł grać ja i mój brat mając jedno ID czy będzie taki sam problem jak w WNLu? xD

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 21, 2012, 15:03:15 »
    Czy będę mógł grać ja i mój brat mając jedno ID czy będzie taki sam problem jak w WNLu? xD

Jedno ID będzie mogło być zarejestrowane tylko na jednego zawodnika, a system wpuści na serwer tylko jego i tylko pod nickiem pod którym się rejestrował (trzeba o tym pamiętać) A więc niestety na jednym ID sobie nie pogracie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 21, 2012, 20:17:35 »
    Jak już wiemy jakim to turniej będzie niewypałem to może przejdźmy dalej, swoją drogą mógłbyś Argaleb złożyć drużynę z twoich kolegów i możecie startować, kto wie czy REF nie wystawi składu a więc może być ciekawie.

Ja już nie gram w gry komputerowe :P Co do serwera to ja na waszym miejscu uruchomiłbym kontakty za granicą, w Polsce ciężko będzie o serwer;)

EDIT: Truskul niuskul oldskul. Są rzeczy ważne i ważniejsze :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2012, 23:28:11 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 21, 2012, 23:20:04 »
    Ja już nie gram w gry komputerowe :P Co do serwera to ja na waszym miejscu uruchomiłbym kontakty za granicą, w Polsce ciężko będzie o serwer;)
    Argaleb teraz tylko szanuje prawa ulicy joł, jest zbyt tró na gry.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...