Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battle Cry of Freedom  (Przeczytany 9683 razy)

Opis tematu: Nowy projekt FSE

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Battle Cry of Freedom
    « dnia: Listopada 11, 2012, 16:19:34 »

Ekipa Vincenza zabiera się za nowy projekt, tym razem oddzielną grę. Battle Cry of Freedom, na razie w fazie produkcji ma zawierać wiele zmian, dzięki nowemu silnikowi, a co najważniejsze ma być w stanie utrzymać 500 osób na serwerze
    Link do działu na TW
    Link do bogatszego opisu
    Gra, według Vincenza, ma kosztować ok 20 euro, jednak na razie nie ma planów stworzenia singleplayera, ani dodania biednych bitew morskich.
    Link do nowego forum FSE
    Oficjalne FAQ

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Battle Cry of Freedom
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2012, 17:16:34 »
    Jakoż iż mój angielski jest na średnim poziomie...
    Z tego co zrozumiałem: będzie to gra nastawiona na wielkie, 500-osobowe bitwy umiejscowiona w czasach wojny secesyjnej będąca połączeniem Total Wara i M&B?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2012, 18:59:11 »
    ponad 500 ludków w bitwie :O

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 11, 2012, 19:15:00 »
    Lista ficzerów ze strony gry.

(click to show/hide)

Sporo z tego to niekonkretne mydlenie oczu (,,zaawansowany system walki wręcz'', i wszystko jasne...), ale tym czatem 3D to mnie kurczę zaintrygowali. Same realia nie są moje ulubione, ale zawsze to lepsze niż czasy napoleońskie, których szczerze nie cierpię. Oprócz tego sporo rzeczy łudząco przypomina NW, gdyby zabrać ten czat i podmienić wzmianki o Konfederatach/Jankesach ciężko by się było połapać. :) Na razie ciężko coś dodać ze względu na brak screenów czy filmów.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 12, 2012, 19:15:05 »
    Człowiek, który nie potrafi zrobić porządnie moda zabiera się za samodzielną grę? Śmierdzi mi failem.

Offline Darslay12

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    • Bonus RPK
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2012, 20:00:39 »
    Oczywiście realia hamerykańskie żeby się gra sprzedała, na świecie lubią co amerykańskie a amerykanie nie lubią co nie amerykańskie. Do tego twórcy są europejczykami - żałosne, czy Europa nie ma własnej historii?
    Teraz RPK, Ciemna Strefa żadne dicho wjeżdża hardkorowy rap a lamusy dupa cicho. Na fulla wat niech roz***la odsłuchy, poznaj prawdy smak razem ponad kilo grupy, wkurwiony dzieciak jestem, co powiesz na to, latam za stosem i składam raport.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 12, 2012, 20:14:06 »
    Ale co w tym takiego żałosnego? Znajdź mi proszę dobrą grę o wojnie secesyjnej wyprodukowaną w ciągu ostatnich 5 lat. Znaleźli po prostu swoją lukę w rynku.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Darslay12

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    • Bonus RPK
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 12, 2012, 20:19:47 »
    Znajdź mi proszę dobrą grę o I wojnie światowej bez zombie i udziwnień, nie będącą RTS. Znajdź mi też proszę czysto średniowieczną grę stojącą na wydarzeniach historycznych w EU... nagle okazuje się, że wychodzi na to samo. No sorry ale sypanie Amerykańskim patosem w Europie to bardzo zły znak.
    Teraz RPK, Ciemna Strefa żadne dicho wjeżdża hardkorowy rap a lamusy dupa cicho. Na fulla wat niech roz***la odsłuchy, poznaj prawdy smak razem ponad kilo grupy, wkurwiony dzieciak jestem, co powiesz na to, latam za stosem i składam raport.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 12, 2012, 21:06:18 »
    Wybacz, to ty masz zastrzeżenia do tej produkcji, mnie okres czasowy jak najbardziej odpowiada.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 13, 2012, 07:29:56 »
    Epoka może być, zawsze to lepsze niż dzielni amerykańscy XXI wieczni krzyżowcy walczący w imię "wyższych idei" Ja z miłą chęcią pograłbym sobie nawet w to, ale robi to Vincenzo, czyli chyba jednak sobie podziękuje, ale kto to wie, może zwerbowali kogoś mądrego do ekipy i coś z tego będzie.

Ciekawostka na ich stronie z donacjami:

1 Million Euros or more
    We will personally fly over to you and host the most awesome party you have ever had in your life, you get all games we will ever develop + all previous rewards.

Widzę że z trollerstwa się nie wyleczył, mało kto jest tak bezczelny gdy prosi o donacje.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 13, 2012, 10:57:03 »
    Na razie jeszcze nie podałeś powodu swojego pesymizmu, poza argumentem, że Vincenzo robi słabe mody (O ile można to nazwać argumentem). Epoka jest taka, a nie inna, gdyż z komercyjnego punktu widzenia robienie dlc i oddzielnej gry w tej samej tematyce przynosi mniejsze zyski (Założę się, że wybierał między wojną secesyjną i wojną o niepodległość). Ja szanuję jego pracę z jednej prostej przyczyny. Praktycznie od podstaw zrobił/przebudował silnik, tak aby utrzymał możliwie jak największą ilość osób na serwerze. Nie znam innej gry FPSowej, będącej w stanie utrzymać bez problemu 500 osób na jednej maszynie.
    Przy tworzeniu oddzielnej gry, jednak potrzeba dość sporo funduszy, chociażby na pozwolenie wykorzystania orginalnej muzyki, czy też używania odpowiedniego oprogramowania. Dotacje są przemyślany w dość korzystny dla nas sposób, gdyż za 20 euro, czyli tyle ile będzie kosztowała gra, dostanie się dostęp do wczesnej bety, a także samą grę w dniu premiery.

@Darslay: Zrozumiałbym, gdybyś to pisał w temacie o Assassins Creed 3 :)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 13, 2012, 12:26:40 »
    Znajdź mi proszę dobrą grę o I wojnie światowej bez zombie i udziwnień, nie będącą RTS. Znajdź mi też proszę czysto średniowieczną grę stojącą na wydarzeniach historycznych w EU... nagle okazuje się, że wychodzi na to samo. No sorry ale sypanie Amerykańskim patosem w Europie to bardzo zły znak.
    Akurat gier o tematyce średniowiecznej to w tej chwili jest sporo, mamy całą serie M&b i niedługo wyjdzie dwójka, Chivalry Medieval Warfare, War of the Roses umiejscowionej w prawdziwym konflikcie europejskim. W pierwszą wojnę światową sam bym chciał zagrać ale bliżej jej do IIw św. niż do czasów Napoleońskich. Jednym słowem wyszłaby strzelanka która nic by nie miała wspólnego z ich pierwszym tytułem, nawet gracze pewnie byli by inni. W przypadku małego dość zielonego studia to całkiem normalne że chcą zrobić kontynuacie swojej pierwszej gry która odniosła sukces, od czasów wojen napoleońskich do pierwszej wojny nie było w europie żadnych długotrwałych wojen które w dzisiejszych czasach są na tyle znane by gra mogła na nich zarobić. Wojna secesyjna jest bardzo znana nie tylko w stanach ale także w europie, miała gigantyczny w pływ na przyszłe działania wojenne. W czasie tej wojny okazało się że taktyka z czasów napoleońskich to samobójstwo przy znacznie celniejszej broni, pierwszy raz zastosowano telegraf do przekazywania wiadomości na duże odległości, pierwszy raz kolej transportowała wojsko i to całą armie. Pierwsze pancerniki też powstały w czasie wojny secesyjnej. Gdyby wojny secesyjnej nie było I w św. mogła by wyglądać zupełnie inaczej. I mówiąc szczerze wolę wojnę secesyjną niż czasy napoleońskie i te wielkie czapy.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 13, 2012, 14:58:23 »
    Poczekamy, zobaczymy. Nikt przecież nie żąda od Was byście to kupili. Jak wyjdzie, to wtedy dopiero ocenimy czy opłaca się kupować czy nie. A sam okres na pewno ciekawy, chociaż wolałbym wojne o niepodległość Stanów Zjednoczonych. No cóż, tak wybrał, musimy jedynie czekać...
    @Darslay12
    Znów debila z siebie robisz pisząc takowe posty...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2012, 15:35:52 »
    Na razie jeszcze nie podałeś powodu swojego pesymizmu, poza argumentem, że Vincenzo robi słabe mody (O ile można to nazwać argumentem). Epoka jest taka, a nie inna, gdyż z komercyjnego punktu widzenia robienie dlc i oddzielnej gry w tej samej tematyce przynosi mniejsze zyski (Założę się, że wybierał między wojną secesyjną i wojną o niepodległość). Ja szanuję jego pracę z jednej prostej przyczyny. Praktycznie od podstaw zrobił/przebudował silnik, tak aby utrzymał możliwie jak największą ilość osób na serwerze. Nie znam innej gry FPSowej, będącej w stanie utrzymać bez problemu 500 osób na jednej maszynie.
    Przy tworzeniu oddzielnej gry, jednak potrzeba dość sporo funduszy, chociażby na pozwolenie wykorzystania orginalnej muzyki, czy też używania odpowiedniego oprogramowania. Dotacje są przemyślany w dość korzystny dla nas sposób, gdyż za 20 euro, czyli tyle ile będzie kosztowała gra, dostanie się dostęp do wczesnej bety, a także samą grę w dniu premiery.

@Darslay: Zrozumiałbym, gdybyś to pisał w temacie o Assassins Creed 3 :)

Nie ma to jak szanować kogoś za coś, czego się jeszcze nie widziało i nie przetestowało w praktyce.. No ale ok to twój problem, co do słabych modów to NW jak i MM to są słabe mody, który praktycznie nic nie zmieniły, oprócz dodania broni palnej i kilku skryptów, do takiego np. darmowego Deluga to nawet się to nie umywa. Sama osoba Vincenza za to to troll i bufon, czyli nie jest to zbyt zachęcające połączenie. Oczywiście jak ktoś lubi nabijać kasę tandetnym producentom modów, którzy stworzyli NW albo np. DP to droga wolna.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 13, 2012, 22:13:44 »
    Może rzeczywiście za wcześnie komentuję projekt, jednak takie są moje przypuszczenia (tak jak ty masz swoje). Vinca nie znam i w sumie nie obchodzi mnie to jaki jest. Też nie powiedziałbym że MM, a co dopiero NW są słabe. MM było modem interesującym, grywalnym i przyjemnym, liniówki na nim są dla mnie ciągle niezapomniane. NW jest DLCkiem bardzo dobrym, z kilku prostych przyczyn. Jest grywalny, z powodu dopracowania i współgrania wszystkich aspektów gry. Deluge, jeśli już jesteśmy przy jego przykładzie, ma dużo ficzerów, jednak grając w niego czuję pewnego rodzaju niedosyt i (osobiście) brak klimatu, którego mam pełno w NW (Być może z powodu wspaniałej ścieżki dźwiękowej). Kolejnym ogromnym + NW jest przystosowanie do dużej liczby osób na serwerze. Naprawdę, 200 osób na NW i na Nativie to ogromna różnica. Na NW mogę rozgrywać ogromne bitwy liniowe, mając FPSy i ping jak na małym deathmatch'u. Może nie podzielasz mojego zdania, ale ja bardzo lubię duże bitwy, i kiedy słysze, że gra może wystawić serwer na bitwę liniową, na którym jest co najmniej 500 osób, to uważam, że jest warta kupna.
    PS: W sumie ta duża ilość osób też mocno wpływa na klimat :)