Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battle Cry of Freedom  (Przeczytany 9664 razy)

Opis tematu: Nowy projekt FSE

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Battle Cry of Freedom
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 20, 2012, 15:45:10 »
    Twórcy zdecydowali się na utworzenie swoistego "developers dairy". W pierwszej częście znajdziemy informacje o tym, jak to możliwe, że BCoF będzie mógł utrzymać ponad 500 osób na serverze, i dlaczego FSE nie może podnieść limitu graczy w NW.
    LINK

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 20, 2012, 16:03:21 »
    Fajna gierka może być, najgorsze w grach pokazujących pole bitwy jest zawsze ilość jednostek na ekranie. No bo nawet 64 osoby to lokalna potyczka a nie bitwa :P Tyle osób to brało udział w atakach na posterunki MO po wojnie:D
    Sława!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 20, 2012, 16:18:05 »
    Phi, niech ten bufon pokaże coś konkretnego nie wykresiki.

Będę obserwował ten bękarci twór, i mam nadzieję że będzie failem (tak nie lubię Vinca :D)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 20, 2012, 17:22:47 »
    ^IvE to nie kupisz. I tyle. Śmieszy mnie napinka na wszelakich twórców jak to oni lecą na kase i nas wyzyskują. Pewnie Ci wciskają do rąk gry i biją żeby zabrać pieniądze :P
    Osobiście kibicuję każdej grze która oferuje coś nowego. A 500 osobowe pole bitwy czymś takim jest.
    Sława!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 20, 2012, 17:45:17 »
    ^IvE to nie kupisz. I tyle. Śmieszy mnie napinka na wszelakich twórców jak to oni lecą na kase i nas wyzyskują. Pewnie Ci wciskają do rąk gry i biją żeby zabrać pieniądze :P
    Osobiście kibicuję każdej grze która oferuje coś nowego. A 500 osobowe pole bitwy czymś takim jest.

Ja po prostu znam Vincenza, i ostrzegam przed nim i przed wszelkimi studiami którzy tworzą gro-podobne twory z pomocą Taleworlds.

@Down

Jak was takie nic zadowala, to wam zazdroszczę
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2012, 18:21:01 wysłana przez ^IvE »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 20, 2012, 17:49:25 »
    Trudno, posiadam NW i nie czuję się oszukany, nikt mnie nie okradł :D Nie dostałem również niczego za mało. :P
    Co do gry ciekawy jestem ile będzie nowych animacji :D
    Sława!

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 20, 2012, 18:12:20 »
    Ive, trochę przesadzasz. Widać, że Vincenzo myśli o sobie samym jak i o ludziach z jego ekipy. Przecież łączy on zabawę z pożytecznym zarabia od razu na tym. Pieniądze jak już ktoś wcześniej wspomniał są potrzebne na stworzenie gry. Sam czas poświęcony przy pracy, muzyka etc.
    Nie dziwię się, że pokazuje tylko wykresy bo przecież póki co nie ma czego pokazać, zapewne jak coś stworzą to to od razu pokażą albo jak dokończą jakiś element. Spójrz choćby na Glorie Victis tam nie skaczą z każdą nową rzeczą jaką zrobili. Śledziłem tą produkcję jeszcze jak była pod nazwą Elder Fields i grałem w tamtą wersję, wiem że stworzenie czegoś takiego wymaga pieniędzy a w przypadku rozszerzenia swojego produktu za granicę i wydania (dajmy na to) wersji pudełkowej to jeszcze więcej. Według mnie Vincenzo z wyborem tematyki utrafił bardzo dobrze bo może przyciągnąć do siebie nie tylko Europejczyków, ale i jeszcze więcej Amerykanów którzy mogliby zapewne pokusić się o grę o ich kraju. Jeśli wszystko zostanie dobrze rozreklamowane to gra ma szansę stać się dobrą produkcją. ;)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Battle Cry of Freedom, nowa gra Twórców DLC Napoleonic.
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 26, 2012, 14:04:02 »
    "Twórcy DLC Napoleonic Wars do Mount & Blade zapowiedzieli Battle Cry of Freedom, osadzoną w realiach wojny secesyjnej sieciówkę, która ma kusić epickimi starciami i szerokim wachlarzem broni."

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=72615

Szukałem tematu i dyskusji na ten temat, ale nie znalazłem. Na pierwszy rzut oka wygląda na kolejny twór gro podobny, tak jak Ogniem i Mieczem... Z tym, że wykorzystujący już podstawkę Mount & Blade II: Bannerlord. Potem doczytałem, że tworzą grę na silniku autorskim i już sam nie wiem co o tym myśleć. Jak na razie zobaczyć można jedynie screeny z kilku lokacji. Znając życie kilka osób z forum ( nie będę wytykał palcami) ma większy wzgląd w grę. Mam nadzieje, że te osoby zdradzą kilka szczegółów. Same screeny nie powalają, ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że podczas bitwy będzie mogło walczyć 500 osób. Mam nadzieję, ze nie okaże się to fikcją bo już przed DLC były plany o zwiększeniu jeszcze liczby graczy. Zapraszam do dyskusji...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    Odp: Battle Cry of Freedom, nowa gra Twórców DLC Napoleonic.
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 26, 2012, 14:09:13 »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 26, 2012, 14:20:37 »
    Eh, tak to jest jak jestem tutaj raz na jakiś czas.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 26, 2012, 14:43:38 »
    Hmmm.... Ciekawe, Bardzo ciekawe ;)

Jak im się uda to będzie świetną grą, o ile dadzą Singla :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 26, 2012, 16:04:58 »
    Poświęca czas? Wszyscy moderzy poświęcają czas, ale nie wszyscy na tym zarabiają. To tak apropo.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 26, 2012, 16:31:04 »
    Singla i bitew morskich nie będzie. Gra będzie i tak ciekawa, ponieważ te 500 osób, to, na obecną chwilę, minimum, a na pewno nie skończy się jak w przypadku NW, ponieważ FSE nie jest już ograniczane przez taleworlds. Gra będzie dostosowana tylko do MP, np dzięki systowi regimentów "ingame", czy też o wiele ciekawszych rozgrywek podczas "bitwy" czy "conquestu" (Zadania dla poszczególnych formacji/grup/regimentów) Więcej możecie sobie wyczytać z bloga developerów
    http://www.fsegames.eu/forum/index.php?board=5.0

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 26, 2012, 21:07:31 »
    500 graczy jest spoko, choć właśnie się dowiedziałem, że taki Planetside 2 może mieć do 2000 graczy... to się nazywa skala

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 26, 2012, 21:26:19 »
    500 graczy jest spoko, choć właśnie się dowiedziałem, że taki Planetside 2 może mieć do 2000 graczy... to się nazywa skala

Problem jest taki, ze gdy 1/20 tej ilości zacznie się bić o jedną placówkę, lagi są nie do zniesienia :/