Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cytaty  (Przeczytany 22762 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Cytaty
    « dnia: Listopada 11, 2012, 15:01:14 »
    Myślę że każdy wie o co chodzi. Możecie tu podawać swoje cytaty, sentencje. Myślę że każdy ma coś co dla niego ma określoną wartość. Podzielcie się tym;)

Na początek kilka cytatów ode mnie.

"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przyszłości." - J.R.R Tolkien

"Życie Jimmy, wiesz co to jest? To gówno, które się dzieje, podczas gdy ty czekasz na chwile, które nigdy nie nadejdą." - The Wire

"Wczoraj wieczór myślałem o ratowaniu świata.[...] Dziś rano o ratowaniu ludzkości. Ale cóż, trzeba mierzyć siły na zamiary. I ratować to, co można." - Andrzej Sapkowski

* Opis: Słowa wypowiedziane przez Samsona Miodka, który ze zgliszczy płonącego Barda wyniósł uratowanego z pożaru kotka

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    Odp: Cytaty
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2012, 15:02:29 »
    Ciekawy temat potem coś wrzucę :P

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2012, 21:15:51 »
    Aktualnie przychodzi mi do glowy tylko to:
    'Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz' - krasnolud z gwardi jakiegos ksiecia. Wiedzmin.

Jak cos sie przypomni to dopisze : )

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 12, 2012, 14:27:35 »
    Dobry temat;)
    "- Jak hto? - zabełkotał, i przeklął, zaczął pijacko seplenić, cóż za wstyd - miał tu przy...przyjść.
    Nieznajomy uśmiechnął się, i poklepał go po ramieniu.
    - Piwo to zaraza naszych czasów. Niszczy dusze i ciało...."
    Carladia Kraina Straconych Szans(moje opowiadanie)

"Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma
    Tak wszechmocny, że potrafi nie być." - Jan Twardowski "

Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline ElMaciorro

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 12, 2012, 16:15:39 »
    "Największy bug w tej grze to IvE." - pifcio
    "Nie ma boga, jest Argaleb!" - trebron
    "Gdzie jest k***a kawaleria?!?!" - blackitt
    "Ty gówno ne ja!" - R3y

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2012, 17:26:33 »
    Pozwolę sobie na trochę dłuższy..

"Potem nadchodzi trudny moment: kiedy śnieżna kula świadomości zaczyna się toczyć, wkrótce odkrywa, że budzi się w ciele leżącym w rynsztoku, z wielokrotnymi… rzeczownik nie ma znaczenia po takim przymiotniku jak „wielokrotne”, po „wielokrotnych” nigdy nie przychodzi nic dobrego. A może będzie to przypadek czystej pościeli, kojącej dłoni i szczupłej postaci w bieli, odsłaniającej okna, za którymi wstaje nowy dzień? Czy już jest po wszystkim i nie czeka nas nic gorszego niż słaba herbatka, pożywny kleik, krótkie wzmacniające spacery po ogrodzie i może też przelotny, platoniczny romans z opiekuńczym aniołem, czy też nastąpiło tylko chwilowe zaćmienie i jakiś wielki drań zaraz solidnie weźmie nas w obroty trzonkiem kilofa? I czy — świadomość chce wiedzieć — są jeszcze jakieś szansę?" - Terry Pratchett, Świat Dysku : Straż ! Straż !
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 13, 2012, 14:58:56 »
    "All great things are simple, and many can be expressed in single words - freedom, justice, honor, duty, mercy, hope."
     - Winston Churchill

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 13, 2012, 18:01:41 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:25:44 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 13, 2012, 18:17:19 »
    "Nie długość się liczy, ale technika" - Tario

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 13, 2012, 18:30:17 »
    „Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.” - Terry Pratchett

„Na świecie istnieją podobno dwa rodzaje ludzi. Jedni kiedy dostają szklankę dokładnie w połowie napełnioną mówią:' Ta szklanka jest w połowie pełna'. Ci drudzy mówią:'Ta szklanka jest w połowie pusta'. Jednakże świat należy do tych, którzy patrzą na szklankę i mówią:'Co jest z tą szklanką? Przepraszam bardzo... No przepraszam... To ma być moja szklanka? Nie wydaje mi się. Moja szklanka była pełna. I większa od tej!'. A na drugim końcu baru świat pełen jest innego rodzaju osób, które mają szklanki pęknięte albo szklanki przewrócone (zwykle przez kogoś z tych, którzy żądali większych szklanek), albo całkiem nie mają szklanek, bo stały z tyłu i barman ich nie zauważył.” - Terry Pratchett

„– Ale zaraz, ty jesteś Śmierć! Tak? – TAK, ISTOTNIE. – Jestem twoim fanem! Zawsze chciałem cię poznać, wiesz?” - T. Pratchett

„Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre.” - O co za niespodzianka.... Też Terry Pratchett

„"– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.” - Terry Pratchett

,,Ciekaw byłem, czy któryś z moich braci inkwizytorów posłuchałby tego wszawego rozkazu. Ksiądz chyba naprawdę tracił cierpliwość albo rozum, skoro zdążał do tak prymitywnej konfrontacji. Niestety, źle wybrał obiekt prześladowań. Najzupełniej wystarczy, że waszym uniżonym sługą pomiatał Jego Ekscelencja biskup. Tak więc powiedziałem kanonikowi, gdzie może wepchnąć sobie swoje polecenia, oraz w krótkich żołnierskich słowach wyjaśniłem mu, kim byli jego matka oraz ojciec i w jaki sposób matka potrafiła obsłużyć trzech klientów naraz. Z tego wszystkiego nie usłyszałem, że drzwi szczęknęły i w progu stanął biskup. Musiał być jednak w dobrym humorze, bo tylko się roześmiał. -Witaj, Mordimerze - zawołał wesoło. Minął księdza kanonika, który miał tak czerwoną twarz, jakby zaraz miał paść na apopleksję - Dobrze, ze już jesteś, mój chłopcze o niewyparzonym języku.(...) -Książe kanoniku - powiedziałem łagodnym tonem - Jego Ekscelencja prosi... Kanonik zerwał się z miejsca. -...żebyś nei ruszał stąd dupy, dopóki nei raczy cię wezwać - dokończyłem głośno i usłyszałem kolejne parsknięcie kancelisty.” - Jacek Piekara

A tak na koniec, coś ważniejszego i poważniejszego.

Qui desiderat pacem, praeparet bellum

Reszta cytatów w podpidie
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2012, 18:43:34 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 13, 2012, 18:57:41 »
    „Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.” - Terry Pratchett

„Na świecie istnieją podobno dwa rodzaje ludzi. Jedni kiedy dostają szklankę dokładnie w połowie napełnioną mówią:' Ta szklanka jest w połowie pełna'. Ci drudzy mówią:'Ta szklanka jest w połowie pusta'. Jednakże świat należy do tych, którzy patrzą na szklankę i mówią:'Co jest z tą szklanką? Przepraszam bardzo... No przepraszam... To ma być moja szklanka? Nie wydaje mi się. Moja szklanka była pełna. I większa od tej!'. A na drugim końcu baru świat pełen jest innego rodzaju osób, które mają szklanki pęknięte albo szklanki przewrócone (zwykle przez kogoś z tych, którzy żądali większych szklanek), albo całkiem nie mają szklanek, bo stały z tyłu i barman ich nie zauważył.” - Terry Pratchett

„– Ale zaraz, ty jesteś Śmierć! Tak? – TAK, ISTOTNIE. – Jestem twoim fanem! Zawsze chciałem cię poznać, wiesz?” - T. Pratchett

„Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre.” - O co za niespodzianka.... Też Terry Pratchett

„"– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.” - Terry Pratchett

Świat dysku :) ?

To jeszcze dodam jeden : "Są takie chwile, kiedy największą satysfakcję daje natychmiastowe rzucenie bomby".  - Terry Pratchett
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 13, 2012, 19:35:53 »
    To ja rąbnę jeszcze trochę z polskiej fantastyki ;) Będę najpierw pisał autora działu a potem cytaty, bo tak łatwiej.

1. Maja Lidia Kossakowska

Najpierw pewien bardzo głęboki cytat, a potem luźniejsze..
    „Cień jest w każdym z nas. I wszędzie, na każdym kroku, zawsze, gdy stajemy przed jakimś wyborem, musimy go zabić.”

„- Co ty sugerujesz? - Co sugeruję? Że miałeś w posiadaniu jedną z najcenniejszych rzeczy w Królestwie i pozwoliłeś ją sobie ukraść. Znam kilka określeń na kogoś takiego, a wśród nich smętna, wołowa dupa brzmi jak komplement!”

„Nie przewrócę się, nawet się k*rwa nie potknę.”

„- Puść trony! - Utknęły! - Chalkedry? - Walczą ze smokami! - K*rwa! - Kur*w też nie mam! - Fajnie...”

„- Przekażcie łaskawie panu Angelosowi żeby się ugryzł w dupę. - Pan Angelos ma wiele talentów, ale tej sztuczki raczej nie spróbuje.”

„- W sedesie coś bełkocze - powiedział niepewnie. - No jasne - mruknął Zygzak - gówna wystawiają operę.”

„-Wyrzucił mnie. - Ściślej rzecz biorąc, razem z drzwiami.”

„Ene due rabe, Zjadł głębianin żabę, Żaba w brzuchu skacze, A głębiani płacze.”

„Daimon pił. Ściślej, upijał się konsekwentnie.”

„Jeżeli ktoś trzyma na kolanach rozłożoną książkę i gapi się na nią z uwagą, zwykle oznacza to, że odcyfrowuje litery. Czyta, innymi słowy.”

„- Bądź poważny Mod. - Jestem poważny. Śmiertelnie poważny.(...)Daktyla?”

„Świry! Nic tylko świry! Jagnię, Serafiel! I wszyscy wieszczą! Daj spokój, Daimonie! To szaleńcy. Uwielbiają wieszczyć. Same klęski, oczywiście. Widzą krew, zgliszcza, dym, sine trupy, gołe dupy i puste pudełka! Mam dość. Jeszcze jeden wieszczący szaleniec i podam się do dymisji.”

„- Jakie prochy? Przecież anioły nie ćpają! - Jeszcze jak!”

„Pani, jesteś naczyniem mądrości. Trudno mi uwierzyć, że cała zawartość gdzieś się wylała.”

„Okultysta runął na kolana. - Błagam, błagam, potężny, cudowny, uroczy... - Uroczy? - prychnął Kamael. - Zwariował ze strachu Daimonie. - Błagam, o wspaniały... - Zamknij się - warknął Frey. - Lepiej go posłuchaj. - Rozbawiony Kamael pokazał w uśmiechu garnitur zębów. - To Anioł Zagłady. Abbaddon. Nie ręczę za niego, kiedy się wkurzy. Mag opluł się wygłaszając jakieś nieartykułowane peany. Kamael podszedł bliżej. Okultysta skul;ił się z jękiem ze strachu. - Posłuchaj, facet. Zdejmij ten szlafrok, tak jak prosiłem, idź do sklepu i kup ciemne okulary. Bardzo ciemne. Acha, przynieś mi shake'a. Truskawkowego. Daimon, chcesz coś z ziemskiego sklepu? - Fajki...”

2. Jacek Piekara

Znów coś głębszego a nie zabawnego na początek...
    „Jeśli źle życzymy człowiekowi, któremu kiedyś ofiarowaliśmy miłość, to tak, jakbyśmy opluwali samego siebie. Jeśli nie mamy szacunku dla tej drugiej osoby, miejmy chociaż szacunek do tego kogoś, kim byliśmy wtedy...”

„W życiu człowieka bywają chwile, kiedy nie wie, co ze sobą zrobić i dokąd pójść, a cała przyszłość wydaje się być jedynie czarną pustką. I bynajmniej nie interesuje cię, co w tej pustce znajdziesz.”

Jak można być wolnym człowiekiem i żyć w klatce społecznych przesądów?”

„Bo jeśli zadasz pytanie, uważaj: możesz usłyszeć odpowiedź. Szkoda, że niewielu ludzi pamięta o tej prostej prawdzie, naiwnie sądząc, że wiedza jest dobrem samym w sobie.”

„W każdym, nawet najbardziej cynicznym człowieku jest chęć przeżycia czegoś czystego i wzniosłego. Wielkiej miłości pełnej wielkich słów.”

„(...) jeśli są rzeczy, których nie chcesz robić, to po prostu ich nie rób. Nie przekonuj się i nie zmuszaj, nie żyj dla innych, żyj dla siebie.”

„Odważni nie żyją wiecznie, tchórze nie żyją wcale”

„Jeśli naprawdę ci na kimś zależy, pozostawisz mu swobodę działania, choćby to działanie było nie po twojej myśli. Jeśli naprawdę kogoś kochasz, pozwolisz, by złamał ci serce.”

„Życie jest tak krótkie, iż nie powinno sę uronić z niego ani jednej chwili. Bo kiedyś, przed obliczem Boga, zapłacimy za wszystkie otrzymane talenty, które zmarnowaliśmy i zaprzepaściliśmy.”
    Dobra, dość głębi. To teraz te zabawniejsze. Jeden był w poprzednim poście, więc nie powtórzę.

„Dziewięciu mężczyzn na dziesięć woli kobiety z dużymi piersiami, a ten dziesiąty woli tamtych dziewięciu.”

„Sentymenty sentymentami, a żreć i chędożyć trzeba”

„Siedem króliczków na łące mieszkało, Lecz braku marchewek nie mogły znieść. Chwilkę nad życiem swym podumały, A potem było ich tylko sześć. Sześć króliczków żarło marchewki, Lecz każdy chciał więcej mieć. Chwilkę nad życiem swym podumały, A potem było ich tylko pięć. Pięć króliczków bawiło się świetnie, Lecz głód je wygnał z podwórka. Chwilkę nad życiem swym podumały, A potem została ich czwórka. Cztery króliczki przysięgły sobie, Marchewkowego skarbca zdobyć podwoje. Chwilkę nad życiem swym podumały, I już zostało ich tylko troje. Trzy króliczki szły łapka w łapkę, A każdy przeżyć bardzo się starał. Chwilkę nad życiem swym podumały, I pozostała ich tylko para. Ostatnie króliczki nieszczęście spotkało, Gdyż jeden zmysły całkiem utracił. Chwilkę nad życiem swym podumały. I jak dwa były... Tak dwa zostały.”

„Dobro wygrywa tylko wtedy, kiedy ma szczęście, by służyły mu takie skur*ysyny jak ja.”

„No, ale nie dziwota, bo cham nawet jak się przystroi w piórka, zawsze chamem zostanie.”

„Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności.”

„-Myślicie, że tak się da? Spalić przeszłość jak stare gacie? -Skoro obsrane i śmierdzą? Pewnie się da...”

3. Andrzej Sapkowski
    Poważne:
    „Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.”

„Tam gdzie dziś piętrzą się góry, będą kiedyś morza tam gdzie dziś wełnią się morza, będą kiedyś pustynie. A głupota pozostanie głupotą.”

„Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać.”

„Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.”

„Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych.”

„Czy rozumiesz teraz, czym jest neutralność, która tak cię porusza? Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.”

„Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć.”

„W każdym momencie, w każdej chwili, w każdym zdarzeniu kryją się przeszłość, przyszłość i teraźniejszość. W każdej chwili kryje się wieczność. Każde odejście jest zarazem powrotem, każde pożegnanie powitaniem, każdy powrót rozstaniem. Wszystko jest jednocześnie początkiem i końcem.”

„A co to byłaby za miłość, gdyby kochającego nie było stać na trochę poświęcenia.”

„Są dary, których nie wolno przyjąć jeśli nie jest się w stanie odwzajemnić ich... czymś równie cennym. W przeciwnym razie taki dar przecieknie przez palce, stopi się niby okruch lodu, zaciśnięty w dłoni. Zostanie tylko żal, poczucie straty i krzywdy...”

I mniej poważne:

„Wiadomym jest mi, że masz lat blisko czterdzieści, wyglądasz na blisko trzydzieści, wyobrażasz sobie, że masz nieco ponad dwadzieścia, a postępujesz tak jakbyś miał niecałe dziesięć.”

„– Na moim sihillu – warknął Zoltan, obnażając miecz – wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie. Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie. – Ha – zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. – Więc to są te słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis? – „Na pohybel sku*wysynom!”

„Nie malkonteńć, Geralt. I przestań się burmuszyć, bo na widok twojej gęby przydrożne grzyby same się marynują.”

„– Kompania mi się trafiła – podjął Geralt, kręcąc głową. – Towarzysze broni! Drużyna bohaterów! Nic, tylko ręce załamać. Wierszokleta z lutnią. Dzikie i pyskate pół driady, pół baby. Wampir, któremu idzie na pięćdziesiąty krzyżyk. I cholerny Nilfgaardczyk, który upiera się, że nie jest Nilfgaardczykiem. – A na czele drużyny wiedźmin, chory na wyrzuty sumienia, bezsiłę i niemożność podjęcia decyzji...”

„Ty jesteś wiedźminem anachronicznym, a ja wiedźminem nowoczesnym, idącym z duchem czasu. Dlatego ty wkrótce będziesz bezrobotny, a ja będę prosperował. Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skur*ysyny będą zawsze.”

„Przychodzi kiedyś taki czas, gdy trzeba albo srać albo oswobodzić wychodek.”

„– Będę czujny – westchnął. – Ale nie sądzę, żeby twój wytrawny gracz był w stanie mnie zaskoczyć. Nie po tym, co ja tu przeszedłem. Rzucili się na mnie szpiedzy, opadły wymierające gady i gronostaje. Nakarmiono mnie nie istniejącym kawiorem. Nie gustujące w mężczyznach nimfomanki podawały w wątpliwość moją męskość, groziły gwałtem na jeżu, straszyły ciążą, ba, nawet orgazmem, i to takim, któremu nie towarzyszą rytualne ruchy. Brrr... -Piłeś”

Od razu wyjaśniam. Te ,,poważniejsze" cytaty to te, które wg. mnie niosą przesłanie ważne. Reszta dla śmiechu jest.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2012, 19:46:52 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 18, 2012, 21:14:53 »
    "Ilość jest jakością samą w sobie" - Józef Stalin

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 18, 2012, 22:06:42 »
    ^ Dobre...  ten Stalin to miał łeb...

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 19, 2012, 14:34:35 »
    ^ Dobre...  ten Stalin to miał łeb...

No łeb to miał zryty, ale ten cytat to mój "przewodnik" w większości grach RTS