Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Miasteczka  (Przeczytany 4969 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Miasteczka
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 24, 2008, 17:12:35 »
    W "dialogs.csv". :)

Offline Arkito

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 24, 2008, 17:16:07 »
    Nie omieszkam sprawdzić :) Mam już 60 punktów poparcia w jednym mieście :)
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 25, 2008, 09:00:37 »
    A w ogóle to w M&B jest pełno elementów i rzeczy które są bo są, na ten honor jest tylko dla własnej satysfakcji, reputacje w miastach też jest po prostu, przedmioty takie jak stal czy narzędzia są przydatne tylko w modzie craftmod pod wersje 0.960 a a w podstawce służą tylko jako towar, czekam na nowe mody....

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 25, 2008, 11:06:06 »
    Odbiegne troche od tematu bo nie chce zakładać nowego tematu bo boje się kolejnego ostrzeżenia. Bo jak to ja szukałem lecz tego nie znalazłem ale ja chyba beznadziejnie szukam poprostu ;p

Mianowicie chodzi mi o poparcie lorda na 100 np. Czy wtedy wykonuje on moje rozkazy lub coś w tym stylu?

Jeśli ten temat był to proszę o wskazanie mi go a ja usunę tego posta. Pozdro dla wszystkich

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 25, 2008, 12:05:45 »
    Arkito:
    Przyznam się, że nie wiem, bo po prostu... jeszcze nigdy nie miałem tak wysokiego "poparcia". Trzeba byłoby to sprawdzić empirycznie. Jednak wydaje mi się, że poparcie ma wpływ tylko przy wyborach na marszałka (choć w innych tematach spotkałem się z opiniami, że to losowe, choć od lordów z wysokim "poparciem" zawsze otrzymywałem głos). I w przypadku bycia marszałkiem może chętniej wykonują Twoje rozkazy. Ponieważ nie przypominam sobie, by jakikolwiek lord zgodził się na wykonanie naszego polecenia, gdy nie jesteśmy marszałkiem.

Opcja z mieszczanami to tylko Wasze pobożne życzenia. Co do mięsa armatniego, to zaobserwuj kiedy pomagasz jakiejś wiosce pozbyć się bandytów. Wieśniacy jak i mieszczanie mimo wszystko mają wartość bojową, choćby polegającą na liczebności.

Arathorn - z jednej strony się z Tobą zgadzam... W potyczce w wiosce taka masa wieśniaków sie przydaje. Jednak w potyczkach w wioskach zazwyczaj biorą udział bandyci, którzy jakimiś specjalnymi killerami nie są + nie występują w oszałamiających ilościach. Wiadomo - możemy przerwać wrogiemu lordowi plądrowanie, ale to wg mnie bardzo nieczęsta sytuacja.
    Z drugiej zaś strony w oblężeniach miast na wstępie garnizon wroga liczy ok 300 osób. Do tego dochodzą wrodzy lordowie. Więc choć liczebność ma niebagatelne znaczenie, to liczy się przede wszystkim jakość wojaków.
    Ponieważ załóżmy sytuacje- udało nam się wedrzeć na mury, wejść na dziedziniec, gdzie toczymy "otwartą" walkę z obrońcami. Gdy mamy wieśniaków, to padają jak muchy, przez co tworzy sie przewaga wroga. Zanim posiłki dojdą do trzonu naszej armii (zakładam, ze dołączają po szybkim wybiciu wieśniaków), to nasi zostaną okrążeni i poważnie pokiereszowani.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 25, 2008, 12:57:48 »
    Ja nie należe do żadnej frakcji bo tak mi wygodniej. Jak dobije do 100 to dam wam znać czy coś się zmienia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 25, 2008, 16:17:32 »
    Odnośnie rebelii w miastach:
    Cytat: dialogs.csv
    dlga_pretender_discuss_rebellion:pretender_town_quest|[Before we rebel, I want you to raise support for my cause. I have always had strong backing from the town of {s4}, but you may have good ties in other places. Are you up for that?]
    dlga_pretender_discuss_rebellion:pretender_town_quest.1|[Before we rebel, I want you to raise support for my cause. If you have good ties with any towns, you should try there. Are you up for that?]
    dlga_pretender_discuss_rebellion:pretender_rebellion_ready|You have done good work. {s4} and possibly other towns are ready to rebel. Whenever you are ready, let us ride forth to war.

I jeszcze odnośnie towarzyszy - dowódców oddziałów... Coś podobnego było planowane:
    Cytat: "dialogs.csv
    dlga_knight_offer_join:close_window|Join you? I think not.
    dlga_knight_offer_join:knight_offer_join_2.1|Aye, my friend, I'll be happy to join you.
    dlga_knight_offer_join_2:knight_offer_join_accept.1|Then let us ride together, my friend.
    dlga_knight_offer_join_accept:knight_offer_join_accept_party|I've some trusted men in my band who could be of use to you. What do you wish to do with them?
    dlga_knight_offer_join_accept:close_window|Ah, certainly, it might be fun!
    dlga_knight_offer_join_accept_party:knight_join_party_disband|You may disband your men. I've no need for other troops.
    dlga_knight_offer_join_accept_party:knight_join_party_join|Your men may join as well. We need every soldier we can muster.
    dlga_knight_offer_join_accept_party:knight_join_party_lead_out|Lead your men out of the town. I shall catch up with you on the road.
    dlga_knight_offer_join_accept_party:knight_join_party_lead_out.1|Keep doing what you were doing. I'll catch up with you later.
    dlga_knight_join_party_disband:close_window|Ah . . . Very well, {playername}. Much as I dislike losing good men, the decision is yours. I'll disband my troops and join you.
    dlga_knight_join_party_join:close_window|Excellent. My lads and I will ride with you.
    dlga_knight_join_party_lead_out:close_window|Very well then. I shall maintain a patrol of this area. Return if you have further orders for me.
    Przyjrzę się "module system", gdy już się ukaże i może będzie się to dało odblokować. Albo, prościej, można też spytać twórcy moda TLD jak zrobił swoich bohaterów. :P

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 25, 2008, 17:56:36 »
    A można po polsku? W końcu jesteś twórca spolszczenia to wiesz jak to przetłumaczyc. Z góry dzięki :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 30, 2008, 19:43:15 »
    Co do poparcia Lorda: jeżeli jesteś Marszałkiem a lord Cię nie lubi NIE POMOŻE Ci walczyć nawet jeżeli dołączył się do kampani lub mu kazałeś iść za Tobą. Sprawdziłem.

Też mam inny ale podobny problem: ile muszę mieć Renown i jak bardzo musi mnie lubić Lord by dołączyć do prowadzonej przeze mnie rebelii?

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 08, 2009, 11:16:16 »
    Ja mam 84 % poparcie u Sanjar Chana ( jak ktoś nie wie to największy ważniak u Khergitów ) i muszę powiedzieć że Sanjar Chan nie zawsze podąża za mną gdy go poproszę. A jak już się zgodzi i za mną jedzie to łatwo się zniechęca albo zobaczy karawane wroga albo jakiś nieprzyjazny oddział-i już go nie ma robi swoje,a ja zostaję sam. Więc poparcie u danego lorda ma duże znaczenie ale nie jest bezwzględnym warunkiem tego że będzie wykonywał nasze rozkazy.
    Poparcie w miastach na pewno prowadzi do jakichś bonusów ale nie mam pojęcia bo mam je bardzo znikome.     

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 08, 2009, 14:59:09 »
    Chan wcale się nie zniechęca, tylko atakuje wroga. Po bitwie dalej będzie z tobą podążał. Czasem też lordowie wracają do zamku żeby zostawić jeńców.