Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [CMW] Wrażenia  (Przeczytany 10714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Pierwsze wrażenia
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 21, 2012, 08:38:01 »
    I przede wszystkim DUELE (Które są rzadkością)

Plotka głosi, że w najbliższym patchu mają dodać tryb dueli i nowe mapy.

Co do samej gry, to na tą chwilę wyrobiłem sobie taką opinię. Gra jak dla mnie to dobry "piknik" czyli do pogrania w wolnej chwili, ale raczej nie widzę tutaj ze względu na wspomniane mapy i tryby, miejsca na rozgrywki klanowe, ale będę śledził scenę i trzymał rękę na pulsie i mam nadzieję że się pomylę. Piszę to dlatego, że wielu ludzi tutaj poszukuje alternatywy dla WB, jeśli chodzi o właśnie rywalizację międzyklanową, i szeroko rozumiany e-sport. Jak dla mnie to nie gra stworzona do tego, ale i tak może się podobać, jak się odpowiednio do niej podejdzie.
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2012, 12:20:24 wysłana przez ^IvE »

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 21, 2012, 19:44:51 »
    No ba. Gra jednak wymiata a rozgrywka klanowa byłaby dość miła. Obrona miasta czy też obrona kluczowych miejsc, to wymaga "myślenia" i szerszego komunikowania się na TS. Gra miła, gra się co raz lepiej tylko denerwuje mnie to, że co chwila cofają się "osiągnięcia" tych ilości zabójstw. ;>

Ive, PW.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 23, 2012, 12:32:53 »
    Zależy jaki cios wyprowadzałeś, jeśli np. robiłeś cios z nad głowy, a przeciwnik stał blisko ciebie i zrobił "krótkie" pchnięcie to dostałeś w czapkę, i nie ma w tym nic dziwnego, podobnie jest w WB.
    Nie, to nie o to mi chodzi. Jest coś takiego, że jak prawie równo z przeciwnikiem wypuścisz pchnięcie, lub inny cios, to obaj dostaniecie. W warbandzie zawsze w takiej sytuacji przerywało animację kolesiowi, który dostał wcześniej. I jeszcze to, że jeśli jesteś za przeciwnikiem i ten robi cięcie od prawej, to może nawet ściąć ci głowę, a w warbandzie wydobywał się tylko dźwięk "pierdzenia" :D Mam nadzieję, że to naprawią.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 23, 2012, 15:32:14 »
    Nie, to nie o to mi chodzi. Jest coś takiego, że jak prawie równo z przeciwnikiem wypuścisz pchnięcie, lub inny cios, to obaj dostaniecie. W warbandzie zawsze w takiej sytuacji przerywało animację kolesiowi, który dostał wcześniej. I jeszcze to, że jeśli jesteś za przeciwnikiem i ten robi cięcie od prawej, to może nawet ściąć ci głowę, a w warbandzie wydobywał się tylko dźwięk "pierdzenia" :D Mam nadzieję, że to naprawią.

Dla mnie jest to logiczne nie wiem czemu mieli by to naprawiać, no ale to twoje zdanie.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 23, 2012, 15:59:02 »
    Dla mnie jest to logiczne nie wiem czemu mieli by to naprawiać, no ale to twoje zdanie.
    Dla mnie logiczne jest tylko to, o czym powiedziałem w pierwszej kolejności (6:15), ale spójrz na ten filmiki na 0:50 - to zabójstwo wygląda chu*owo.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 23, 2012, 16:28:05 »
    Żadna gra nie jest dokładna. :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 23, 2012, 16:56:35 »
    Dla mnie logiczne jest tylko to, o czym powiedziałem w pierwszej kolejności (6:15), ale spójrz na ten filmiki na 0:50 - to zabójstwo wygląda chu*owo.

Nie jestem w stanie nic się wypowiedzieć, bo kompletnie nic tam dla mnie dziwnego nie widzę. Ale jak powiedział Aharo, żadna gra nie jest dokładna i zawsze ktoś się dopatrzy jakiegoś elementu który mu się nie podoba, w moim przypadku jest to regeneracja zdrowia.

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 24, 2012, 06:58:24 »
    Osobiście mam wrażenie że już się w to grało(Dark Messiah). Pomijając to że DM jest osadzone w innym klimacie to CHMW wyróżnia tylko ładniejsza grafika, obecność ładnie animowanych kuszy, brak singla i większa cena(DM kosztowało mnie jakieś 30zł).
    Jak dla mnie obecnie ta gra to dość dobra "demówka" czegoś większego. Mam nadzieję że dołożą chociaż większą możliwość personalizacji własnej postaci(czyt. jakąkolwiek możliwość, pomijając hełmy oczywiście). Jak dla mnie bitwa na 32 graczy to zadyma w karczmie.

Grze nie można odmówić uroku(krew, latające kończyny, ładne animacje, grafika, klimatyczne mapki), niech dorzucą jakąś personalizację postaci, więcej ekwipunku(choć na to nie liczę widząc jak wygląda menu wyboru ekwipunku), konie i gra będzie warta swojej ceny(z przymrużeniem oka i machnięciem ręką).

Offline wiedzmin_rivia

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 25, 2012, 20:21:07 »
    Osobiście mam wrażenie że już się w to grało(Dark Messiah). Pomijając to że DM jest osadzone w innym klimacie to CHMW wyróżnia tylko ładniejsza grafika, obecność ładnie animowanych kuszy, brak singla i większa cena(DM kosztowało mnie jakieś 30zł).
    Jak dla mnie obecnie ta gra to dość dobra "demówka" czegoś większego. Mam nadzieję że dołożą chociaż większą możliwość personalizacji własnej postaci(czyt. jakąkolwiek możliwość, pomijając hełmy oczywiście). Jak dla mnie bitwa na 32 graczy to zadyma w karczmie.

Grze nie można odmówić uroku(krew, latające kończyny, ładne animacje, grafika, klimatyczne mapki), niech dorzucą jakąś personalizację postaci, więcej ekwipunku(choć na to nie liczę widząc jak wygląda menu wyboru ekwipunku), konie i gra będzie warta swojej ceny(z przymrużeniem oka i machnięciem ręką).
    Chyba oszalałeś... ta gra jest wystarczająco piękna bez konnicy, typowe starcie piechoty z uzupełnieniem strzelców. Konnica, na samym WB była strasznie denerwująca i przeszkadzająca (tak wiem, taka jest jedna z jej funkcji).

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 25, 2012, 21:35:05 »
    Twórcy już powiedzieli, że konnicy na pewno nie dodadzą. Patrząc po mapach i tak nie byłoby z niej pożytku. Może ktoś orientuje się, czy twórcy zamierzają wydać narzędzia do modowania?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 27, 2012, 16:33:52 »
    No cóż, wchodząc na server już po chwili przeciętny gracz Warbanda może się zaadaptować, bo nie widać tam jakiś szczególnie "wyskillowanych" przeciwników. ?Do tej pory w walce miałem problem jedynie z Napoleonem, liderem klanu SoE z Native i spotkałem kogoś z ŻP kto skutecznie blokował moje spammowanie halabardą ;)

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 01, 2012, 12:18:19 »
    Moje pierwsze wrażenie było kiepskie, ponieważ komp dławi się i pluje gdy tylko na serwerze jest więcej niż 16 osób o.O
    Gram na najniższych możliwych detalach ale komputer i tak nie daje rady. Nie jest on wcale takim słabym sprzętem, a gry na mój gust ładniejsze i wyciągające więcej z kompa, chodzą o wiele lepiej niż Chivalry... Czy to wina kiepskiej optymalizacji gry?
    Wie ktoś o co może chodzić? Bo to naprawdę jest irytujące...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2012, 14:27:55 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 01, 2012, 22:32:44 »
    Coś jest na rzeczy z tą optymalizacją. Poczekajmy do patcha, podobno coś naprawili.