Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [CMW] Wrażenia  (Przeczytany 10711 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    [CMW] Wrażenia
    « dnia: Października 17, 2012, 16:15:54 »
    I jak ktoś już grał? Jakie wrażenia?

Ive, widziałem że ty grałeś podziel się wrażeniami ;p

« Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2015, 20:01:20 wysłana przez huth »

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Pierwsze wrażenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2012, 17:05:15 »
    Pierwsze wrażenia... świetne. Mam frajdę jakbym pierwszy raz zasiadł do MP w Warbandzie.
    Najlepsze ,w moim odczuciu, było wprowadzenie zadań dla obu drużyn, przez co gra nie jest statyczna.
    Wyłapałem też kilka bugów, ale nie sprawiają one wielkich problemów.
    Jeśli ktoś kiedyś grał w moda do HF, to powinien poczuć się jak w domu :)
    Polecam i zapraszam do gry...
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2012, 17:10:40 »
    Ive, widziałem że ty grałeś podziel się wrażeniami ;p

Tak grałem, pierwsze wrażenia.. ok...

A więc tak, mój komputer trochę nie wyrabia a więc gra mi klatkuję przy sporej akcji i przy dużej ilości ludzi. Problem serwerów nadal nie został chyba do końca rozwiązany, bo pojawiają się też lagi serwerowe, co można powiedzieć dobrego o serwerach to jest to, że twórcy przygotowali się solidnie pod względem ich ilości i mamy do wyboru sporo serwerów z różnymi trybami. A teraz przejdźmy do samego gameplayu, no jest ostra jazda.. głowy, krew, kończyny latają na prawo i lewo, człowiek jest cały czas w bezustannej akcji. Sama walka jest dosyć logiczna, ale zawał popremierowych "nubów" powoduje to, że ciężko mi ocenić sam system, ponieważ jak na razie dzięki doświadczeniom z WB jestem cały czas przeważnie na górze stawki, nawinął mi się tylko jeden ostry przeciwnik, który nadużywał pchnięć i dość dobrze mu to wychodziło, nie wiem czy odkrył jakieś exploit; czy po prostu ludzie na razie nie ogarniają, trzeba będzie pograć trochę dueli, na których nie miałem okazji jeszcze pograć. Mogę zapewnić, że walka wygląda o niebo lepiej niż w Wotrze, i daję ogromną satysfakcję np. z uciętej przeciwnikowi głowy, obijania się blach, broni itp. Jednak niestety nie potrafię stwierdzić na ile jest zbalansowana, a to mnie najbardziej interesuję. Trybów gry jest sporo i każdy znajdzie coś dla siebie, niestety dla mnie większość tryby są zbyt.. hmm, deatmeachowe i za dużo się na nich dzieję, niektórzy może lubią taki harmider nie ja. Skupiłem się głównie na Last Team(Men?) Standing, czyli odpowiednik bitwy w WB. Walczy się ciekawie, głównie dzięki wspomnianym wyżej rzeczom, ale.. mapy są zdecydowanie jak dla mnie za małe, coś w stylu zmniejszonej areny WB i akcja toczy się zbyt szybko; jest tylko jedna dosyć "duża" mapa, której nazwy niestety nie pamiętam i tam grało mi się najlepiej. Niestety głównie ze względu na mapy (jeszcze nie wszystkie poznałem), nie za bardzo widzę tutaj pola do popisu dla klanów, wiem że organizują jakąś już ligę, ale jak im to wyjdzie to nie mam bladego pojęcia - trzeba by to przetestować w praktyce. Klasy są fajnie zróżnicowane, ale doskoko/sprint Vanguarda vel Stażnika uważam za śmiech na sali i przegięcie (może dlatego że głównie przez to ginę, i nie nabyłem odpowiedniego "skilla"), a uniki Man at Armsów vel Zbrojnych, praktycznie nie mają animacji, co przy wspomnianych lagach - strasznie irytuje. Jednak pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywnie, ale żeby wyrobić sobie bardziej porządna opinię o grze to jeszcze długie godziny mnie czekają.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2012, 20:27:47 »
    Hmm, kto wie, może pogram, poczekamy, zobaczymy :)
    PS. Jaka cena?
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 17, 2012, 20:57:28 »
    80 złotych normalnie. Na allegro ponoć już 60zł kosztuje, a wersja pudełkowa 120 ;)

Pograłem sobie 2 godzinki i muszę przyznać, że gra miodzio. Sporo błędów graficznych ale to nic nie szkodzi. Podczas nagrywania gra chodzi na najwyższych bez ściny więc w weekend wideo-recenzja będzie gotowa. ;)

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2012, 20:25:07 »
    No więc odpaliłem.. Ledwo co mój komputer utrzymał na Najniższych/Niskich.. Stwierdzam że gra jest "zajefajna ;_;"

Ten kto grał w tą grę(moda) do HL2 ten będzie wniebowzięty
    W Warbandzie znany jako Sujo

Tak samo w OiM:DP

Gram również w Chivalry:Medieval Warfare

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 18, 2012, 20:51:46 »
    Ten kto grał w tą grę(moda) do HL2 ten będzie wniebowzięty

Dokładnie ! :D Specjalnie pobierałem tego moda dwa tygodnie temu i widać fajną znaczącą różnicę między tymi produktami. I widać jak wiele pracy włożyli w to twórcy.

Jednak po tym jak zrobili Misję szkoleniową chciałbym zobaczyć single. Zrobili to tak fajnie, że aż boli że nie ma singla ;p

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 18, 2012, 20:52:16 »
    Ogólnie to podzielam wrażenia IvE. Tak samo brakuje mi dużych otwartych map, jeśli dobrze się domyślam to chodzi Ci IvE o tą mapę   Spotkałem się parę razy z tym, że uderzając przeciwnika nie przerywałem jego ciosu, przez co, gdy miałem mało zdrowia - śmierć. Nie wiem czy to bug, ale trochę mnie to wkur denerwuje. Jedyne z czym się nie zgodzę to "doskok" vanguarda - mi się on bardzo podoba, szczególnie, gdy przeciwnik przede mną ucieka :D Mam nadzieję, że wyjdą jakieś narzędzia do modowania i społeczność zacznie robić nowe mapki ;)

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 18, 2012, 21:09:24 »
    Jednak po tym jak zrobili Misję szkoleniową chciałbym zobaczyć single. Zrobili to tak fajnie, że aż boli że nie ma singla ;p

Oj tak.. Kampania z wybraniem Frakcji jaką chcemy być i misje typu.. Spal farmę,zabij wiśniaczków ;__; oraz sabotaże (w stylu wrzucenie martwych zwłok do zbiornika z wodą) I potem wlk: bitwy na jakimś polu.. i Oblężenia miast/zamków

(Przepraszam jeśli piszę jakoś tak chaos'owo ;c)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2012, 07:43:53 »
    Spotkałem się parę razy z tym, że uderzając przeciwnika nie przerywałem jego ciosu

Zależy jaki cios wyprowadzałeś, jeśli np. robiłeś cios z nad głowy, a przeciwnik stał blisko ciebie i zrobił "krótkie" pchnięcie to dostałeś w czapkę, i nie ma w tym nic dziwnego, podobnie jest w WB.

jeśli dobrze się domyślam to chodzi Ci IvE o tą mapę

Nie, ale tej nie widziałem a wygląda dobrze - a więc mamy 2 mapy do meczy  ^^.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 19, 2012, 09:03:42 »
    Na gry-online nawet fajna video recenzja i śmieszna momentami.

http://tvgry.pl/?ID=2892
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline wiedzmin_rivia

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 19, 2012, 17:43:33 »
    Grunt, żeby do tej gry nie dorwały się dzieci ZKM pokroju Sokoła (lub jak kto woli Wojana) to będzie dobrze.
    Ja zaczekac z miesiac, jak to bedzie z popularnoscia tej gry (ok 2-3 tyg. grajacych bedzie wynikiem dobrym jak dla mnie) i wtedy kupie, o ile warunek zawarty w nawiasie zostanie spełniony.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2012, 18:37:23 »
    Na gry-online nawet fajna video recenzja i śmieszna momentami.

http://tvgry.pl/?ID=2892

Straszne głupoty miejscami powygadywał; ale dosyć pozytwnie. Widać że "recenzja" w miarę naturalna była, a gra sprawiła mu dosyć dużo radości, nie dziwię się bo feeling walki jest świetny.

Btw. polecam obejrzenie dwóch filmików, dla tych co chcą zobaczyć jak wygląda walka z Chivalry:

http://www.youtube.com/watch?v=TevnvCS85z0&feature=channel&list=UL
    http://www.youtube.com/watch?v=Q7cTvQklWvU&feature=channel&list=UL

Niestety angielski wymagany ;(

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 19, 2012, 20:21:37 »
    Pierwsze wrażenia.... ta gra jest świetna! :D
    - Grafika ładna (8/10) (sporo błędów niestety, ale patche pewnie to i tak naprawią ;)
    - Walka 9,5/10 prezentuje się bardzo dobrze, wiele zależy od umiejętności i gry zespołowej :D
    - Muzyka 9/10 (mi się podoba)
    - Cena 10/10 kawał świetnej gry za niewygórowaną cenę (na allegro od 60-70zł)
    Ocena końcowa: 9/10 ;)

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 21, 2012, 00:10:50 »
    Dobra już mam jakieś może z 6 godzin gry

Moje kolejne odczucia:

Tak czuć ten feeling walki ;) Grafika ładna (Chociaż gram na najniższej :c) I przede wszystkim DUELE (Które są rzadkością)

Ogółem oceniam grę na 10/10 ;)