Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wyjście z królestwa  (Przeczytany 1425 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomsik13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wyjście z królestwa
    « dnia: Września 30, 2012, 09:51:28 »
     Witam,
    Chciałbym wyjść z królestwa Rhodoków, zachowując swoje miasto(Suno). Wie ktoś może jak to zrobić? Aha i nie chciałbym zmieniać frakcji, lecz założyć własną. Z góry dzięki.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Wyjście z królestwa
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 30, 2012, 09:59:57 »
    Ograb wioskę lub zaatakuj jakiegoś lorda z Rhodoków, a na pewno odłączysz od frakcji.

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 30, 2012, 10:14:30 »
    Ale zachowam wtedy swoje miasto??

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 30, 2012, 10:17:23 »
    Ale zachowam wtedy swoje miasto??
    Zachowasz z tym, że na 100% będzie ono atakowane przez królestwo Rhodoków.

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 30, 2012, 10:30:03 »
    Aha to dzięki :) Rhodoków się nie boje bo mam 500 ludzi w Suno plus mój odddział to nie mają szans zdobyć :) Dzięki bardzo .
    EDIT
    Tyle, że nie mogę zaatakować ani patrolu, ani wieśniaków, ani lorda... :/

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 30, 2012, 10:46:35 »
    Próbowałeś sfajczyć rhodocką wieś (nie swoją, oczywiście)?

Jest jeszcze jedna opcja: Szukasz (w innych państwach) lorda Kastora (pretendenta; tawerniany podróżnik za drobną opłatą powie Ci, gdzie go szukać) i popierasz go jako legalnego króla Rhodoków. Zaraz zapytasz "No, ale ja chcę mieć własne królestwo, wiec po co niby mam popierać pretendenta?". Otóż odpowiadam: jak poprzesz pretendenta, od razu znajdujesz się w stanie wojny z byłym władcą - wtedy mówisz Kastorowi, że rebelia nie ma sensu - on się wyniesie, a Ty zostaniesz ze swoimi włościami.

EDIT: może się zdarzyć, że po wykopaniu pretendenta ze stołka w dalszym ciągu przewodzisz "Rebelianckiemu Królestwu Rhodoków" - idź do konkurencji (Swadia/Nordowie/whatever), zostań tam wasalem i od razu ogłoś, że rezygnujesz z wasalstwa: wszelkie posiadłości, jakie wnosisz do królestwa zostając wasalem (nawet, jeśli są kradzione) są uznawane za TWOJE i nie tracisz ich w przypadku odejścia.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 11:01:57 wysłana przez matigeo »

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 30, 2012, 11:11:28 »
    Gościu, nie słuchaj ich. Jeśli dołączysz do pretendenta, to będziesz u Rhodoków cały czas. Jest lepsza opcja:
    Załóż własne państwo!

Był ten temat wiele razy, ale już dobra, niech będzie:
    Musisz mieć wojnę z jakimś państwem, a raczej Rhodocy muszą ją mieć.
    Bierzesz armię, i NAJWAŻNIEJSZE to to, abyś zdobywał miasta i zamki niedaleko siebie. Potem, jak już takie zdobędziesz, to proś króla aby to Tobie je dał. W ten sposób będziesz miał już królestwo zaopatrzone w kilka fortec.
    A jak odmówi, to wycofujesz przysięgę wobec niego, i BUM! Masz własne królestwo (założę się, że "Królestwo Polskie" :D ). Automatycznie masz wojnę z Rhodokami, i własne królestwo do którego możesz werbować lordów.
    Ten pomysł jest o tyle lepszy od tego od matigeo o tyle, że możesz zacząć już z większym obszarem działania.

Tylko uważaj! Nim założysz królestwo:
    - Na momencik powinieneś się z tym wstrzymać. Pamiętaj, by mieć dużo kasy, i co najważniejsze, stałe dochody z faktorii. "Nawet słuszna sprawa powinna być poparta wojskiem" a wojsko zyskujesz z pieniędzy ;)
    - Wstrzymaj się na teraz, to bardzo ważne. Powinieneś walczyć z wrogimi lordami, a następnie ich wypuszczać na wolność, by chociaż z minimum 5 mieć relacje na +100. Im więcej ich będziesz mieć tym lepiej, ale tyle ci starczy. Bo wiesz, co z tego że będziesz miał masę lordów, jak tych stosunków nie wbijesz na 100? Wtedy będą ci się buntować co byś nie zrobił. A tak to takiemu dasz 1 zamek i 1 wieś, lub 1 miasto i już jest git. A tak to choćbyś dał takiemu 5 miast, on będzie zbuntowany.
    Jak stworzysz już to państwo to napisz. Chętnie ci napisze dalsze wskazówki.
    Bo wbrew pozorom, zarządzanie państwem nie jest takie proste.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 30, 2012, 11:33:42 »
    Wiesz, ja już miałem swoje państwo (nie, nie było to Królestwo Polskie ;P ) tylko miałem formata, save'a nie zachowałem i dupa. A jak wystąpie od rhodoków to mi wszystko zabiorą. A zjarać wsi też nie mogę. Spróbuję jak mówił pan powyżej ;P