Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się ten mod?

Bardzo!
    Jest dobry!
    Średnio...
    Słaby mod.
    CHAŁA!!!
    Nie grałem.

Autor Wątek: Star Wars Calradia (Star Wars Conquest) 0.9.4 relcand  (Przeczytany 161634 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Star Wars Calradia - Grałeś i czy podoba Ci się?
    « Odpowiedź #45 dnia: Października 07, 2009, 19:20:56 »
    Jak to ,,niedorobiony"? Mod jest naprawdę niesamowicie różny od Nativa, wg mnie jest to jedna z najbardziej odmieniających podstawkę modyfikacja jaka dotąd powstała.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Imperator DKvip

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Października 31, 2009, 13:05:01 »
    To mój ulubiony mod, a textury mi nie przeszkadzają

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 02, 2009, 21:54:39 »
    Ściągnąłem 0.8.2 (przedtem grałem na 0.6.7) i muszę powiedzieć, że zmieniło się niesamowicie, nie wszędzie na lepsze (ale w większości tak). Kiepski wg. mnie jest pomysł na używanie Mocy jako łucznictwa (tj. po chwili przetrzymania celność się zmniejsza), ale poza tym jest OK. 8-/10.

PS. 250-ty post ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 03, 2009, 18:52:10 »
    Ten mod jest ładny do pierwszej
    -Walki na planecie
    -Walki na statku
    -Walki o twierdze/planetę
    -Zobaczenia niektórych ubrań

Mnie się mod podobał przez pierwsze 5min. później mi się znudził czyli po prostu włączyłem, pograłem, wyłączyłem.
    Może kiedyś w odległej przyszłości zrobią jakiegoś porządnego moda o SW
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 03, 2009, 19:02:29 »
    Wg. mnie jest świetny, co prawda walki na planecie nie są zbyt fajne ale te toczące się na statku już tak. Na dodatek można założyć własne królestwo w którym wybrać kulturę inną niż standardowe 3 główne frakcję. Ja założyłem Federację Trandoshan i z wielką checią posyłam moje gadziny na Rebeliantów i Imperialistów. 

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 04, 2009, 19:39:50 »
    Popieram Grievousa mod jest inny od wszystkich modów i chwała mu za to bo to jeden z największych plusów tego moda i jest niesamowicie grywalny .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Imperator DKvip

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 12, 2009, 16:36:41 »
    Wg. mnie jest świetny, co prawda walki na planecie nie są zbyt fajne ale te toczące się na statku już tak. Na dodatek można założyć własne królestwo w którym wybrać kulturę inną niż standardowe 3 główne frakcję. Ja założyłem Federację Trandoshan i z wielką checią posyłam moje gadziny na Rebeliantów i Imperialistów. 

Mi też się nudzą walki na planetach, szczególnie mapy takie jak na Naboo.
    Tylko walka na Hoth i Tatooine mi się podoba.

Offline Yogi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 14, 2009, 16:49:22 »
    Moim zdaniem to jeden z najfajniejszych modów do M&B, a cóż, jak ktoś nie lubi Star Warsów jako takich, to trudno żeby polubił takiego moda. Odnośnie przepakowanych broni... w modzie jest o tym notka, że bronie te są umieszczone w grze dla testów, nie są jako tako skończone. Moim zdaniem powinni zwiększyć liczbę rodzajów pól bitewnych, i przerobić planety. Z zakładaniem swojego państwa też fajna sprawa (wybór rasy, imperium, republic, hutt jak i inne rasy np. wookie).

Ps: Przecież nie może być CISu skoro to czasy republiki i imperium.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 21:05:12 wysłana przez Yogi »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 14, 2009, 17:59:08 »
    Wg mnie ten mod jest należy do grupy najlepszych modów godnych miana samodzielnych gier, a największym błędem jest braku Konfederacji. Chwała CIS!!

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 19, 2009, 18:45:21 »
    Grałem i ciężko się zawiodłem. Tekstury postaci brzydkie,po prostu brzydkie niema na to innego określenia...
    A dwie rzeczy które najbardziej mnie dobiły?
    1.Jak się hamuje ścigaczem to słychać....rżenie konia!! o.0 No kosmos po prostu!
    2.Miecze zmieniają barwę [świetlne],bo...brudzą się krwią i to nie rączki tylko ostrza!

Mały plus za pomysł :D.
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    Star Wars Conquest - nowa wersja
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 17, 2010, 10:19:14 »
    Witam.

Proszę wybaczyć mi lekki odkop tematu, ale pragnąłbym poinformować, że jakiś czas temu wyszła wersja 0.8.2 moda SW.

Wg. mnie jest o wiele lepsza od 0.8, a w porównaniu do wersji 0.7.4 i starszych jest to zupełnie inny mod. Z takich najlepszych - już nie spotkacie tu lokacji z Native!
    Dodano nowe animacje, zmieniono oblężenia, nowe lokacje (co prawda 90% miast i zamków wygląda tak samo, ale nowe sceny zrobią w następnej wersji, mam nadzieję. Ważne jest to, że nie ma już miast, wiosek, czy zamków z Ntv), multum skryptów, świetne nowe quick battles... A zresztą sami sobie poczytajcie:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,40510.0.html
    No a tutaj link, jakby się komuś szukać w pierwszym poście dużych iter "Download" nie chciało ;-)
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=809

A tak na rozluźnienie atmosfery - podczas bitwy latałem z czerwoną pałką xD
    (click to show/hide)
    No i jakby tu nie wspomnieć o wspaniałym widoku z wnętrza chełmu szturmowca:
    (click to show/hide)

EDIT DOWN:
    No cóż, to ja nie jestem na czasie, ponieważ ostatnio grałem jeszcze w 0.8 :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2010, 11:58:38 wysłana przez ASDAMk20 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 17, 2010, 10:52:19 »
    Wersja 0.8.2 ukazała się już z pół roku temu. Większość tutejszych postów dotyczy najnowszej wersji. Problem z nią jest taki że nic nie słychać o jej następczyni, a wiąże z nią duże nadzieje gdyż mają być tam obecne niedobitki Separatystów.

Chwała CIS!!

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 18, 2010, 08:57:47 »
    Jeśli mogę to bardziej poleciłbym mod Star Wars Conquest. Ten to jest dopiero dobry. Planety wyglądają inaczej niż w nativie. Jabba Hutt i Yoda są podobni do tych z filmu. Jest naprawdę dobry. Polecam

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 18, 2010, 11:28:35 »
    Jeśli mogę to bardziej poleciłbym mod Star Wars Conquest. Ten to jest dopiero dobry. Planety wyglądają inaczej niż w nativie. Jabba Hutt i Yoda są podobni do tych z filmu. Jest naprawdę dobry. Polecam
    A niby o jakim modzie jest ten wątek? Jest tylko jeden mod o Gwiezdnych Wojnach i nazywa się Star Wars Conquest - Calradia to prostu inna jego nazwa/

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 23, 2010, 14:51:20 »
    Grałem w tego moda bo jestem fanem SW i jest fajny, ale da się w nim zauważyć pare błędów. Mimo to dałem najwyższą ocenę :)