Z tego co wiem i próbowałem to chyba każda postać może wejść na konia.
Niestety nie każda postać może wejść na konia. Na tego "pierwszego" to i owszem, ale na lepsze może wchodzić tylko footknight.
Mam pare pytań odnoście tej gry.
1. Ile MB/GB ma ta gra? (War of Roses, jak by ktoś się nie zorientował xD)
2. Jak tam się walczy? Walisz w myszkę jak byś nie miał mózgu czy coś podobnego do M&B?
3. Ile tam jest nacji? Gdzieś czytałem że dwie ale nie jestem pewien.
4. Kupuje się zbroje i bronie? Czy na samym początku dostajesz w prezencie Pr0 EQ?
Nudzi mi się, więc odpowiem po raz wtóry. :D
1. Wersja finalna będzie ważyła ponad 3gb.
2. Coś podobnego do M&B, tylko bardziej realistycznie. Nie masz już takie machania bronią (zmyłki) jak to jest w Warbandzie. Logiczne przecież jest to, że rycerz który podjął by się próby robienia zmyłek spocił by się i przewrócił a potem by się już nie podniósł. Rozwiązanie które jest w War of the Roses, uważam za bardzo dobre. Tutaj nie ma przesadzania tylko są normalne powolne średniowieczne walki.
3. Dwie, ale modyfikacja klas zwraca brak ich większej liczby.
4. Na samym początku jak Kacpero wspomniał są cztery klasy postaci. Piechota, kusznik, łucznik oraz rycerz. W miarę jak wbijasz co raz to wyższe poziomy odblokowują Ci się wolne sloty na tworzenie własnych postaci (coś a la Modern Warfare) tam możesz stworzyć własnego rycerza opancerzonego po same paluszki u nóg, albo zwinnego łucznika. Wszystko zależy od tego jakie perki wybierzesz. Gra daje bardzo wiele możliwości i uważam, że zyska sporą popularność ;)
Pozdrawiam