Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] Pytania początkującego  (Przeczytany 12544 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    [WotR] Pytania początkującego
    « dnia: Sierpnia 27, 2012, 19:37:11 »
    Mam pare pytań odnoście tej gry.

1. Ile MB/GB ma ta gra? (War of Roses, jak by ktoś się nie zorientował xD)
    2. Jak tam się walczy? Walisz w myszkę jak byś nie miał mózgu czy coś podobnego do M&B?
    3. Ile tam jest nacji? Gdzieś czytałem że dwie ale nie jestem pewien.
    4. Kupuje się zbroje i bronie? Czy na samym początku dostajesz w prezencie Pr0 EQ?

PS: wiem że gra jest w fazie beta.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2015, 20:02:33 wysłana przez huth »

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Pytania początkującego
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:00:42 »

2. Jak tam się walczy? Walisz w myszkę jak byś nie miał mózgu czy coś podobnego do M&B?
    4. Kupuje się zbroje i bronie? Czy na samym początku dostajesz w prezencie Pr0 EQ?

PS: wiem że gra jest w fazie beta.
    1.Coś około 2500mb jednak dochodzą patche, najwyższy do tej pory miał około 2200mb.
    2.Trochę podobnie do M&B z tym, że im dłużej przytrzymasz atak, jest on szybszy.
    3.Są dwie frakcje: Lancaster i York.
    4.Na początku masz 4profesje, które musisz odblokować, na początku grasz piechurem z tarczą(nie pamiętam jego nazwy), po 500xp masz dostęp do Kusznika, następnie łucznika, a na końcu footknighta.Gdy odblokujesz te wszystkie profesje(kusznik,łucznik oraz footknight), możesz zrobić sobie własną(4 dowolne pola, do zrobienia swojej postaci).Każde pole  możesz odblokować zdobywając odpowiedni lv oraz ilość xp. Chcesz jeszcze coś wiedzieć więc pytaj.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:15:05 »
    1.Coś około 2500mb jednak dochodzą patche, najwyższy do tej pory miał około 2200mb.

No to sobie nie pogram w bete.... z moim netem takie pobieranie to masakra.... :/
    Ale dzięki za odpowiedź, przydadzą się te informacje jak gra wejdzie do sprzedaży :)

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:18:31 »
    http://www.youtube.com/watch?v=DX9gc54zJD0 jak jeszcze tego nie widziałeś to zobaczysz jak wygląda ogólnie gra.

Offline Onslow

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:21:17 »
    No to sobie nie pogram w bete.... z moim netem takie pobieranie to masakra.... :/
    Ale dzięki za odpowiedź, przydadzą się te informacje jak gra wejdzie do sprzedaży :)

Beta ma niemalże 2,6 GB ( 2,592 MB o ile dobrze pamiętam ) Zostaw sobie ściąganie na noc ;P Ja tak zrobiłem ,ponad 2h się ściągało , też mam słabego neta i mimo iż ściągnąłem to właśnie z  powodu słabego neta kiepsko mi się gra ( Latency 200 ) xd
    KoH to banda retardów, którzy potrafią wygrywać tylko gdy mają najemników, taka prawda nie oszukujmy się.
    Pozdro poćwicz Aharo.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:23:21 »
    Uroki bety, też mi się źle gra bo pingi mówią same za siebie.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:24:39 »
    Nie takie rzeczy się na 512 pobierało :) Steam pozwala przecież przerwać pobieranie i kontynuować np. następnego dnia. Więc pobierając po godzinę czy dwie dzienni też można pobrać całość.

Co do czwartego pytania to dodam, że nawet po odblokowaniu pól na własne postacie nie mamy od początku całkowitej dowolności. Nowe bronie trzeba najpierw odblokować (zdobyć odpowiedni poziom) a potem kupić (raz na zawsze, nie jak w WB). Np. Konnego można zrobić dopiero na 11 poziomie postaci. Przez to można szybko się zniechęcić, bo nie każdy lubi grać piechotą. W Warbanda też zaczynałem od konnego, przez co grę w WotR przerwałem w okolicach 5 poziomu (kiedy odblokowałem pierwsze pole na własną postać i zobaczyłem, że nie mogę mieć konia).

Frakcje niby są dwie, ale obie są identyczne. Po prostu musi być jakiś podział na polu bitwy.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:28:23 »
    Z tego co wiem i próbowałem to chyba każda postać może wejść na konia.

Offline Onslow

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:30:22 »
    Frakcje niby są dwie, ale obie są identyczne. Po prostu musi być jakiś podział na polu bitwy.

A to akurat może być plus :P Retardy będą miały wielki wybór xd
    KoH to banda retardów, którzy potrafią wygrywać tylko gdy mają najemników, taka prawda nie oszukujmy się.
    Pozdro poćwicz Aharo.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:31:29 »
    A to akurat może być plus :P Retardy będą miały wielki wybór xd
    mi  to akurat nie odpowiada ;D

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:36:02 »
    Nie takie rzeczy się na 512 pobierało :) Steam pozwala przecież przerwać pobieranie i kontynuować np. następnego dnia. Więc pobierając po godzinę czy dwie dzienni też można pobrać całość.

Z prędkością 20KB/s godzine czy dwie pobierał bym pół roku.... (Nie mówie dosłownie)

Ciągle pobierać też nie mogę bo jak przez 30min dotykań myszki nie będę to włączy mi się stan wstrzymania (I za chiny tego wyłączyć nie mogę)
    A teraz zbliża się rok szkolny to ciągle przy kompie siedzieć nie będę mógł :/

I jeszcze limit..... no to w końcu 3GB (w każdym bądź razie okoły tyle będzie jak dostanie klucz ;P) a ja mam 10GB limitu to mogę na końcu miesiąca zacząć pobieranie i na początku skończyć ale do szkoły i tak pójść będę musiał a tu przeszkadza to że po 30min mi się komp wygasza :/

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 27, 2012, 20:39:37 »
    ponad 2h się ściągało

Twój net przy moim jest zaje**isty ;)

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 28, 2012, 09:37:59 »
    Z tego co wiem i próbowałem to chyba każda postać może wejść na konia.

Niestety nie każda postać może wejść na konia. Na tego "pierwszego" to i owszem, ale na lepsze może wchodzić tylko footknight.

Cytat: Michał-Kruk link=topic=11161.msg219304#msg219304
    date=1346089031

Nudzi mi się, więc odpowiem po raz wtóry. :D

1. Wersja finalna będzie ważyła ponad 3gb.
    2. Coś podobnego do M&B, tylko bardziej realistycznie. Nie masz już takie machania bronią (zmyłki) jak to jest w Warbandzie. Logiczne przecież jest to, że rycerz który podjął by się próby robienia zmyłek spocił by się i przewrócił a potem by się już nie podniósł. Rozwiązanie które jest w War of the Roses, uważam za bardzo dobre. Tutaj nie ma przesadzania tylko są normalne powolne średniowieczne walki.
    3. Dwie, ale modyfikacja klas zwraca brak ich większej liczby.
    4. Na samym początku jak Kacpero wspomniał są cztery klasy postaci. Piechota, kusznik, łucznik oraz rycerz. W miarę jak wbijasz co raz to wyższe poziomy odblokowują Ci się wolne sloty na tworzenie własnych postaci (coś a la Modern Warfare) tam możesz stworzyć własnego rycerza opancerzonego po same paluszki u nóg, albo zwinnego łucznika. Wszystko zależy od tego jakie perki wybierzesz. Gra daje bardzo wiele możliwości i uważam, że zyska sporą popularność ;)

Pozdrawiam

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:39:17 »
    Niestety nie każda postać może wejść na konia. Na tego "pierwszego" to i owszem, ale na lepsze może wchodzić tylko footknight.
    jak mówiłem chyba, trudno jest dosiąść konia na tej wersji, ponieważ jak ktoś pisał jest to dopiero możliwe na jedenastym poziomie.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 28, 2012, 12:50:43 »
    A ja się troszkę powymądrzam.
    Tak naprawdę to nacji jest tylko jedna, Anglicy. Wojna dwóch róż to była wojna domowa o tron między dwoma rodzinami: Yorków i Lancasterów.
    Dlatego w tej grze zamiast nacji i frakcji bardziej pasuje określenie rody.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor