Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: forumowe SAO  (Przeczytany 2452 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    forumowe SAO
    « dnia: Sierpnia 15, 2012, 10:52:00 »
    by ogarnąć grę najpierw obejżcie min pierwsze odcinki tego anime : http://www.anime-shinden.info/18917-sword-art-online-online.html

to najzwyklejsza z tych gier forumowych tylko bd w porównaniu do innych bardziej rozbudowana
    http://www.saorpg.fora.pl
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: forumowe SAO
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:06:30 »
    Ale wiesz że jest dopiero 5 odcinków? xD Widzę że ty też an Shindenie oglądasz.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:14:45 »
    wiem :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 16, 2012, 13:03:10 »
    :O A jakim to cudem PiratNazi jeszcze nie grzmią w tym temacie? Przecież oglądanie online nie różni się niczym od pobierania gier i filmów z torrentów czy od napadu na bank!

Co do anime to ciężko ocenić po pierwszym odcinku ale zapowiada się nieźle;].

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 16, 2012, 14:27:07 »
    Meh, chińskie bajeczki.
    Pozwolenie na reklamę innego forum jest?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 16, 2012, 14:49:55 »
    Czy moderator forum powinien obrażać upodobania użytkowników O_o? Minie osobiście strasznie w***a określenie "chińskie bajeczki" szczególnie z ust kogoś kto pewnie nie ma bladego pojęcia o temacie... Manga i Anime to sztuka jak każda inna. Nie mówię tu o tępych i kolorowych "bajeczkach" gdzie główną rolę grają cycki wielkości dorodnych arbuzów i majtki bohaterek bo tym sam szczerze gardzę. Jeśli jako moderator forum nie potrafisz uszanować upodobań użytkowników to coś tu jest nie tak...

A mnie bardzo denerwuje szpecenie naszego pięknego języka, zacznij cenzurować swoje wypowiedzi albo szybko się pożegnamy.
    Druga sprawa, radzę poskromić troszkę emocje... Gdzie tu Mat obraża kogokolwiek? Bo ja trzeci raz czytam jego posta i jakoś dopatrzyć się tej obrazy nie mogę...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2012, 17:31:36 wysłana przez sir Luca »

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 16, 2012, 17:24:47 »
    Dobry serial, powinni z tego zrobić grę. Najlepiej na zasadzie śmierć = koniec postaci:D To by były emocje. Tylko bez rzeczy pokroju ginę na lagu po pol roku pracy.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 16, 2012, 18:34:47 »
    świetnie zwykły użytkownik nie może się wypowiedzieć bo zaraz admini zaczną
    "Druga sprawa, radzę poskromić troszkę emocje... Gdzie tu Mat obraża kogokolwiek? Bo ja trzeci raz czytam jego posta i jakoś dopatrzyć się tej obrazy nie mogę..."

nazwanie anime jako "chińskie bajeczki" to obraza!
    a zresztą jeśli nazwiesz Japończyka chińczykiem to najpewniej obrazi się na bardzo długi czasz (jeśli nie rozpocznie bójki z tobą)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 16, 2012, 19:00:54 »
    świetnie zwykły użytkownik nie może się wypowiedzieć bo zaraz admini zaczną
    "Druga sprawa, radzę poskromić troszkę emocje... Gdzie tu Mat obraża kogokolwiek? Bo ja trzeci raz czytam jego posta i jakoś dopatrzyć się tej obrazy nie mogę..."

nazwanie anime jako "chińskie bajeczki" to obraza!
    a zresztą jeśli nazwiesz Japończyka chińczykiem to najpewniej obrazi się na bardzo długi czasz (jeśli nie rozpocznie bójki z tobą)

"chinskie bajeczki" to obraza?
    Ja nie znam roznicy pomiedzy anime i  manga,  wiec dla mnie sa ta "chinskie bajeczki"
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 16, 2012, 19:25:49 »

jak nie wiesz to się nie wypowiadaj...

manga to nawet nie są "bajeczki"
    tylko forma "komiksu" ale nie można tego tak nazwać bo po to jest nazwa MANGA

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 16, 2012, 19:27:58 »
    Oh jakiśty światły i wykształcony. Ale przechodząc do meritum, którego wyraźnie unikasz. Czy masz pozwolenie na reklamowanie innego forum?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 16, 2012, 19:38:05 »
    Jak dla mnie zbyt się bulwersujesz o to, że Mat tak to nazwał :| Jasne, fana Anime i Mangi może to zdenerwować, ale obraza? Przesadzasz...
    Tak samo do drugiej strony mogę napisać, że jeśli wypowiadają się na jakiś temat to powinny znać podstawy tzn. że manga i anime to kolejno komiks i animacja japońska.
    To tyle, a teraz z chęcią poznam odpowiedzieć na pytanie Mata.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 16, 2012, 20:34:06 »
    forum nie działa na zasadzie "pogadajmy"
    tylko ma służyć grze w ich wersje SAO i trzeba traktować to jako grę a nie forum i jak widzicie reklamuje w grach .

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 16, 2012, 21:37:24 »

jak nie wiesz to się nie wypowiadaj...

manga to nawet nie są "bajeczki"
    tylko forma "komiksu" ale nie można tego tak nazwać bo po to jest nazwa MANGA

Oczywiście ze wiem jaka jest różnica pomiędzy nimi, wiem także ze manga to rodzaj komiku, trudno by było  żyć  dzisiejszymświecie bez choćby usłyszenia o tym, ale nigdy tego nie czytałem wiec jest to dla mnie taka "bajeczka"
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 17, 2012, 18:39:22 »
    Cóż, dla mnie też określenie ,,Chińskie bajeczki" jest denerwujące, ale bez przesadnego bulwersu. Ale, chłopaki, uspokójmy się. Jak się ktoś nie interesuje, to niech się nie wypowiada w  tym temacie. W ten sposób unikniemy niepotrzebnych nerwów i nieporozumień.

A teraz bardziej w temacie.
    Ja zacznę oglądać SAO jak skończę FMA Brotherhood. Czyli niedługo. Jakoś w październiku może. Wtedy, być może, dołączę do PBFa, bo zapowiada się ciekawie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara