Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Steam i nowy regulamin  (Przeczytany 2377 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Steam i nowy regulamin
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 08, 2012, 10:38:49 »
    Spoko, złapali całą masę graczy, zyskali zaufanie i strzelili sobie w kolano.
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:07:00 »
    Głupota ludzka nie zna granic. Steam chyba już przebija wszystko swoimi durnymi zabezpieczeniami (jak dla mnie jest gorzej niż Windows Live). Uff, jak dobrze, że można ściągać pełną wersje M&B z taleworlds, w sumie to nie używam już w ogóle starego konta na steamie (de facto pisałem o oddanie mi konta, do którego zapomniałem hasła, wysłałem zdjęcia kluczów seryjnych gier, a steam nawet nie raczył mi odpisać).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:26:24 »
    Głupota ludzka nie zna granic. Steam chyba już przebija wszystko swoimi durnymi zabezpieczeniami (jak dla mnie jest gorzej niż Windows Live). Uff, jak dobrze, że można ściągać pełną wersje M&B z taleworlds, w sumie to nie używam już w ogóle starego konta na steamie (de facto pisałem o oddanie mi konta, do którego zapomniałem hasła, wysłałem zdjęcia kluczów seryjnych gier, a steam nawet nie raczył mi odpisać).

Hmm to dziwne, ponieważ ja gdy chciałem odzyskać Empire: Total War i przenieść je z innego konta z którego zapomniałem hasła na moje nowe i wszystko poszło szybko i gładko. Steam to dla mnie bardzo dobra platforma i zawsze staram się z niej korzystać. Wystarczy akceptować zasady i czym tu się martwić? O ile oczywiście jesteś uczciwym i ogarniętym graczem.
    A i Windows Live to w ogóle porażka totalna. Zetknąłem się z tym raz przy męczarni jaką jest instalacja i aktywacja GTA IV -_-
    Mam nadzieję że więcej nie będzie mi dane korzystać z tego badziewia.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:33:36 »
    Nie wiem czy to Windows Live - ale. Kupiłem sobie kilka lat temu WH:40k 2. W czym problem? Grę zarejestrowałem na Polskę, i przez co musiałem prosić o nowy klucz i dać go na USA.. Jeez.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 08, 2012, 15:41:56 »
    To był problem Live'a, nie działał w Polsce, mimo, że istniała możliwość rejestracji...
    Obecnie jest to już naprawione, ale jest to idealny przykład na to, jakim syfem mogą być takie platformy, rejestrując się np. na USA łamało się regulamin, a nie "łamiąc go" miało się teoretycznie prawne podstawy(wyminięte za pomocą kruczków) na pozwanie producenta o sprzedawanie wybrakowanego towaru.
    Najbardziej bolało to posiadaczy X kloców, a microsoft "zauważył", że nie coś nie działa(sprzedają gry, które wymagają rejestracji w kraju, w którym usługa live nie była obsługiwana, zmuszając w ten sposób klientów do łamania regulaminu) po chyba 3 latach(nie jestem do końca pewien)...

Jedna rzecz jest była i będzie jasna, niezależnie od tego, czy to steam czy live, takie systemy są wymierzone w odsprzedaż gier. Nie w panów z Somalii co na łódkach pływają(bo oni i tak będą mieli co chcą), tylko w ludzi którzy odsprzedają gry po przejściu. Taka zmiana regulaminu więc nie dziwi, czekamy aż pomysł złapią producenci samochodów. Potem koncerny odzieżowe("musisz zamontować w swoim wyjściowym białym dresie czujnik którego nie da się zdjąć, a który sprawi, że ubranie wybuchnie, jeśli ktokolwiek inny je założy, jest to oczywiście krok służący zmniejszenia handlu podróbkami").

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2012, 21:10:03 »
    czyta ktoś jakieś regulaminy na necie ?? bo ja nie

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2012, 21:17:38 »
    To zdziwisz się jak przypadkiem sprzedasz komuś nerkę za 30 zł.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2012, 23:50:45 »
    Takich poważnych, przez neta chyba nie można :).
    (click to show/hide)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2012, 23:57:53 »
    Jak można sprzedać samochód to i nerkę. Tylko to chyba by nie wypaliło, ludzie stawialiby opór.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 09, 2012, 10:06:11 »
    Jak można sprzedać samochód to i nerkę. Tylko to chyba by nie wypaliło, ludzie stawialiby opór.
    Samochód niby możesz sprzedać, ale papiery trzeba osobiście podpisać nie :)?
    (click to show/hide)