Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rodzinka  (Przeczytany 4320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Rodzinka
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 13, 2012, 19:35:27 »
    Rzeczywiście, napisałem "odświadczeń". Mój błąd. Miało być "doświadczeń"...

Co do tematu... Skoro miałeś +25, to się nie dziw, że Cię poparł... Jednak muszę przyznać rację, jeśli chodzi o brata. Lecz nie wiadomo, czy poparł Cię przez to, że jesteś z nim spokrewniony.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:25:15 »
    Pokrewieństwo na to wpływa. Po założeniu królestwa, miałem 2 lordów co byli ze sobą spokrewnieni (szwagier). Ciągle byli niezadowoleni. Ale nie o to chodzi. Gdy dawałem jednemu z nich jakieś lenno, to ten co je dostał oczywiście bardziej mnie polubił, ale tamten drugi również! Nie tak bardzo jak ten pierwszy, ale o 2+ relacji, więc jednak pokrewieństwo ma tutaj jakieś znaczenie.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:14:29 »
    Z tym się zgodzę też to zauważyłem. Nie sprawdziłem tylko opcji co się stanie jak się da żonie zamek. W przypadku męża duża szansa przekazania przez króla bo jest wasalem królestwa w stanie "mobilinym" no a co do żonki nie wiem. Chyba jak będę miał czas to spróbuje to obadać.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:09:29 »
    Jeśli zależy komuś na poparciu lordów (np startujesz na marszałka albo szukasz przyszłych wasali), to możliwość poprawienia relacji (czytaj: zapraszania na uczty, aby Cię chwalili) się przydaje.

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:36:16 »
    Żeniąc się mamy możliwość organizowania uczt, które z kolei poprawiają Twoje stosunki ze wszystkimi lordami Królestwa. Jest to o tyle ważna opcja, że mając własne Królestwo, własnych wasali łatwo z nimi psuć sobie stosunki. Przejmujesz zamek, musisz go komuś oddać razem z wioską. Za każdym razem gdy dasz komuś posiadłość to automatycznie psujesz sobie stosunki z innymi wasalami. Dlatego w czasie pokoju warto organizować uczty i poprawiać sobie stosunki.

Zaraz pewnie ktoś zapłacze, że lepiej brać wszystko sobie. Utrzymanie wojska w mieście/zamku to ogromne koszty, poza tym im rozleglejsze włości tym większa kara i strata podatków.

Zadanie istnieje, potwierdzam i bodajże istniało już w M&B.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 28, 2012, 22:46:54 »
    Psujesz relacje? No chyba nie. Mam 20 lordów z relacjami po 100, mają po 1 zamku i 1 wiosce lub 1 mieście i nieważne komu dam i tak nie będą się gniewać o to.
    Są wyjątki lordów z którymi mam niższe relacje, oni się o to wkurzają, ale ja dla przykładu mam takich w dupie. Mam -10 relacji to oskarżam o zdradę i sprawa załatwiona ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Galdil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:38:55 »
    @bosman7

Uczty poprawiają relacje z lordami, którzy przybyli na ucztę!

Niestety nie tyczy się to lordów, którzy mają relacje na minusie, gdyż opuszczają oni uczty organizowane przez nas. Tak więc nie poprawiają relacji z wrogo nastawionymi lordami ;)

Rozwijając Twoją wypowiedź, relacje można poprawić z nimi 2 razy. Najpierw ich witając, potem przy wyjeździe (automatycznie dochodzi). Jest jeszcze jeden problem. Jeżeli któryś z lordów urządzi ucztę (lub sam ją zrobiłeś), nie możesz jej przygotować przez jakiś czas (w tym miejscu gra łapie buga, bo nie wyświetla czasu tylko )reg3)...

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 29, 2012, 19:48:38 »
    Ja orzeniłem sie z Siostrą Nojona Charrauki

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 30, 2012, 10:24:18 »
    Ja orzeniłem sie z Siostrą Nojona Charrauki
    Tak? no i co z tego spamujesz i nabijasz sobie posty

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 30, 2012, 10:49:25 »
    Tak? no i co z tego spamujesz i nabijasz sobie posty

Ty tak samo xD

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:33:02 »
    Robi się spam, więc odbiegnę od niego i zadam pytanie:

O co chodzi z tym odznaczeniem "bo zupa była za słona" ? Pisze żeby doprowadzić żonę do ucieczki, tylko jak? Nie mam nawet pomysłów. Jedyne co to to że trzeba uciec z lady od rodziny aby wziąć z nią ślub.
    Wie ktoś jak to zrobić? Bo szczerze to ta żona (naturalnie w grze) mi się już znudziła :-)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 30, 2012, 21:25:31 »
    Pisze żeby doprowadzić żonę do ucieczki, tylko jak? Nie mam nawet pomysłów. Jedyne co to to że trzeba uciec z lady od rodziny aby wziąć z nią ślub.
    Wie ktoś jak to zrobić? Bo szczerze to ta żona (naturalnie w grze) mi się już znudziła :-)
    Chodzi Ci o to, iż nie zapytałeś ojca o zgodę, ale zacząłeś kręcić z lady? Wtedy jak masz odpowiednio wysokie relacje (poprawiasz na ucztach, po każdym turnieju, przy czytaniu tomików poezji oraz z czasem dojdą jeszcze proste misje spotkaj się z lady) to w opcjach dialogowych z Lady *** ukaże się coś w rodzaju weźmy ślub/ucieknijmy. W sumie nie ma żadnych ucieczek tylko normalny ślub, na którym jest cała familia. Jedynym minusem jest to że ojciec (co do rodziny to nie pamiętam) nie pozwoli Ci zapomnieć, że ożeniłeś się bez zgody i relacje w dół.