Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rodzinka  (Przeczytany 4324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rodzinka
    « dnia: Sierpnia 03, 2012, 11:23:17 »
    Ciekawi mnie ta sytuacja po ożenku, nie wiem jak u was ale ja jakoś nie zauważyłem nic szczególnego.
    ani nie zwiększają się relację z rodziną współmałżonków ani w jakiś szybszy sposób po wykonywaniu zadań się one nie podnoszą. Na polu walki członek rodziny (jeśli jesteś we wrogiej frakcji) ucieka przed Tobą.
    Ne sprawdziłem czy jest opcja dialogowa jak doszłoby do bitwy czy jegomość by nie puścił wolno "synowej/żony/męża itd.

Jakie są wasze spostrzeżenia ?
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Rodzinka
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:06:59 »
    Ja żeniłem się z córką Trediana (nie pamiętem jej imienia xD). Nic. szczególnego się nie stało. Podejrzewam, że nieznacznie zwiększają się stosunki z ojcem dziewuchy.

Offline jedreluk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 03, 2012, 17:09:26 »
    Możesz organizować z nią uczty dla lordów. Boli mnie to że nie można powiększać swojej rodziny o dzieci :/

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:44:22 »
    Możesz organizować z nią uczty dla lordów. Boli mnie to że nie można powiększać swojej rodziny o dzieci :/
    tak tak.. był taki mod ale nazwy nie pamiętam widziałem go na you tubie

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:36:14 »
    Daj nam linka do tego filmiku jeśli widziałeś.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 12, 2012, 15:04:52 »
     no kurde pisze ze nie pamiętam ogarnij OGAR

Offline Lother

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 12, 2012, 15:21:14 »
    Jak dla mnie to to ożenienie jest tylko takim chwytem, aby więcej ludzi kupiło warbanda, bo nic szczególnego się nie dzieje, prawie to co w zwykłym M&B, tylko czas tracimy, aby nas ta kobitka polubiła, tracimy również pieniądze na przygotowania i tyle.I z tego korzyści są takie, że możemy imprezy odprawiać i tyle, nic szczególnego.Dodali to tak, aby czymś się różniło od zwykłego M&B !

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 12, 2012, 15:28:47 »
    Jak dla mnie to to ożenienie jest tylko takim chwytem, aby więcej ludzi kupiło warbanda, bo nic szczególnego się nie dzieje, prawie to co w zwykłym M&B, tylko czas tracimy, aby nas ta kobitka polubiła, tracimy również pieniądze na przygotowania i tyle.I z tego korzyści są takie, że możemy imprezy odprawiać i tyle, nic szczególnego.Dodali to tak, aby czymś się różniło od zwykłego M&B !
    Racja i dodali to poto żeby trailer ładniej wyglądał Innymi słowy TANDETA i te uczty wyglądają.... bez komentarza

Offline Lother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 12, 2012, 17:22:00 »
    Więc jeżeli macie dużo pieniędzy i macie czas to możecie się "pobawić" w "rodzinki.pl" i zawrzeć jakieś małżeństwo z taką kobitka która ma dużą rodzinę, bo głupio i tak jakoś czysto wygląda opis postaci w karcie "Postacie" macie tak tylko wasze posiadłości i kto wami rządzi.Jak pod tymi informacjami wypisano twoją "wielką" rodzinkę.
    Więc jeżeli macie czas to się w to pobawcie. Tylko dobrze poszukajcie żon, bo chyba nie można się rozwieść (chyba, nigdy nie próbowałem).
    Jeszcze chyba jednym plusem zawarcia małżeństwa jest, że rodzina cię popiera na stanowisko marszałka, chyba, że ktoś inny z rodziny też startuje. (jeżeli źle mówię to poprawcie)
    Ja osobiście tak miałem moją żoną była jakaś tam Lady z Khanatu i stratowałem na marszałka ,i poparł mnie jej brat i ojciec.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 12, 2012, 17:53:09 »
    Więc jeżeli macie czas to się w to pobawcie. Tylko dobrze poszukajcie żon, bo chyba nie można się rozwieść (chyba, nigdy nie próbowałem).
    Dla tych co nie wiedzą nie można Czyli sie teoetycznie nie opłaca

Offline Lother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 12, 2012, 19:03:10 »
    Chodziło ci o słowo "teoretycznie"(?), bo nie zrozumiałem. Nie dawaj ty pojawiających się napisów, bo głupio się czyta.
    Przeczytaj mój post wyżej,dokładnie, i nie więcej w późniejszym etapie gry można się ożenić, TYLKO Z DUŻĄ RODZINĄ, aby mieć większe poparcie na marszałka ! Można również przekabacić Króla frakcji, czyli mieć z nim dobre stosunki, bo jeżeli ma się dobre stosunki to on zawsze na ciebie głosuje (w 10% nie, czasami już byłeś, albo masz za dużo ziem, ale w 90% tak)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 12, 2012, 19:27:56 »
    W odznaczeniach pisze: "bo zupa była za słona" czyli żeby doprowadzić do zerwania małżeństwa. Nie wiem jednak jak to można zrobić.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 12, 2012, 23:08:59 »
    Więc jeżeli macie dużo pieniędzy i macie czas to możecie się "pobawić" w "rodzinki.pl" i zawrzeć jakieś małżeństwo z taką kobitka która ma dużą rodzinę, bo głupio i tak jakoś czysto wygląda opis postaci w karcie "Postacie" macie tak tylko wasze posiadłości i kto wami rządzi.Jak pod tymi informacjami wypisano twoją "wielką" rodzinkę.
    Jeszcze chyba jednym plusem zawarcia małżeństwa jest, że rodzina cię popiera na stanowisko marszałka, chyba, że ktoś inny z rodziny też startuje. (jeżeli źle mówię to poprawcie)
    Ja osobiście tak miałem moją żoną była jakaś tam Lady z Khanatu i stratowałem na marszałka ,i poparł mnie jej brat i ojciec.

Z moich doświadczeń wynika, że duża rodzinka nic nie daje. Wszystko osiąga się poprzez stosunki. To, że ojciec żony Cię poparł wynikało z dobrych stosunków z nim. A musiałeś je mieć, inaczej byś nie ożenił się z jego córką.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 19:27:49 wysłana przez Inkaska »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 13, 2012, 08:50:47 »

Z moich odświadczeń wynika, że duża rodzinka nic nie daje. Wszystko osiąga się poprzez stosunki. To, że ojciec żony Cię poparł wynikało z dobrych stosunków z nim. A musiałeś je mieć, inaczej byś nie ożenił się z jego córką.

Troche przesadziles, daje ci duzo czlonkow rodziny pod twoimi lennami ;)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Lother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 13, 2012, 09:26:27 »

Z moich odświadczeń wynika, że duża rodzinka nic nie daje. Wszystko osiąga się poprzez stosunki. To, że ojciec żony Cię poparł wynikało z dobrych stosunków z nim. A musiałeś je mieć, inaczej byś nie ożenił się z jego córką.

Powiem ci, że z Ojcem miałem +25 a z bratem +1 jeden i drugi mnie poparł. I nie wiem co ty wywnioskował z tych "odświadczeń", ale z moich doświadczeń wynika, że opłaca się zawrzeć małżeństwo w późniejszym trybie gry gry.