Dla mnie Hunter.
Ale nie mogę się powstrzymać przed wstawieniem tu fragmentu mojej "Encyklpedi Warbanda"(celowy zabieg z przejęzyczeniem) którą piszę na forum HITMEN;)Bugi ,błędy i gracze ,wszystko to złożyło się na to abym wziął klawiaturę i zaczął spisywać wszystkie "smaczki" naszego warbanda. Życzę miłej lektury, innych tematów z encyklpedi nie wstawię bo albo kogoś mógłbym obrazić lub nadmiar wulgarności mógłby skłonić adminów do...interwencji;)
"Sarranidzkie konie" - Przedmowa, nie czuj sie urażony tym jeśli naprawdę kochasz konie sarranidzkie(ale da sie je lubić???)
Temat rzeka, można by poemat napisać o tych wierzchowcach. Ktoś powie że owe rumaczki są zwrotne, są ładne, szybkie, takie...nieważne. O ile w przypadku zwrotności można przyklasnąć o tyle sprawa ich żywotności irytuje przeciętnego gracza. Przykład oparty na prawdziwych faktach. Jedziesz w pełnym galopie na brązowym/białym koniu. Jak padnie ci rumak(sarranidzki) ? Wystarczy 1 oszczep, ewentualnie dla koksów 1 toporek. Dla tchórzy z łukami, 2 strzały. Tak więc pojeździsz na takowym koniu przeciętnie kilkanaście sekund od chwili zrespienia. Warband nie sprzyja tym koniom, graczowi który na takowym jeździ także. Oto przykłady z życia wzięte, jakie są reakcje w chwili zaliczenia gleby...
-K...a, dwie strzały??!!!
-No ja p...e rzucił oszczepem i za...ł mi konia!!!
-Nnniiieeeeeee!!!
-No ch...j mnie zaraz strzeli z tymi koniami!
Ok, teorie naukowe mamy za sobą, ktoś upierdliwy zapyta o konie pancerne sułtanatu. No cóż, jeśli lubisz jeździć z jednego końca mapy na drugi(arena) 5 min...śmiało nie krępuj się.
Wniosek nasuwa się więc sam, te kucyki nadają się do jeżdżenia po runo leśne, tudzież nawet na grzyby. Nie zdziw się jak wyskoczy ci nagle zając i konik połamie sobie nogi ze strachu ciebie oczywiście-a jak!!!-przygniecie.
Tekst czysto humorystyczny,ale powiedzmy sobie szczerze,ja unikam tych ko...kucy jak ognia.Co też staram się grac piechurem bądź łucznikiem, niezmiernie mi żal gdy muszę jednak grać konnym(żal siebie że za chwilę zginę).Sigmar z wami;)