Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie sa wasze ulubione konie?

Rumak
    16 (23.5%)
    Kon Wojenny
    7 (10.3%)
    Arab
    3 (4.4%)
    Osiodłany Kon
    0 (0%)
    Kon Wojenny
    2 (2.9%)
    Sarranidzki Kon Wojenny
    2 (2.9%)
    Kon stepowy
    0 (0%)
    Kon stepowy ( Opancerzony)
    2 (2.9%)
    Juczny
    3 (4.4%)
    Kon Bojowy
    8 (11.8%)
    Sarranidzki Kon
    0 (0%)
    Lowca
    25 (36.8%)

Głosów w sumie: 68

Głosowanie skończone: Lipca 27, 2013, 19:37:09

Autor Wątek: Konie  (Przeczytany 9428 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Konie
    « dnia: Lipca 26, 2012, 19:37:09 »
    Jaki jest wasz ulubiony kon? Moim ulubionym jest Rumak, jest najszybszy i najbardziuej zwinny lub Lowca. Przepraszam za brak niektórych polskich nazw i znaków
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Konie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 26, 2012, 19:44:10 »
    Rumak.

"Desert Horse" to został przetłumaczony na "arab", zaś "Charger" to zapewne łowca.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 26, 2012, 19:44:21 »
    Ja uwielbiam jak juczy wlecze się i co chwilę pada od strzały.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 26, 2012, 19:47:35 »
    Juczny, ta jego szybkość, wytrzymałość, mmm... Czysta poezja.
    A tak naprawdę to łowca, wole szybkiego i wytrzymałego niż wolnego, lecz opancerzonego konia bojowego.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 26, 2012, 19:52:07 »
    Jaki jest wasz ulubiony kon? Moim ulubionym jest Rumak, jest najszybszy i najbardziuej zwinny lub Lowca. Przepraszam za brak niektórych polskich nazw i znaków
    A najszybszy nie jest stepowy?
    Moim ulubieńcem jest łowca aka hunter (nie Matigeo, nie charger ;) ). Doskonałe połączenie siły i szybkości.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 26, 2012, 20:09:27 »
    Brakuje Sarranidzkiego Konia (tego bez pancerza). Jest najzwinniejszy (w wersji "Śmiały" ma 54), do tego dość szybki.
    AdamKur, powiedz jak wygląda ten Charger. Przynajmniej jakiego jest koloru.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 26, 2012, 20:27:56 »
    A najszybszy nie jest stepowy?
    Moim ulubieńcem jest łowca aka hunter (nie Matigeo, nie charger ;) ). Doskonałe połączenie siły i szybkości.
    0_o Stepowy ? On jest chyba wolniejszy od osiodłanego tylko że manewrowość ma bardzo wysoką.
    Ja głosuję na łowcę.  Nie jest wolny a mimo to  wytrzymały.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 26, 2012, 21:28:15 »
    Brakuje Sarranidzkiego Konia (tego bez pancerza). Jest najzwinniejszy (w wersji "Śmiały" ma 54), do tego dość szybki.
    AdamKur, powiedz jak wygląda ten Charger. Przynajmniej jakiego jest koloru.

Przepraszam zapomniałem ;)
    A co do Chargera to tu jest link to mount and blade wiki
    http://mountandblade.wikia.com/wiki/Charger
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 26, 2012, 21:54:39 »
    Używam bojowego najczęściej, chociaż na stepowego też się czasami przesiądę, gdy walczę z Khergitami i potrzebuję nieco więcej szybkości. Jasne, że Łowca, Rumak czy Arab są szybsze, ale ja też potrzebuję pancerza, a szybkośc i zwinnośc jest sprawą drugorzędną. Jeśli już mam wybierac miedzy bojowym a stepowym, wezmę pierwszego, bo nim Khergitów też dogonię (tzn. nie dogonię, ale przetnę tor jazdy z boku), a jednak pancernym lepiej się wjeżdża w zgrupowaną piechotę.

W rozważaniu pomijam sarranidzkie konie. Na pierwszy rzut oka parametrami przypominają te swadiańskie bojowe: główny atut to pancerz. Nie sprawdziłem ich jednak na sobie (czyt.: pod sobą).

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 26, 2012, 23:11:59 »
    Wiecie, ja wole bojowego konia. Trafiłem na takiego, co ma 68 pancerza i 175 HP, i prędkość 39 (lub 36, dokładnie nie podam) mi wcale nie przeszkadza przy 5 poziomie jeździectwa, bo nawet takiego lansjera idzie prawie dogonić mając na sobie dodatkowo 56 kg uzbrojenia.

Praktycznie wcale nie pada (nawet jeśli wbijam na piechotę), chyba że są to Rhodokowie, to czasem niewiele brakuje by konik został okaleczony.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Linuida

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2012, 23:21:31 »
    Ciężki kuń bojowy, wprost ze Swadii. Na moje wymagania, to dobry konik jest.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 26, 2012, 23:38:03 »
    Jak jeździectwo na 10 to i bojowy szybko bryka.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2012, 08:48:48 »
    Przepraszam zapomniałem ;)
    A co do Chargera to tu jest link to mount and blade wiki
    http://mountandblade.wikia.com/wiki/Charger
    Na moje oko, to jest to oko bojowy. Czyli ten najtwardszy ;) . Zmień to w ankiecie. Wojenny jest ten

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 27, 2012, 09:33:49 »
    Wydaje mi się, że Koń Wojenny to będzie ten, który tak jakby nosi kolczugę. Koń Bojowy, to zapewne Charger.
    Do ankiety dodaj Sarranidzkiego Konia. A Desert Horse, to Arab.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 27, 2012, 10:17:11 »
    Dla mnie Hunter.
    Ale nie mogę się powstrzymać przed wstawieniem tu fragmentu mojej "Encyklpedi Warbanda"(celowy zabieg z przejęzyczeniem) którą piszę na forum HITMEN;)Bugi ,błędy i gracze ,wszystko to złożyło się na to abym wziął klawiaturę i zaczął spisywać wszystkie "smaczki" naszego warbanda. Życzę miłej lektury, innych tematów z encyklpedi nie wstawię bo albo kogoś mógłbym obrazić lub nadmiar wulgarności mógłby skłonić adminów do...interwencji;)

"Sarranidzkie konie" - Przedmowa, nie czuj sie urażony tym jeśli naprawdę kochasz konie sarranidzkie(ale da sie je lubić???)
    Temat rzeka, można by poemat napisać o tych wierzchowcach. Ktoś powie że owe rumaczki są zwrotne, są ładne, szybkie, takie...nieważne. O ile w przypadku zwrotności można przyklasnąć o tyle sprawa ich żywotności irytuje przeciętnego gracza. Przykład oparty na prawdziwych faktach. Jedziesz w pełnym galopie na brązowym/białym koniu. Jak padnie ci rumak(sarranidzki) ? Wystarczy 1 oszczep, ewentualnie dla koksów 1 toporek. Dla tchórzy z łukami, 2 strzały. Tak więc pojeździsz na takowym koniu przeciętnie kilkanaście sekund od chwili zrespienia. Warband nie sprzyja tym koniom, graczowi który na takowym jeździ także. Oto przykłady z życia wzięte, jakie są reakcje w chwili zaliczenia gleby...
    -K...a, dwie strzały??!!!
    -No ja p...e rzucił oszczepem i za...ł mi konia!!!
    -Nnniiieeeeeee!!!
    -No ch...j mnie zaraz strzeli z tymi koniami!
    Ok, teorie naukowe mamy za sobą, ktoś upierdliwy zapyta o konie pancerne sułtanatu. No cóż, jeśli lubisz jeździć z jednego końca mapy na drugi(arena) 5 min...śmiało nie krępuj się.
    Wniosek nasuwa się więc sam, te kucyki nadają się do jeżdżenia po runo leśne, tudzież nawet na grzyby. Nie zdziw się jak wyskoczy ci nagle zając i konik połamie sobie nogi ze strachu ciebie oczywiście-a jak!!!-przygniecie.

Tekst czysto humorystyczny,ale powiedzmy sobie szczerze,ja unikam tych ko...kucy jak ognia.Co też staram się grac piechurem bądź łucznikiem, niezmiernie mi żal gdy muszę jednak grać konnym(żal siebie że za chwilę zginę).Sigmar z wami;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)