Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Solucja - wątki fabularne  (Przeczytany 60535 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    Odp: Solucja - wątki fabularne
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:50:47 »
    A co tajemnicy Czarnego Hetmana to zapomniałeś o tym że jedziesz do jakiegoś generała i pytasz sie o zadanie specjalne on ci mówi ze złapali tatara i masz go zawieść na Sicz po drodze możesz mu uwierzyć i (chyba puścić nie pamiętam) albo dać go kozakom.
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 30, 2012, 15:43:16 »
    Nie zapomniałem. To zadanie specjalne, niewymagane by rozpocząć fabułę. Chodzi po prostu o to że aby zacząć fabułę trzeba mieć stosunki +10 a to zadanie pomaga w tym.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Taaj

• Użytkownik
    • Piwa: -17
    • Vae victis!
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 30, 2012, 19:23:07 »
    A to przepraszam.
    Prawdziwy Krasnolud Powinien:Zbudować fortece, ściąć dąb i regularnie chędożyć.

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 06, 2012, 17:09:51 »
    Witam.
    Nie wiem czy u kogoś też wystąpił taki problem przy Czarnym Hetmanie, jaki jest u mnie i u kolegi, który też ma DP (najnowsza wersja oczywiście). Mianowicie w momencie, w którym rozpoczyna się ciąg fabularny (czyli jak jakiś pułkownik kozacki prosi mnie o obronę wsi), Radziwiłł automatycznie znika sobie na zawsze  z mapy, nie ma go w karczmie, w której był przed chwilą, a podróżnika nie da się o niego zapytać. Dochodzę w ciągu questów do momentu, kiedy trzeba go znaleźć i ... nic. Nie ma go nigdzie już do końca gry. Próbowałem na kilku postaciach, zawsze jest to samo. Reinstalacja też nic nie daje. Ktoś ma pomysł, czemu tak się dzieje?
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 06, 2012, 22:12:47 »
    Witam.
    Nie wiem czy u kogoś też wystąpił taki problem przy Czarnym Hetmanie, jaki jest u mnie i u kolegi, który też ma DP (najnowsza wersja oczywiście). Mianowicie w momencie, w którym rozpoczyna się ciąg fabularny (czyli jak jakiś pułkownik kozacki prosi mnie o obronę wsi), Radziwiłł automatycznie znika sobie na zawsze  z mapy, nie ma go w karczmie, w której był przed chwilą, a podróżnika nie da się o niego zapytać. Dochodzę w ciągu questów do momentu, kiedy trzeba go znaleźć i ... nic. Nie ma go nigdzie już do końca gry. Próbowałem na kilku postaciach, zawsze jest to samo. Reinstalacja też nic nie daje. Ktoś ma pomysł, czemu tak się dzieje?
    Jak pytasz podróżnika o pretendentów do tronu to nie ma opcji Radziwił w cale?
    A może wcześniej rozpoczołeś rebelie z nim a potem sie poddałeś?Jeśli tak to on ci potem mówi że już nigdy nie wróci.

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 07, 2012, 13:22:15 »
    Jak pytasz podróżnika o pretendentów do tronu to nie ma opcji Radziwił w cale?
    Dokładnie tak.

Pisałem już, że sprawdzałem na kilku postaciach, zarówno na tych, które już przeszły jakieś kampanie, jak i całkiem nowych, prosto spod Smoleńska (żadnych innych questów, czysta postać). Zawsze dzieje się to samo, znika dokładnie w momencie otrzymania questa na obronę wsi.
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 07, 2012, 13:59:26 »
    Dokładnie tak.

Pisałem już, że sprawdzałem na kilku postaciach, zarówno na tych, które już przeszły jakieś kampanie, jak i całkiem nowych, prosto spod Smoleńska (żadnych innych questów, czysta postać). Zawsze dzieje się to samo, znika dokładnie w momencie otrzymania questa na obronę wsi.

To nie wiem.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 07, 2012, 16:47:14 »
    Mam pomysł!Wiem że pisałeś że masz najnowszą wersje gry ale pobierz sobie patcha może pomoże.

Offline jotek104

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 24, 2012, 17:58:09 »
    Już nic rozwiązałem problem!

Offline Ajmar-Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 29, 2012, 17:24:05 »
    Witam :) Mam problem z Archiwum Templariuszy. Otóż podbiłem Rygę, niestety już po zakończeniu rebelii, i Radziwiłł oddał ją Wołodyjowskiemu, przez co wciąż nie mam wglądu do archiwum... Włodarz miasta mówi, że bez pozwolenia mnie nie wpuści, a przy rozmowie z Wołodyjowskim bądź Radziwiłłem też nie ma nic odnośnie archiwum, Czarnego Hetmana ani niczego z misji... Niestety grę zasejwowałem już po zakończeniu rebelii i zdobyciu Rygi. Da się jeszcze jakoś dostać do tego archiwum? Pomyślałem żeby wzniecić bunt u Szwedów, odbić nimi Rygę i dać ją sobie jako lenno, ale nie wiem czy to nie przekreśli mi zadań związanych z Czarnym Hetmanem. Wie ktoś może co mogę zrobić w tej sytuacji? Pozdro ;)
    \"Kto kraj swój kocha i Boga się boi, ma szablę, konia, o resztę nie stoi.\"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 29, 2012, 21:06:06 »
    Polepsz sobie relacje z panem miasta na minimum 30 i powinieneś uzyskać dostęp do archiwum.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Ajmar-Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 30, 2012, 10:24:22 »
    Masakra jakaś. Miałem sejwa sprzed przydzielenia miasta Wołodyjowskiemu i wczytywałem go tak długo, aż Radziwiłł przyznał mi Rygę. Jako pan miasta udałem się do włodarza, a tu wciąż nic... Poprawiam sobie stosunki z miastem i mam już 18, ale włodarz wciąż nie chce mnie dopuścić do archiwum... Czy to jakiś bug? Może trzeba zrobić tą misję w trakcie trwania powstania, a inaczej się nie da? Jeśli tak, to się wkurzę :)
    \"Kto kraj swój kocha i Boga się boi, ma szablę, konia, o resztę nie stoi.\"

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 30, 2012, 11:36:41 »
    ...
    Polepsz sobie relacje z panem miasta na minimum 30 i powinieneś uzyskać dostęp do archiwum.

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 04, 2012, 14:08:25 »
    Ja zaś panowie mam problem z Mamajem - otóż gdy z nim rozmawiam nie ma w opcjach dialogu by sie spytać o Czarnego Hetmana. I tak sie zastanawiam czy jest sens grac dalej na tym sejvie czy też wczytać inny tyle że jakieś 50 dni do tyłu...

Offline horton11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 05, 2012, 12:16:15 »
    Ja zaś panowie mam problem z Mamajem - otóż gdy z nim rozmawiam nie ma w opcjach dialogu by sie spytać o Czarnego Hetmana. I tak sie zastanawiam czy jest sens grac dalej na tym sejvie czy też wczytać inny tyle że jakieś 50 dni do tyłu...

nie no wes ja mialem 800 dni i mi sie sejv [cięcie]-zepsuł- i musialem nawalac na nowo i mam ok 1000 dzien, a z tym Mamajem to dokladnie poczytaj ; D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2012, 15:37:37 wysłana przez HUtH »