Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co sądzisz o ruchu bronych i wydarzeniach wokół serialu MLP?

Popieram, sam jestem Bronym
    14 (14.4%)
    Lubię serial, chociaż nie nazwałbym siebie Bronym
    13 (13.4%)
    Jest mi to obojętne, nie oglądam serialu
    18 (18.6%)
    Nie lubię serialu, chociaż nie mam nic przeciwko Bronym
    5 (5.2%)
    Nie oglądam i nie akceptuję ruchu bronych
    19 (19.6%)
    Ale o co chodzi? Nigdy nie słyszałem o MLP i Bronych
    28 (28.9%)

Głosów w sumie: 94

Autor Wątek: My Little Pony: Friendship is Magic  (Przeczytany 44902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: My Little Pony: Friendship is Magic
    « Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:09:09 »
    Wybaczcie za to co teraz powiem, ale jak taki Bron wyskakuje z kucykami i mówi że to normalne mieć 20+ lat i oglądać MLP, to mi sie kojarzy z Biedroniem mówiącym że gejoza jest normalna i naturalna.
    (click to show/hide)

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:12:57 »
    Wybaczcie za to co teraz powiem, ale jak taki Bron wyskakuje z kucykami i mówi że to normalne mieć 20+ lat i oglądać MLP, to mi sie kojarzy z Biedroniem mówiącym że gejoza jest normalna i naturalna.

No i tutaj jest problem.

Biedroń to postać z dalekiej częsci spektrum poglądów politycznych, agresywna w wypowiedzi i radykalna w poglądach.
    Tutaj masz grupę ludzi którzy oglądają kreskówki o kucykach. Człowieku, to tylko bajka - przestań podpinać pod to cokolwiek do mózgu Ci się nie wleje :)

Tak więc nie, nikt Ci tego wybaczać nie ma zamiaru bo nie analizujesz tego co mówią twoi rozmówcy, nie bierzesz nas jako nas tylko traktujesz z pryzmatu swoich własnych domysłów.
    To tak jakbym powiedział że ktoś kto nie potrafi mnie nie obrażać bo oglądam sobie jakąś bajkę kojarzy mi się z Hitlerem. Bez sensu.

Najlepiej by było gdyby zakończyć dysputę na ten temat. Niech bronki sobie tutaj siedzą, i rozmawiają na te kucykowe tematy, a osoby przeciwne temu niech po prostu tu nie wchodzą. Tak będzie najlepiej.

Najlepiej dla kogo? Nie chcesz brać udziału, nie bierz. Ja nie czuje potrzeby uciekania od tej rozmowy tak długo jak jest wartościowa i prowadzi do pewnych wniosków, o co też apeluje do uczestniczących...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 12:19:04 wysłana przez Lisek »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:14:03 »
    Najlepiej by było gdyby zakończyć dysputę na ten temat. Niech bronki sobie tutaj siedzą, i rozmawiają na te kucykowe tematy, a osoby przeciwne temu niech po prostu tu nie wchodzą. Tak będzie najlepiej.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:23:41 »
    Ta "dyskusja" i tak dawno zeszła na psy. M.in z mojego powodu, ale co tam fajnie jest :D.  Niech sobie siedzą w tęczowym świecie, ale na miłość boską niech nikogo nie próbują na to nawracać i pokazywać jakie to jest super.
    (click to show/hide)

Offline Lisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:30:42 »
    Ta "dyskusja" i tak dawno zeszła na psy. M.in z mojego powodu, ale co tam fajnie jest :D.  Niech sobie siedzą w tęczowym świecie, ale na miłość boską niech nikogo nie próbują na to nawracać i pokazywać jakie to jest super.

Ta dyskusje jest nieustająco strofowana przez trolli lub fanów luzackich fraz. Jesteś cierniem w tym temacie przez zaszczepianie olewającego stosunku do cudzych argumentów, braku adresowania ich lub najzwyklejszego wybiórczego czytania.

Do tego nieustające uczucie bycia atakowanym przez fakt że gdzieś tam w Polsce są ludzie którzy robią coś co dla Ciebie jest inne. Nikt Cie nie nawraca, nie nakazuje oglądania bajki.
    Swoją drogą gdyby nawet ktoś próbował Cie przekonać, to pragnę zwrócić uwagę iż jesteś w TEMACIE O MLP.
    Gonimy Cie po całym forum czy może jesteś w jedynym miejscu gdzie prawdopodobieństwo takiego scenariusza jest procentem, a nie promilem i nie jest traktowane jako oczywisty offtop?
    Schizofrenia.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 12:53:19 wysłana przez Lisek »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:37:38 »
    Jaki jest wasz stosunek do tego co dzieje się dookoła serialu? Popieracie, krytykujecie?

Cytat pierwszego posta. Jak autor nakazał, mówie co o tym myślę, jak sie nie zgadzacie na krytyke, w ostrych słowach to po co jest ten temat? Załóżcie sobie dział pod offtopem "Kącik MLP tylko dla Bronych" z zakazem wstępu innym, a jakakolwiek herezja na temat MLP będzie usuwana a jej autor będzie karany. Więc nie mów mi że tu na kogoś najeżdżam. Jestem prostym człowiekiem, wg Was trollem (coś jak robienie wariata z oponentów w polityce?  :O ) nie używam wyszukanych słów i mówie to co myślę, a jeśli kogoś to uraża to cóż, w internecie są gorsi niż ja :).
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:41:17 »

Odcinanie się od świata poprzez fantastykę, granie w gry, nie oglądanie wiadomości to chyba dość powszechny zwyczaj. Jeśli traktujesz oglądanie kucyków jako sposób ograniczania sobie perspektywy (Nie mam zielonego pojęcia skąd wytrzasnąłeś tą ideę), to nadal nie widzę co jest dla Ciebie problemem. Ja osobiście wolę nie patrzeć na zło świata, ba póki co (za względu na wiek i możliwości) niewielę z tym zrobię, a nie widzę żadnego powodu bym miał się tym zamartwiać.

Kto próbował cię "nawrócić" (poza naszym Raddeo) i przestawić twoją ocenę MLP ponad granicę obojętności? Poza tym dlaczego nie należy przedstawiać tej bajki w dobrym świetle skoro podoba się dość licznej grupie osób?

PS. Zanim wypowiesz się/zacytujesz o homoseksualności, pomyśl czy kochanie nie jest rzeczą ludzką i dlaczego chcesz zabrać to komuś, jeśli nikomu tym nie szkodzi.

@Wypowiedź wyżej
    Krytyka, by miała sens, musi być twórcza i mieć pole do dyskusji. Twoja nie jest, a dyskusję z Tobą można porównać do kopania się z koniem.

Mówisz to co myślisz, ale czy myślisz nad tym co mówisz?

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:42:27 »
    Gregorian
    Chodzi mi o sam mechanizm nie konkretny obiekt zainteresowań (zresztą pisałem, że na potrzeby dyskusji przejaskrawiam). Nie pasują Ci rycerze? Ok - niech zostaną trekies. Albo całkiem bez konkretnych nazw.
    "Nie rozumiem/nie podzielam fascynacji rzeczą "x". Ale z automatu nie czyni to jej miłośników (tu wstaw dowolny epitet) i nie należy ich wysłać do (tu wstaw dowolną lokację). Bo sam lubię "y" i mam świadomość, że dla grupy "z" jestem (tu wstaw dowolny epitet) i należy mnie wysłać do (tu wstaw dowolną lokację)."
    O to chodziło mi we wcześniejszych postach. I nie jest ważne czym jest x, y czy z.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:51:24 »
    Cytat pierwszego posta. Jak autor nakazał, mówie co o tym myślę, jak sie nie zgadzacie na krytyke, w ostrych słowach to po co jest ten temat? Załóżcie sobie dział pod offtopem "Kącik MLP tylko dla Bronych" z zakazem wstępu innym, a jakakolwiek herezja na temat MLP będzie usuwana a jej autor będzie karany. Więc nie mów mi że tu na kogoś najeżdżam. Jestem prostym człowiekiem, wg Was trollem (coś jak robienie wariata z oponentów w polityce?  :O ) nie używam wyszukanych słów i mówie to co myślę, a jeśli kogoś to uraża to cóż, w internecie są gorsi niż ja :).

Jednak zamiast wyklecić porządną krytykę jak to zrobili tu inni, bardziej ogarnięci użytkownicy, to Ty spamujesz i powtarzasz się, pisząc to samo na każdej ze stron tego tematu.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #189 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:56:16 »
    W dobie dwunastolatków za sterami internetu, w Abramowicach bym wylądował przejmując sie każdą uwagą na mój temat. :)

Hej hej hej,bez urazy ale sam się tak zachowujesz.Nadal mi nie odpowiedziałeś na pytanie które brzmiało
    |A czy Ty byś przeżył w  kamieniołomie?|

Uważam że brony to nadal grupa próbujaca się dowartościować(przez obnoszenie)ale Gregorianie chyba jednak tego potrzebujesz bardziej wypisując po tym temacie jaki to nie jestes męski.Może Ci przykro że jednak nie jesteś taki męski...Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą?: )
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 13:05:15 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Lisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:57:00 »
    Gregorian
    Chodzi mi o sam mechanizm nie konkretny obiekt zainteresowań (zresztą pisałem, że na potrzeby dyskusji przejaskrawiam). Nie pasują Ci rycerze? Ok - niech zostaną trekies. Albo całkiem bez konkretnych nazw.
    "Nie rozumiem/nie podzielam fascynacji rzeczą "x". Ale z automatu nie czyni to jej miłośników (tu wstaw dowolny epitet) i nie należy ich wysłać do (tu wstaw dowolną lokację). Bo sam lubię "y" i mam świadomość, że dla grupy "z" jestem (tu wstaw dowolny epitet) i należy mnie wysłać do (tu wstaw dowolną lokację)."
    O to chodziło mi we wcześniejszych postach. I nie jest ważne czym jest x, y czy z.

Nie musisz aż tak neutralnie tego obrazować, przykład jest bardzo klarowny.
    Problem alienacji i braku chęci indywidualnego traktowania danej osoby wobec prostoty popadania w łatwe do krytykowania schematy oraz brak empatycznego podejścia do kwestii podobieństwa problematyki, nastawienia które dotyka wszystkich, zarówno krytykujących tylko że możliwie w innych sferach życia.
    Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.

Uważam że brony to nadal grupa próbujaca się dowartościować(przez obnoszenie)ale Ty chyba jednak tego potrzebujesz bardziej wypisując po tym temacie jaki to nie jestes męski.Może Ci przykro że jednak nie jesteś taki męski...Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą?: )

Żarty i precz trollstru swoją drogą, ale to też ciekawe jak krótki okres trwania całego nurty sprawia takie wrażenie jakoby musiał jeszcze pokazać że jest godny żeby istnieć.

Czy to aż tak się rzuca w oczy jako próbę udowodnienia że jesteśmy "godni"? :)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #191 dnia: Sierpnia 05, 2012, 13:02:31 »
    Wypowiedziałeś się co o tym temacie myślisz w pierwszych dwóch postach, reszta to zwykły trolling i obrażanie ludzi o innych poglądach. Zgadzam się z tobą że niektórzy ludzie nie powinni mieć wstępu do tego tematu, a tą osobą jesteś ty.

Apeluję by osoba o nicku Gregoriian dostała ostrzeżenie za trollowanie i robienie z tego tematu bagna oraz częste obrażanie ludzi, dodatkowo dostała ban na ten temat. Jeśli nie da się jej zablokować to niech moderatorzy kasują jej każdy post który tu napisze. Na takie osoby działa tylko kopniak w tyłek.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Sierpnia 05, 2012, 13:04:31 »
    Lisek to "Ty" to bylo odnośnie Gregoriana,nieporozumienie.Wybacz.Zaraz to poprawie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #193 dnia: Sierpnia 05, 2012, 13:05:13 »
    To teraz mi pokażcie, gdzie napisałem, że jestem męski wielki i w ogóle el testosteron :).

@Cocher, co Ty masz z kamieniołomem? Ja napisałem tylko żeby sie broniarze do roboty wzieli, nie pisałem nic o kamieniołomie.

Jak sie komuś np moje hobby nie podoba to olewam sprawe i nie drąże tematu. Tu jest co innego.
    @Haller Ty wniosłeś tyle samo do tego tematu co ja..

@Araden, gdzie obrażam kogokolwiek? Napisałem coś w stylu "spadaj na drzewo kucykofilu"? Gdzie jest jakaś bezpośrednia obraza z wymianą nicku?
    (click to show/hide)

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Sierpnia 05, 2012, 13:06:24 »
    Brony to pewnie zniewieściałe (wiadomo kto :) ), więc nie wiem czy którykolwiek by tam przeżył ;D

Prosze bardzo.Odpowiesz na moje pytanie czy jednak osiągneło ono poziom przy  ktorym się już gubisz?