Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy uważasz, że obowiązkowa służba wojskowa powinna być przywrócona?

Tylko dla meżczyzn.
    Tylko dla meżczyzn + kobiety, które chcą.
    Meżczyźni i kobiety.
    Armia powinna być tylko zawodowa

Autor Wątek: Wojsko Polskie, jednostki antyterrorystyczne i specjalne.  (Przeczytany 11736 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wojsko Polskie, jednostki antyterrorystyczne i specjalne.
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 23, 2012, 19:58:20 »
    Ja sadzę, że  Breivik to akurat nie psychopata. Według mnie, akurat podglądy dość nacjonalistyczne nie są jakieś niedozwolone. Sam jestem przeciwny wyjeżdżaniu muzułmanów do krajów Europy, gdzie są niby przez nas prześladowani. Jak są niby prześladowani, to dlaczego nie zostaną u siebie, tylko tu wyjeżdżają.
    Poglądy ma według mnie akurat w porządku, gorzej już było z jego zachowaniem, bo zabójstwo tylu osób jest już okropną zbrodnią. A jakoś na wszystkich procesach nie widać, by to była osoba psychicznie chora. Zachowuje się normalnie, nie ma wyrzutów sumienia, sądzi, że tak powinien postąpić.
     A więc, podglądy tak, czyny nie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 23, 2012, 21:15:43 »
    Zamach był na terenie Bułgarii ale celem byli turyści z Izraela to znaczy że Bułgarzy nadal mogą czuć się bezpiecznie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 23, 2012, 21:21:38 »
    No chyba że jakiś miał pecha znaleźć się blisko autokaru.
    Polska jest zagrożona chociażby z tego powodu. Sporo turystów z Izraela przyjeżdża do nas na wycieczki sentymentalne.
    Może się zdarzyć zamach w ramach odwetu za działania wojska w Iraku czy Afganistanie.
    A może jakaś bombka wybuchnie, bo tak.
    Lepiej więc, żeby odpowiednie służby nie spały i nie pozwalały sobie na niedbałość. Bo znowu będzie, że mądry Polak po szkodzie.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 23, 2012, 22:03:02 »
    Ja sadzę, że  Breivik to akurat nie psychopata. Według mnie, akurat podglądy dość nacjonalistyczne nie są jakieś niedozwolone. Sam jestem przeciwny wyjeżdżaniu muzułmanów do krajów Europy, gdzie są niby przez nas prześladowani. Jak są niby prześladowani, to dlaczego nie zostaną u siebie, tylko tu wyjeżdżają.
    Poglądy ma według mnie akurat w porządku, gorzej już było z jego zachowaniem, bo zabójstwo tylu osób jest już okropną zbrodnią. A jakoś na wszystkich procesach nie widać, by to była osoba psychicznie chora. Zachowuje się normalnie, nie ma wyrzutów sumienia, sądzi, że tak powinien postąpić.
     A więc, podglądy tak, czyny nie.
    Zabił ok. 60 osób, głównie osoby młode, w tym też dzieci i nie czuje wyrzutów sumienia? Normalnym go nie nazwę.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 23, 2012, 22:09:16 »
    Jak to możliwe, że strzelający 30 letnim kałachem piechur jest w stanie przeciwstawić się najnowszej natowskiej technologii? ;)
    Bo dobry kałach nie jest zły!
    Piechota nie ma prawa zniknąć z pola bitew, bo bądź co bądź, jest to najbardziej dyskretna i mobilna opcja :)
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 23, 2012, 22:31:57 »
    Ja sadzę, że  Breivik to akurat nie psychopata. (...) Poglądy ma według mnie akurat w porządku, gorzej już było z jego zachowaniem, bo zabójstwo tylu osób jest już okropną zbrodnią. A jakoś na wszystkich procesach nie widać, by to była osoba psychicznie chora. Zachowuje się normalnie, nie ma wyrzutów sumienia, sądzi, że tak powinien postąpić.

To jak według ciebie winien zachowywać się psychopata? Właśnie tym twierdzeniem dałeś dobitnie do zrozumienia, że nie rozumiesz tego pojęcia. :) Dodatkowo potwierdziłeś niechcący moją (tzn. nie moją, gdyż wielu lekarzy tak to oceniło) teorię o tym, iż Brevik jest psychopatą.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 23, 2012, 22:47:21 »
    Wcale bym tego tak nie określił. Lotnictwo i broń rakietowa obecnie jest - tak jak piszesz - głównym elementem zapewniającym przewagę w konflikcie, lecz ma swoje olbrzymie minusy. Poza tym piechota nigdy nie zniknie z pola walki oraz nie straci na znaczeniu tak jak niektórzy przewidują. :) To właśnie wyspecjalizowane jednostki piesze (nie mam na myśli tzw. jednostek specjalnych) są w stanie wykonywać zadania, bez których porażka nadeszłaby rychło. Obecnie głównym polem bitew w ewentualnym konflikcie zbrojnym nie byłyby bitwy pancerne na otwartych terenach, a walki w terenie zurbanizowanym. Tutaj właśnie pojawia się "problem" taki, że żaden komponent sił zbrojnych do takich walk nie nadaje się w takim stopniu jak piechota. Wystarczy drużyna ogniowa i nawet najnowocześniejszy czołg zostaje rozerwany na strzępy. Poza tym wystarczy zauważyć jak dobrze radzą sobie talibowie z wojskami koalicji. Jak to możliwe, że strzelający 30 letnim kałachem piechur jest w stanie przeciwstawić się najnowszej natowskiej technologii? ;)
    Zgadzam się, że piechota nigdy nie zniknie z pola walki. Ale uważam, że powinna walczyć w małych, wyspecjalizowanych i zgranych grupkach. A nie rzucać się na przeciwnika w roli mięsa armatniego. Taka drużyna powinna się składać z około 10 osób, wliczając w to medyka, zaporę ogniową, broń przeciwpancerną itp. + 5 "normalnych" żołnierzy, ze standardowym wyposażeniem. I takie grupki właśnie powinny być wspierane przez siły pancerne(albo siły pancerne powinni być wspierane przez piechotę, jak kto woli ;p). W takiej sytuacji drużyna ogniowa wroga zostaje zlikwidowana przez piechotę podczas ewentualnej próby zniszczenia czołgu. No a jeżeli siedzą gdzieś za barykadami czy w budynkach, to celem czołgu jest zniszczenie ich osłon i wystawienie ich na ogień naszego teamu.