Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy uważasz, że obowiązkowa służba wojskowa powinna być przywrócona?

Tylko dla meżczyzn.
    Tylko dla meżczyzn + kobiety, które chcą.
    Meżczyźni i kobiety.
    Armia powinna być tylko zawodowa

Autor Wątek: Wojsko Polskie, jednostki antyterrorystyczne i specjalne.  (Przeczytany 11768 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Wojsko Polskie, jednostki antyterrorystyczne i specjalne.
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 12, 2012, 23:22:08 »
    Argumenty osób popierających powszechną służbę wojskową w tym temacie są tak niepodważalne, że sam nie napiszę nic od siebie. xD

Nic dodać nic ująć xD
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 12, 2012, 23:39:47 »
    Argaleb jeśli teraz "pan dres" chodzi z nożem to pomyśl co by było gdyby każdy miał broń.
    A co z armią to najlepiej wszyscy do wojska zabrać od żony, studiów bo armia.
    I tak przy okazji mój rocznik 96 jest hmm chciałbm napisać coś ostrzejszego ale regulamin dziwny około 1 na 3 to nie "seksi laska" albo "dres" przydało by się wojsko na rok ale prawdziwe a nie to co teraz. Ale ludzie słabi niemieliby tam szans.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 13, 2012, 02:07:07 »
    Rozumiem kaktus że jesteś w tych 33,3% rozumnych ludzi. Jaka szkoda że ja zadaję się tylko z dresami i seksi laskami, mam nadzieję że coś w życiu osiągniesz bo mi zostaje tylko wojo;(

Prusak spójrz na Stany. Tam ogromna ilość ludzi ma broń a jakoś kraj jak stał tak stoi;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 13, 2012, 11:08:39 »
    Argumenty osób popierających powszechną służbę wojskową w tym temacie są tak niepodważalne, że sam nie napiszę nic od siebie. xD

Zacząłem przeglądać temat i jak zobaczyłem posty i leczeniu gejów i poje##nych gówniarzy, to dokładnie o tym samym pomyślałem, co Ty napisałeś :P.

@kaktus_PL1
    Słabi ludzie nie mieliby szans. Hm... Tutaj można polemizować, gdyż to wygląda jak normalna selekcja naturalna. Słabi by odpadali i tyle.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 13, 2012, 11:17:12 »
    Ja jestem zdecydowanie za zawodową armią.
    Co do słabych ludzi w wojsku, przypomniał mi się świetny "Full Metal Jacket" z kapitanem Hartmanem, który po prostu niszczył psychikę szeregowemu.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 13, 2012, 18:04:05 »
    Swobodny dostęp do broni palnej jest totalną bzdurą. Wyobraźmy sobie jak większość by ją posiadała. Totalne bezprawie, spojrzy się któryś na drugiego krzywo i zamiast iść na pięści, czy coś w tym stylu i go sobie zastrzeli. Jak już, to powinny być robione szczegółowe badania psychologiczne, żeby czasem któremuś nie odbiło, a będzie miał broń przy sobie.

Wszyscy mają noże, a jakoś nie wszyscy latają z nimi po ulicach.

Zasadnicza służba wojskowa nie jest zniesiona, tylko ZAWIESZONA.
    Pobór wam sie kojarzy na wojnie z hordami bosych nieuzbrojonych radzieckich karnych batalionów. NIE.
    Armia poborowa jest, a w zasadzie powinna być do tego, żeby w razie ataku, obywatele mogli wspomóc żołnierzy w jakiś konkretny sposób, np partyzantka.
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 14, 2012, 14:44:48 »
    Argaleb w sumie masz racje. Tak naprawde poje***i są liderzy.
    A w czasiee wojny każdemu przdała by się przeciętna znajomość broni.
    Ale tak jak pisałem nie można zabrać wszstkiego bo do wojka.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 21, 2012, 15:52:20 »
    Dostęp do broni powinien być. Jak było za powstania warszawskiego? Co 10 miał broń. Tak to każdy, a przynajmniej większość miałaby chociaż skromny pistolet.
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 21, 2012, 15:58:15 »
    Dostęp do broni powinien być. Jak było za powstania warszawskiego? Co 10 miał broń. Tak to każdy, a przynajmniej większość miałaby chociaż skromny pistolet.

I tutaj w tym momencie zapaliła mnie się lampka ostrzegawcza z tekstem "WTF?!". Człowieku, w tamtym okresie byliśmy 5 rok pod okupacją hitlerowską, to się nie dziw, że co 10 miał broń. W tej chwili jeżeli nie zauważyłeś mamy okres pokoju, ale sam nie jestem za tym, by dostęp do broni powinien być ułatwiony. Społeczeństwo powinno "dorosnąć" do bycia z bronią codziennie... Z resztą w tym momencie musiałbyś również zmienić polskie prawo,a jak wiemy z życia jest to raczej niemożliwe...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 21, 2012, 16:15:12 »
    Wiesz, w naszym przypadku nie ma co poprawiać, to trzeba wypie!@#ć do śmietnika i zrobić nowe.

Dobra z PW był fail :D Ale ogólnie podczas wojny, żeby chociaż chwile się obronić i pozbawić wroga paru/nastu żołnierzy.
    (click to show/hide)

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 21, 2012, 20:00:10 »
    Pier*olicie istnieje już kilka lat Rezerwa Wojska Polskiego i to tylko dla chętnych więc jeżeli ktoś ma chęć nauczyć się posługiwać bronią to wolna droga .

Ap ropo obowiązkowej służby nie mam zdania chociaż niektórym gówniarzom przydałoby się nauczyć dyscypliny, posłuszeństwa i szacunku .

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 21, 2012, 20:53:22 »
    Jak tak patrzę na niektóre posty, to w głowie pojawia mi się przede wszystkim myśl "o ja p... co za tępaki". (No offence)

1. Homoseksualizm. Albo nie, bez komentarza, bo to był tekst wykazujący inteligencję zasługującą na nagrodę Darwina....

2. "Wychowanie" młodych ludzi. Od wychowywania (wbrew obiegowej opinii wielu ludzi) nie jest wojsko, nie jest policja ani nie są nauczyciele. Od wychowania są rodzice. Jeśli dzieciak wyrośnie na idiotę z nożem i trzema dziarami czaszek na ramieniu, to jest to ich zawalone zadanie. Takich ludzi już się nie nauczy, bo są w swojej głupocie już utrwaleni przez środowisko i hasła typu "je*ać policje" mają wyryte po wewnętrznej stronie swojej makówy. Jak taki coś odwali, to do więzienia. Ale nie siedzenie w wygodnej celi z trzema ciepłymi posiłkami dziennie. Niech zapyla po polu zbierać ziemniaki, albo do kopalni. Niech odpracuje to >2000zł, które państwo na niego miesięcznie wydaje.

3. Wartość bojowa typowego poborowego jest równa kilogramowi ziemniaków przez niego obranych, który zjedzą zawodowi, dobrze wyszkoleni żołnierze.
    Taki poborowy raz, że ma jedynie mgliste pojęcie o faktycznej walce, to dwa, że nie ma woli walki. Najpewniej zrobiłoby mu się ciężko w spodniach na pierwszy dźwięk wystrzału, a ręce trzęsły by mu się jak przy zaawansowanym parkinsonie.
    Uważam, że naszego kraju powinni bronic ludzie kompetentni, którzy wiedzą na co się pisali i chcą robić to, co robią. ktoś zmuszony do walki to zwykłe mięso armatnie.

4. Dostęp do broni. Po bardzo wnikliwych testach, analizach i badaniach, owszem. Aczkolwiek na pewno nic maszynowego ani dużego kalibru. Nie chcemy kolejnego Brevika, nieprawdaż?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 21, 2012, 21:47:54 »
    Napoleon kiedyś powiedział: "Dziesięciu wyszkolonych żołnierzy jest lepszych od stu poborowych, a zje dziesięć razy mniej".

Ja, jako człowiek z ambicją zostania oficerem wojska polskiego (wolałbym np. amerykaskiego ale narodowość nie pozwala...), który już dostał się na odpowiednią uczelnię wyższą odpowiadam, że po prostu chyba nie wiecie dokładnie, na czym polega służba wojskowa. Kiedyś, to jest w czasach, gdy pobór był obecny, "świeżaki" byli wykorzystywani jako sprzatacze podłóg, obieracze ziemniaków i tak dalej i tak dalej. Postrzelali parę razy i wrócili do domów. No i po co to wszystko?
    Za to armia zawodowa to obyci z bronią, taktyką, strategią żołnierze, wyszkoleni i zdyscyplinowani.

O wychowaniu było wcześniej, od tego nie jest wojsko ani nawet nie jest policja. To rodzice, nauczyciele i towarzystwo wychowują. Nie wojsko. I po co taki przeciętny Kowalski niby miałby służyć? Do niczego mu to nie potrzebne. Jak kraj będzie w potrzebie to obywateli i tak się przeszkoli, o ile będzie potrzebna. Głupoty gadacie, panowie, oj głupoty.

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 21, 2012, 22:00:52 »
    Ruscy tego nie rozumieją czy nie rozumieli i posyłali swoje mięso armatnie naprzód i w każdej bitwie mieli większe straty niż ich przeciwnik . 

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 21, 2012, 23:29:38 »
    Jak tak patrzę na niektóre posty, to w głowie pojawia mi się przede wszystkim myśl "o ja p... co za tępaki". (No offence)

4. Dostęp do broni. Po bardzo wnikliwych testach, analizach i badaniach, owszem. Aczkolwiek na pewno nic maszynowego ani dużego kalibru. Nie chcemy kolejnego Brevika, nieprawdaż?
    W Norwegii raczej nie można mieć broni długiej, a Breivik był. U nas na jedynej wyspie Wolinie, jak by chciał kogoś rozstrzelać, to pewnie trafilby na uzbrojonych po zęby rycerzy rekonstruktorów :)

W Szwajcarii bodajże co roku na tydzień albo dwa na szkolenie jadą, są uzbrojeni po zęby. Jak mają o co walczyć to będą walczyć BARDZO zaciekle.

@Michaił Warszawiak.

Ruscy wysyłali tak Sztrafników, na nasze karniaków. Politycznych i kryminalnych. Nie liczyli się z ich życiem, bo to przecież karniaki. Polecam film Sztrafbat a'ka Karny batalion. Sceny batalistyczne jaj nie urywają, ale o fabułe tam chodzi.
    (click to show/hide)