Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012  (Przeczytany 29330 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ingwar
    Odp: [EVENT] WIELKI TURNIEJ GRUNWALDZKI 2012
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 22, 2012, 20:06:43 »
    Tak podsumowując z jakich krajów byli uczestnicy biorący udział w turnieju :) ?

Polska, Niemcy, Chorwacja, Francja (?)... i ? :)
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 22, 2012, 20:16:16 »
    Szwecja, Portugalia
    DANCE OR GET BANNED

Offline Imperium Polskie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 24, 2012, 17:25:06 »
    Klan Imperium Polskie pragnie wyrazić swoje zniesmaczenie z powodu kilku niemiłych incydentów których byliśmy świadkami podczas Wielkiego Turnieju Grunwaldzkiego 2012 w tym m.in:

• Niehonorowa postawa kilku graczy którzy nie raczyli przestrzegać zasad turniejowych i zaatakowali swoich przeciwników po ich stronie płotu.
    • Niehonorowe zagrania podczas walki pieszo podczas próby wygrania pojedynku ponad wszystko i uderzanie przeciwnika który stracił tarczę lub się przewrócił
    • Nieprzestrzeganie netykiety i brak cienia przyzwoitego zachowania podczas oczekiwania na swoją kolej.
    • Podłe zaatakowanie kopią w plecy przez któregoś z oczekujących w kolejce graczy naszego zawodnika Rycerza Vino podczas pojedynku z Rycerzem Rome z klanu Refesesesesferes
    • Podłe próby przeszkadzania walczącym wjeżdżając konno na arenę

Klan IPL ubolewa, iż na scenie Warband jest tak wiele osób nieumiejących się zastosować nawet podstawowych zasad dobrego wychowania nie mówiąc już o znajomości i przestrzeganiu kodeksu rycerskiego czy zasad turniejowych, iż na scenie jest tylu ludzi przyodziewających zbroję i insygnia rycerskie a potem zachowujących się jak chołota. Nie jesteśmy w stanie zrozumieć dlaczego oni zapisali się do turnieju rycerskiego nie mając o nim żadnego pojęcia.

Klan Imperium Polskie poważnie zastanawia się nad ewentualnym udziałem w kolejnym tego typu turnieju organizowanym za sprawa serwisu Tawerna Four Ways
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 00:15:37 wysłana przez Imperium Polskie »

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 24, 2012, 18:05:38 »
    Mości Aharo uważa powyższą wypowiedź za lekką przesadę, to tylko gra nie każdy będzie siedział ładnie wyprostowany przed komputerem patrząc ładnie na postać siedzącą na koniu i tym samym czekając na swoją kolej. Uczestników było sporo, a jak wiadomo na polskiej scenie znajduje się bardzo mało osób z dużą dawką cierpliwości. Nie ma co przesadzać nad ogólnym zachowanie, trolle były, są i będą zawsze. Nie można prowadzić wszystkiego perfekcyjnie, zawsze będą pojawiały się problemy. Gdyby wszystko było idealne to też byłoby źle ;)

Nie jesteśmy w stanie zrozumieć dlaczego oni zapisali się do turnieju rycerskiego nie mając o nim żadnego pojęcia.

Nie każdy gracz jest obeznany z zasadami turniejów rycerskich, takich jak obowiązywały paręset lat temu, jestem jednak pewien że każdy gracz znał podstawowe zasady, a Ci którzy wjeżdżali na arenę to byli zwykli obwiesie z rycerską zbroją którą można było założyć w odpowiednim miejscu.

Klan Imperium Polskie poważnie zastanawia się nad ewentualnym udziałem w kolejnym tego typu turnieju organizowanym za sprawa serwisu Tawerna Four Ways

Napisałeś/-liście to tak jakby winę ponosił cały zespół Tawerny FW, to nie jest ich wina że na serwerze było sporo trolli. Jestem prawie pewien, że weźmiecie udział w następnym tego typu turnieju, ponieważ każdy rozsądny gracz wie że z roku na rok jest lepiej, organizatorzy poprawiają stare błędy, czasem dodadzą nowe (nieumyślnie), jednak wkładają w to dużo pracy co należy docenić i nie narzekać na wszystko, trzeba zacząć dostrzegać pozytywy tego typu "imprez".

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 24, 2012, 18:37:08 »
    Klan Imperium Polskie pragnie wyrazić swoje zniesmaczenie z powodu kilku niemiłych incydentów których byliśmy świadkami podczas Wielkiego Turnieju Grunwaldzkiego 2012 w tym m.in:

• Niehonorowa postawa kilku graczy którzy nie raczyli przestrzegać zasad turniejowych i zaatakowali swoich przeciwników po ich stronie płotu.
    • Niehonorowe zagrania podczas walki pieszo podczas próby wygrania pojedynku ponad wszystko i uderzanie przeciwnika który stracił tarczę lub się przewrócił
    • Nieprzestrzeganie netykiety i brak cienia przyzwoitego zachowania podczas oczekiwania na swoją kolej.
    • Podłe zaatakowanie kopią w plecy naszego zawodnika Rycerza Vino podczas pojedynku z Rycerzem Rome z klanu Refesesesesferes
    • Podłe próby przeszkadzania walczącym wjeżdżając konno na arenę

Klan IPL ubolewa, iż na scenie Warband jest tak wiele osób nieumiejących się zastosować nawet podstawowych zasad dobrego wychowania nie mówiąc już o znajomości i przestrzeganiu kodeksu rycerskiego czy zasad turniejowych, iż na scenie jest tylu ludzi przyodziewających zbroję i insygnia rycerskie a potem zachowujących się jak chołota. Nie jesteśmy w stanie zrozumieć dlaczego oni zapisali się do turnieju rycerskiego nie mając o nim żadnego pojęcia.

Hahaha taki poziom postu jak i całego klanu
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 24, 2012, 19:12:34 »
    To że trolle są to wcale nie znaczy, że mamy im pozwalać wchodzić sobie na głowę. Ubolewam, że nie udało się nam do końca zapanować nad zachowaniem niektórych osób, ubolewam też, nad poziomem niektórych z... tak, niektórych z was. Doszły mnie słuchy, że część osób przyszła na serwer tylko po to, żeby przeszkadzać... Aż tak mało uwagi poświęcają wam bliscy że musicie szukać jej w świecie wirtualnym? Bardzo to przykre. Ale litości nie będziemy okazywać. Część numerów ID mamy, i te osoby mogą być pewne, że na bitwę i ewentualne kolejne eventy organizowane przez kogokolwiek związanego z Tawerną wstępu nie będą miały.

Przykro mi, że nie udało nam (to znaczy strażnikom i organizatorom) się w pełni zapanować nad tym co zdarzyło się na serwerze. Krytykę przyjmuję, jest w pełni uzasadniona a na przyszłość liczę na nie tylko krytykę ale i pomoc ze strony osób, które chcą się po prostu dobrze bawić.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 24, 2012, 19:58:55 »
    IPLowi mogę powiedzieć to tylko jedno: traktujecie to wszystko za bardzo serio, ktoś na pewnym forum gamingowym to ładnie określił - jednak nie będę tutaj kłamać, a gdy znajdę cytat to wkleję. Rozumiem że człowiek posiada takie coś wyobraźnia, że ludzie się wczuwają w grę - ale mam podstawowe pytanie: co określa honor w grze komputerowej, grze online.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 24, 2012, 20:07:40 »
    Wiesz Bloomy, w grze takiej jak Mount & Blade masz honor. Bierzesz do niewoli więźniów i Ci on spada. Nie masz za grosz honoru, rozmawiając o takich sprawach, pewnie raz za razem ich bierzesz do niewoli i nie chcesz ich wypuścić. Hańba!
    A tak na poważnie, to niektórzy często grę komputerową biorą za poważnie. Trzeba wyważyć trochę, by nie brać jej za poważnie, ani za bardzo się nie rozluźniać i przeszkadzać jedynie w grze innym. Często jednak zdarzają się tacy ludzie i nie wiem w ogóle jaką to może sprawiać frajdę teamkilling czy choćby przeszkadzanie innym uczestnikom. A to, że Rome zaatakował "podle" kopią w tył waszego zawodnika jest już co najmniej śmieszne.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 24, 2012, 21:21:16 »
    Wiesz Bloomy, w grze takiej jak Mount & Blade masz honor. Bierzesz do niewoli więźniów i Ci on spada. Nie masz za grosz honoru, rozmawiając o takich sprawach, pewnie raz za razem ich bierzesz do niewoli i nie chcesz ich wypuścić. Hańba!
    A tak na poważnie, to niektórzy często grę komputerową biorą za poważnie. Trzeba wyważyć trochę, by nie brać jej za poważnie, ani za bardzo się nie rozluźniać i przeszkadzać jedynie w grze innym. Często jednak zdarzają się tacy ludzie i nie wiem w ogóle jaką to może sprawiać frajdę teamkilling czy choćby przeszkadzanie innym uczestnikom. A to, że Rome zaatakował "podle" kopią w tył waszego zawodnika jest już co najmniej śmieszne.

Za mało grasz w MB! Nie znasz pojęcia honoru. Honor spada gdy bierzesz w niewolę lorda, ewentualnie napadasz na karawany - owszem, czynię to bardzo często.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 24, 2012, 21:33:49 »
    A mnie jakaś babka co brała (chyba) udział w turnieju konnym zaatakowała na trybunie !

Offline szybki912

• Użytkownik
    • IPL{Knight}Kerk Fortetze
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 25, 2012, 00:07:22 »
    A to, że Rome zaatakował "podle" kopią w tył waszego zawodnika jest już co najmniej śmieszne.

Nie Rome tylko ktoś z czekających na swoją kolejkę.

Ogólnie problem z niektórymi graczami jest taki, że nie traktują innych na serwerze jak żywych ludzi tylko jak boty. Nie potrafią sobie wyobrazić, że inni gracze to ludzie tak samo z uczuciami i z chęcią zabawy jak on, wydaje im się że zabicie czyjejś postaci to przecież nic złego, tak samo jak obrażanie jej, wyzywanie, przeszkadzanie itp.

Czy należy podczas gry online brać trochę grę na serio? Tak należy, bo ma się do czynienia nie z botami jak na singlu ale avatarami żywych ludzi, ludzi którzy też oczekują że grając będą mieli dobrą zabawę.

Napisałeś/-liście to tak jakby winę ponosił cały zespół Tawerny FW, to nie jest ich wina że na serwerze było sporo trolli.

To na pewno nie było skierowane do organizatorów którym zresztą podziękowałem za ten turniej i za możliwość wzięcia udziału w praktycznie jedynym wydarzeniu na scenie Warbanda kilka postów wyżej.

Ale litości nie będziemy okazywać. Część numerów ID mamy, i te osoby mogą być pewne, że na bitwę i ewentualne kolejne eventy organizowane przez kogokolwiek związanego z Tawerną wstępu nie będą miały.

Myślę, że to bardzo dobry krok.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 00:26:49 wysłana przez szybki912 »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 25, 2012, 00:39:22 »
    A mnie jakaś babka co brała (chyba) udział w turnieju konnym zaatakowała na trybunie !

Jeżeli miała szaty mieszczańskie/chłopskie/itp. to nie brała udziału w konkursie.

Offline szybki912

• Użytkownik
    • IPL{Knight}Kerk Fortetze
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 25, 2012, 03:04:21 »
    IPLowi mogę powiedzieć to tylko jedno: traktujecie to wszystko za bardzo serio, ktoś na pewnym forum gamingowym to ładnie określił - jednak nie będę tutaj kłamać, a gdy znajdę cytat to wkleję. Rozumiem że człowiek posiada takie coś wyobraźnia, że ludzie się wczuwają w grę - ale mam podstawowe pytanie: co określa honor w grze komputerowej, grze online.

Wiesz jeśli ktoś w swoim życiu jeszcze niewiele widział i nie wie co znaczy postąpić honorowo to i podczas gry online trudno o takie wyczucie. Nie wiem jednak czy tak trudno powstrzymać się od uderzenia kogoś w plecy gdy ten biegnie po tarczę? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia się w kilku na ostatniego gracza w bitwie który unosi miecz na znak prośby o duel? Czy tak trudno powstrzymać się od rzucenia toporka w plecy przeciwnika który nawet na bitwie pojedynkuje się z innym graczem bo został już sam z drużyny przy życiu? Czy tak trudno w grze TW powstrzymać się od rozciągnięcia swoich wojsk od jednego końca mapy do drugiego tak że przeciwnik atakujący nie ma możliwości manewru oskrzydlającego? Albo wiedząc, że to przeciwnik ma zaatakować - ustawić na wzgórzach dziesiątki dział czy rakiet byle tylko przeciwnik nie miał cienia szansy podejść na odległość strzału? Czy tak trudno w strzelankach które mają zazwyczaj w sobie mnóstwo glitchów powstrzymać się przed ich korzystaniem? Czy tak trudno w meczach for fun powstrzymać się od wygranej ponad wszystko? Czy tak trudno wymyśleć jakąś taktykę w grze for fun zamiast nabrać broni/jednostek spamerskich?

Jest wiele wiele rzeczy które określają gracza honorowego i honorową grę.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 25, 2012, 10:21:16 »
    Zamknąć serwer tylko dla zainteresowanych, zrobić mała mapkę tylko z obszarem dla konnicy - mniej do pilnowania, mniej lagów, większa zabawa. Taka moja propozycja.

Nie rozumiem po co była ta "widownia", wiadomo było i przecież każdy dobrze to wie, organizatorzy również wiedzieli, że każdy taki "widz" przyszedł tylko narobić syfu. Nie ma co się rozczulać nad każdym,  i tak się wszystkim nie dogodzi. Na następny raz po prostu najlepiej zrezygnować z giermków, i dopuścić tych zainteresowanych naprawdę a tych co będą odwalać na takim ciasnym polu przeznaczonym tylko dla konnicy, szybko się wyłapie i podziękuje za zabawę i wlepi walkowera.

Nie rozumiem też nagonki na IPL, to że może nie są najlepsi w Nativia to nie znaczy, że można na nich cisnąć bez pohamowań, i tym faktem usprawiedliwiać swoją głupotę (chyba niektórzy mają taki tok rozumowania). IPL ma tutaj oczywistą rację, zamiast przyjemnej piknikowej atmosfery i społecznościowej integracji, mieliśmy 6 godz. zamieszania i kwasów w stylu - "jak im tylko bardziej zje**ć ten event", aż chciało by się tutaj wstawić całą "Modlitwę Polaka" z "Dnia Świra" bo idealnie się tutaj wpasowuje, i to wszystko bynajmniej nie wina organizatorów, tyko wymyślonej przez nich formy turnieju. Scena warbandowska, jest tragiczna pod względem kultury i zachowania, ale przy takiej formie tego typu turnieju, sądzę że naprawdę by to wyszło, szczególnie gdyby dodatkowym wymogiem był TS - co by bardzo ułatwiło, nie dość że organizacje, to integracje, oraz pomogło by w wyłapywaniu idiotów.

Ja bym nawet poszedł za ciosem i zrobił to jeszcze w tym roku, żeby pokazać że naprawdę "można" a nie skończyć znowu z atmosferą, goryczy i rozczarowania, ale to już organizatorów wola, ja tutaj tylko proponuję.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 10:33:48 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 25, 2012, 10:42:37 »
    IvE, głównym założeniem całej imprezy było jej otworzenie na ludzi. Udostępnienie serwera jak największej liczbie zainteresowanych a nie tylko garstce wybranych. Cały czas słychać narzekania, że nie ma jak obserwować turniejów, że Mistrzostwa Świata są bardo hermetyczne i zamknięte tylko dkla grupki zainteresowanych. A tu mógł przyjść każdy, każdy mógł zobaczyć jak to wygląda i kibicować swojemu zawodnikowi. Odważę się nawet na stwierdzenie, że sam turniej był tylko dodatkiem, urozmaiceniem.
    Wydaje mi się, że nie dostrzegasz cały czas naszych priorytetów. Najważniejsi na tym turnieju mieli być własnie widzowie, rycerze tylko tworzyli pretekst dla zajrzenia na serwer. Na tym właśnie moim zdaniem polega integracja sceny. Nie chodziło o stworzenie dogodnych warunków do zabawy dla ~50 graczy tylko dla dziesiątek tych co się nie zapisali ale chcieliby choć przez chwilkę w tym wszystkim uczestniczyć.

Cała formuła była właśnie dla uzyskania takiego celu przygotowywana, nie było jeszcze idealnie ale udało nam się poprawić masę błędów z poprzedniego roku, błędy tegoroczne też już są poprawione lub są w trakcie poprawiania. Teraz tylko odpowiednio mocny serwer (nasza odwieczna bolączka) i myślę, że uda nam się osiągnąć cel. Jestem człowiekiem cierpliwym więc myślę, że prędzej lub później uda nam się wypełnić założenia jakie postawiłem przed Teamem grunwadzkim.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"